Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adebstyles2

27.9.2020 21:01
adebstyles2

XXX.XXX.158.73

Jaký máte názor chodit se psem na cvičák?

27.9.2020 21:25
GAELLE

XXX.XXX.66.235

podle toho jaké máte plemeno a co si představujete s ním podnikat .

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2020 09:13

Za mě - klasická poslušnost neuškodí žádné rase ani pohlaví. Už jen kvůli ovladatelnosti mezi psy, popřípadě korekci zkušeným člověkem k vlastním chybám při výuce psa.
Samozřejmě je třeba vybírat cvičák, kde k případným "abnormalitam" typu pastevec, chrt atd. Budou přihlížet.
K nám na cvičák chodí fakt vsechno, od malých jorksiru, přes knírače, bully, afghany, barzoje, po tosa inu, německé dogy a moje tibetské. A funguje tam všechno, když páníčci mají snahu pracovat jak je jim porazeno.

28.9.2020 11:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za mě - klasická poslušnost neuškodí žádné rase ani pohlaví. Už jen kvůli ovladatelnosti mezi psy, popřípadě korekci zkušeným člověkem k vlastním chybám při výuce psa.
Samozřejmě je třeba vybírat cvičák, kde k případným "abnormalitam" typu pastevec, chrt atd. Budou přihlížet.
K nám na cvičák chodí fakt vsechno, od malých jorksiru, přes knírače, bully, afghany, barzoje, po tosa inu, německé dogy a moje tibetské. A funguje tam všechno, když páníčci mají snahu pracovat jak je jim porazeno.

První odstavec vytesat do kamene! Myslím, že by na ifauně zmizely 2/3 dotazů. Ale zase bychom se tolik nedozvěděli.

28.9.2020 11:33
domi.t

XXX.XXX.131.130

Nefret na klasickom cvičáku nikdy nebola. Už v 7.týždňoch mala mimoriadnu chuť pracovať, takže začala hneď s loveckým výcvikom na poli a v lese,samozrejme s výcvikárom. Ten vždy bral svojho weimara a hviezda sa mu chcela vyrovnať,takže makala jedna radosť. Pre rýpalov-pracovala rovnako zanietene aj vtedy,ak weimar na výcviku nebol.

Ja nie som veľmi spoločenský typ,nevyhľadávam psíčkárske zoskupenia medzi panelákmi či v parku, takže popravde som bola rada, že sme to vymysleli hentak. Spokojnosť na všetkých stranách Nefret síce psiu spoločnosť má rada,ale odtial potial a dá jasne najavo, ked je už toho dosť alebo ked iný pes urobí niečo, čo sa jej nepozdáva. Vie si zjednať poriadky

Myslím,že každý majitel vie odhadnúť, čo sa psovi páči, aké sú jeho možnosti atd...Nič sa nedá nasilu a keby Nefret prejaví túžbu lietať po mestskom parku s jorkšírmi,chodíme tam ako na klavír. Ale neprejavila

28.9.2020 13:08
janaa

XXX.XXX.169.206

Kvalitní cvičák je opravdu vhodný pro všechny, zvlášť pro začátečníky. Ovšem někdy je problém právě začátečníkem poznat ten kvalitní cvičák. Já nějaký ten základní kurz doporučuju všem svým odchovům, i těm, co chtějí v budoucnu dělat třeba lovečinu. Ale jen takový,který zohledňuje specifika plemen, má nějaké přípravky pro štěňata atd.

28.9.2020 13:43

"Ale jen takový,který zohledňuje specifika plemen"

Specifika - ale jednotlivce, ne plemene..
Stenete a dospeleho, maleho a velkeho.
Podle toho se pozna dobry pristup, podle toho bych hledala cvicak, ne podle specializace na plemeno.

28.9.2020 14:05
janaa

XXX.XXX.169.206

"Ale jen takový,který zohledňuje specifika plemen"

Specifika - ale jednotlivce, ne plemene..
Stenete a dospeleho, maleho a velkeho.
Podle toho se pozna dobry pristup, podle toho bych hledala cvicak, ne podle specializace na plemeno.

Já ale nepíšu specializace na plemeno

28.9.2020 14:29

Jasne.
Ale vite jak - kazdy, kdo prijde na cvicak s prvnim psem, zacne: mam to a to plemeno a na nej se musi uplne! jinak nez na ostatni

28.9.2020 14:57

mně když jsem s prvním hovawartem chodila do základního kurzu, cvičák velice pomohl. mně, ne psovi. naučila jsem se jasně dávat povely, reflexní oblouk, intonaci

s Norou jsem byla párkrát v psí školce, čistě kvůli dalším štěňatům na hraní, ale samotné "cvičení" bylo hodně postavené na takovém tom "zaujměte štěně skopičinami" a to už jsem věděla, že tohle je s Norou o ničem.

a řadovku bych s ní tuplem dělat nechtěla, to asi nejlepší způsob, jak jí znechutit všechno.

28.9.2020 15:25

Jasne.
Ale vite jak - kazdy, kdo prijde na cvicak s prvnim psem, zacne: mam to a to plemeno a na nej se musi uplne! jinak nez na ostatni

Já jsem teda nevyžadovala, ale na klasický cvičák jsem s retrívrem chodit přestala, obrany by nám nějak nešly. :-)

28.9.2020 18:56

Já jsem teda nevyžadovala, ale na klasický cvičák jsem s retrívrem chodit přestala, obrany by nám nějak nešly. :-)

kde maji obrany v zakladnim kurzu ?

28.9.2020 19:42

kde maji obrany v zakladnim kurzu ?

Úvodní dotaz se týkal základního kurzu? Aha, to jsem si nevšimla. Myslela jsem si, že tazatel se ptal na cvičák obecně. A mně prostě klasický cvičák, kde se učí štěně odmala nehrát si s cizími psy a jen kousat do rukávu, nevyhovoval.

28.9.2020 20:26

"A mně prostě klasický cvičák, kde se učí štěně odmala nehrát si s cizími psy a jen kousat do rukávu"

klasický cvičák?

minulou neděli jsem byla s mladýma a jejich mlaďochem na "klasickém" cvičáku
štěňata tam řádila jak tajfuni, pak se to zklidnilo, pocvičilo (anebo ne,kdo nechtěl), pohrálo, zklidnilo pocvičilo (spolu i samostatně)....šlo se na stopy...klasický cvičák

obrany cvičí zájemci o obrany.......tak to znám

neboli, cvičák je místo, podstatné je kdo co a jak tam cvičí, a jak vidno, rozdíly jsou až propastné......

28.9.2020 21:56

Úvodní dotaz se týkal základního kurzu? Aha, to jsem si nevšimla. Myslela jsem si, že tazatel se ptal na cvičák obecně. A mně prostě klasický cvičák, kde se učí štěně odmala nehrát si s cizími psy a jen kousat do rukávu, nevyhovoval.

muzete napsat, kde to bylo?
fakt by me docela zajimalo.

ono totiz figu je zoufaly nedostatek - spis je problem se k nim dostat, nez ze by nekoho premlouvali skoro proti jeho vuli a nutili stenatum - rukavy?

bezne je to tak, ze se clovek zapise na zakladni kurz, soukrome lekce. a nez se dostane pres zakladni vychovu a poslusnost - je psovi rok a se cvicakem se konci.
nebo vydrzi - stane se clenem klubu, zacne se velmi aktivne zajimat o to, co chce se psem delat -ale pak teda zase uz trosku vi, o cem ty obrany jsou.

doby, kdy na kazdem cvicaku byl fig, co daval v ramci clenskych prispevku kousnout vsem clenum - si myslim, ze uz jsou nenavratne pryc....

29.9.2020 07:13

"A mně prostě klasický cvičák, kde se učí štěně odmala nehrát si s cizími psy a jen kousat do rukávu"

klasický cvičák?

minulou neděli jsem byla s mladýma a jejich mlaďochem na "klasickém" cvičáku
štěňata tam řádila jak tajfuni, pak se to zklidnilo, pocvičilo (anebo ne,kdo nechtěl), pohrálo, zklidnilo pocvičilo (spolu i samostatně)....šlo se na stopy...klasický cvičák

obrany cvičí zájemci o obrany.......tak to znám

neboli, cvičák je místo, podstatné je kdo co a jak tam cvičí, a jak vidno, rozdíly jsou až propastné......

Jo, jsou velký rozdíly, základní kyn. organizace cvičí různě a mám známého, který má NO, a taky tady spokojen nebyl, jezdí cca 30 km dál.

29.9.2020 07:18
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Mým snem byl pes, který se v běžném provozu obejde i bez vodítka, nebude po nikom skákat, utíkat, bude mít perfektní přivolání... Proto jsem na cvičák šla. Ten první byl stará klasika pod ZKO, absolvovala jsem tam několik lekcí a hrubě mi to nevyhovovalo, neboť polovinu z lekce byli psi zavření v kotci (museli být - prý aby nerušili ostatní lidi a psy), nesměla jsem mít s sebou děti (ani 14letou dceru, která se chtěla učit se psem pracovat) - děti prý psy ruší..., povinný byl stahovací obojek a furt dokola jsme dělali jen sedni (což už jsme dávno uměli), pozemek byl neoplocená louka a kolem lesy, psi se nesměli pouštět a už vůbec ne nechat třeba dohromady pohrát. No po asi 4 lekcích jsme to tam vzdali.
Pak jsem si zaplatila 10 lekcí pozitivky, efekt celkem nulový, sice se tam mohl pes pustit na konci na pohrání s ostatními (cca na 5minut), ale jinak se cvičitelka zaměřovala spíše na vychvalování vlastních úspěchů a vlastních psů (ona když řekne psovi sedni, tak bude sedět kdlině do zítřka, dokud ho "nepropustí", její pes nikdy neskočí na člověka, její pes nikdy) .... No prostě z draze placených hodinových lekcí jsme minimálně půl hodiny poslouchali o jejích úspěších. Nic moc jsme se tam nenaučili- navíc nás učila takové "divné" věci, které jsem ani nechtěla (aby pes na povel couval, točil se na místě, obíhal mě dokola...)
Teď jsme zkusili další cvičiště, ale to je spíše přípravka agility, překážky.

Ve výsledku nám plně nevyhovuje ani jedno, nevím, jeslti otec naší feny byl tasmánský čert nebo co má za problém, ale stále jsme se nezbavili ukrutného tahání na vodítku, skákání po návštěvě, utíkání a tahání za cizími psy A to s ní samozřejmě pracujeme i mimo cvičák, doma máme hromady příruček a prdlajs.

Ale na salší cvičák už popravdě nemám odvahu

29.9.2020 08:05

No já o cvičáku ani nepřemýšlím, už proto, že jsem zvyklá si dost věcí dělat po svém a nevím, zda bych byla ochotna akceptovat, aby mi někdo žíkal, že to mám dělat jinak a to i přesto, že jsem přístupná a ochotná, když mi něco nepůjde, tak si nechat poradit.
S Ginou jsem chtěla chodit do psí školky, hlavně proto, aby si pohrála se štěňaty, protože nemáme žádného psího kámoše, který by jí natuelem absolutně vyhovoval....protože třeba borderák je prostě divnej, furt běhá za míčkem a když si ho vezmu já, tak mě s ním vůbec nehoní
Ale ze zaplacenýho kurzu bych kvůli práci odchodila s bídou polovinu....

29.9.2020 08:38

"Pak jsem si zaplatila 10 lekcí pozitivky"

A neco jako prvni lekce - na ukazku- byla?

29.9.2020 09:09
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

"Pak jsem si zaplatila 10 lekcí pozitivky"

A neco jako prvni lekce - na ukazku- byla?

No, po zaplacení těch 10 lekcí (2500)...

Bylo to na doporučení, známá si to tam hrozně vychvalovala, že tam chodí už s kolikátým psem a jak není s tou cvičitelkou kámoška, tak jsem měla důvěru.

Na lekcích nás bylo 5 + cvičitelka, kromě samochvály svých úspěchů se psy se spíše věnovala těm, co tam měli papíráky (já nemám) a i když jsem jí řekla, že některé metody na naši fenu neplatí, tak jiné neporadila viz to tahání na vodítku třeba.

29.9.2020 09:23
domi.t

XXX.XXX.131.130

Terapeutka napsal(a):

Bylo to na doporučení, známá si to tam hrozně vychvalovala, že tam chodí už s kolikátým psem a jak není s tou cvičitelkou kámoška, tak jsem měla důvěru.

Na lekcích nás bylo 5 + cvičitelka, kromě samochvály svých úspěchů se psy se spíše věnovala těm, co tam měli papíráky (já nemám) a i když jsem jí řekla, že některé metody na naši fenu neplatí, tak jiné neporadila viz to tahání na vodítku třeba.

Moja Nefret ťahala na vodítku ako husky v záprahu...a čuduj sa svete som ju to odnaučila tou starou klasickou metodou-ťaháš? Dobre,ale ja v momente zastavím,dievčatko moje. Treba byť naozaj dôsledný, takže sme jednu ulicu išli kludne 15 minút,ale za pár dní pochopila,čo sa od nej chce. Jasné,že po vybehnutí na ulicu je celá rozbláznená,ale ja zastavím, počkám,kým sa ako tak ukludní a vyrážame. Je to o 90% lepšie a ja sa už nemusím báť,že mi z toho ťahania vyletí rameno

29.9.2020 09:47

domi.t napsal(a):
Moja Nefret ťahala na vodítku ako husky v záprahu...a čuduj sa svete som ju to odnaučila tou starou klasickou metodou-ťaháš? Dobre,ale ja v momente zastavím,dievčatko moje. Treba byť naozaj dôsledný, takže sme jednu ulicu išli kludne 15 minút,ale za pár dní pochopila,čo sa od nej chce. Jasné,že po vybehnutí na ulicu je celá rozbláznená,ale ja zastavím, počkám,kým sa ako tak ukludní a vyrážame. Je to o 90% lepšie a ja sa už nemusím báť,že mi z toho ťahania vyletí rameno

Ono to nefunguje na každýho psa, ale já zatím všechny goldeny touto metodou netahat naučila. Případně ještě o pár kroků se vrátit.

29.9.2020 09:48
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

domi.t napsal(a):

No, jenže tohle u nás ani po roce prostě nemá efekt
Ona při tom zastavení klidně čeká, čuchá si u nohy nebo si sedne, lehne...je jí to fuk, že je "pauza" a při dalším vyjití vystřelí prudce dopředu opět... a furt dokola... minule jsem s ní šla 20m skoro hodinu a nic. Vodítko prostě napne vždy do plna a táhne kupředu, i stopovačku 15m napne a táhne kupředu .
Už fakt nevím, co by na ni mohlo platit. navíc dcera má problém ji udržet, syn nemá vůbec šanci.

29.9.2020 09:55

A zkoušela jste náhle měnit směry? Ještě než to vodítko napne, tak se otočit a jít na druhou stranu? Pak chvíli náhodně měnit rychlost i směr, aby si Vás musela hlídat... Takhle jsem si rovnala psa já, když mu začaly utíkat myšlenky. Ale je pravda, že už se uměl správně zařadit a uměl otočku, spíš měl problém u té nohy delší dobu vydržet, byl velmi nesoustředěný (takový ten typ, co chytá padající sněhové vločky, a každých deset sekund se soustředí na něco jiného... no, psí ADHD).

29.9.2020 10:13
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

A zkoušela jste náhle měnit směry? Ještě než to vodítko napne, tak se otočit a jít na druhou stranu? Pak chvíli náhodně měnit rychlost i směr, aby si Vás musela hlídat... Takhle jsem si rovnala psa já, když mu začaly utíkat myšlenky. Ale je pravda, že už se uměl správně zařadit a uměl otočku, spíš měl problém u té nohy delší dobu vydržet, byl velmi nesoustředěný (takový ten typ, co chytá padající sněhové vločky, a každých deset sekund se soustředí na něco jiného... no, psí ADHD).

Ale jo, jenže v podstatě se to neobejde bez toho záškubu vodítkem a toho, že si ji vlastně dotáhnu tam, kam chci já ( a tam si to zase přebere ona ).

Paradoxne bez vodítka chodí moc hezky a hlídá si mě, nevzdálí se dál než na 10-15m (nikdy z dohledu), když jdeme s rodinou třeba na houby, tak v lese pobíhá mezi námi a "hlídá si" všechny členy smečky, na první "ke mě" přiběhne. Za zvěří nevybíhá (máme za zahradou oboru, srnky jsou nuda ). Jen člověka nebo ještě lépe člověka se psem by velmi ráda uvítala .

29.9.2020 10:15
domi.t

XXX.XXX.131.130

Terapeutka napsal(a):
Ale jo, jenže v podstatě se to neobejde bez toho záškubu vodítkem a toho, že si ji vlastně dotáhnu tam, kam chci já ( a tam si to zase přebere ona ).

Paradoxne bez vodítka chodí moc hezky a hlídá si mě, nevzdálí se dál než na 10-15m (nikdy z dohledu), když jdeme s rodinou třeba na houby, tak v lese pobíhá mezi námi a "hlídá si" všechny členy smečky, na první "ke mě" přiběhne. Za zvěří nevybíhá (máme za zahradou oboru, srnky jsou nuda ). Jen člověka nebo ještě lépe člověka se psem by velmi ráda uvítala .

Tá hyperaktívna slečinka je tá,čo máte na fotke?

29.9.2020 10:29
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

domi.t napsal(a):
Tá hyperaktívna slečinka je tá,čo máte na fotke?

Ano, to je ona, potvorka jedna
z části bude zlaťák a z části fakt asi tasmánský čert nebo nějaká tryskomyška
Má 15 měsíců, tak pořád nějak doufám, že z toho vyroste a bude hodná a klidná a nebude nám demolovat barák a tak

29.9.2020 10:37

A třeba to nepochopí bez povelu. My chodíme jako debullové :-) Máme
pomalu, běžíme, u mě, ... a do kopce tahat může, a když už mě to neba, tak řeknu "stačí" a pes zpomalí.. ve městě vpředu nechodí.. a stačí poklepat na vodítko a zpomaluje.. ale to je starší pes a jsme si to vychodili. Prostě vychodili. V členitém terénu - ve městě.
To měnění směru někdy dopadá tak, že se musí provozovat dlouho, aby si pes nemyslel, že v úterý jsme šli takto a v pátek může jít jak splašený.
A musí se stíhat chválit tu správnou chůzi - to se musí u všeho. A nesmíte moc nahlas, jinak se můj pes rozblázní a utíká hledat, kde že je takových mag.orů, jako jsem já, jásající, že je šikovný pejsek, víc.
Pes k nezastavení má asi málo práce "na hlavu", málo zábavy na ovládání se..
Je mi úplně jedno, že ráno pes vyběhne jak buldozer na pružince, já to chápu, hezky se vyspinkal, napapal.. ale mohl by se snažit reagovat na nějaký můj povel.
Který časem přešel v "haló, megííííno, je někdo doma?! kde máš bejt?" a ona nic, běží dál :-)
Ale když řeknu "megíno, u mě", tak teda jde někde vedle přede mnou. Jenže my už víme, kdy si můžeme dělat legraci a kdy je to vážné. Na slovo "čekej" přimrzá k zemi. Pokud teda nehárá.. to nemá mozeček vůbec.

Vzala bych to celé od začátku. Od sedni, u nohy nebo co se říká, pomalu, jdeme, .. a každý ten povel upevnit v těžším prostředí. Jeden povel a pořádně. Pořádně znamená i ráno a před cizími psy/dětmi,.. co psa rozptyluje.
Já to udělala s megínou, což je blázen, takže s jakýmkoli jiným psem to musí být brnkačka :-)
Pomalu jsem naučila - řeknu běžíme a fakt běžíme, to se psovi hrozně líbí.. řeknu pomalu, zpomalím, řeknu megí pomalu, ona se na mě podívá, zpomalí (mně je tak nějak jedno, že jsem ji vodítkem zbrzdila, to sorry, klidně postroj) a pochválím.. a tak furt dokola.. běžíme, pomalu, běžíme, ...
Je skoro jedno, co se nový pes bude nově učit, jde o to, aby se naučil ovládat se. Skrz nějakou hru - přines kachnu nebo tak něco, co psa baví.
Zahodit staré povely, staré myšlení, ... mám nového psa a jdeme se učit vše od začátku.

29.9.2020 10:44

Dobrá zpráva je, že bude brzy sníh. Tedy jestli bude sníh :-)
Takže psici zapřáhnete do saní a jede se na nákup.
Když tak žebřiňáček. Udělejte z tahání přednost. Bude si připadat důležitá, užitečná. Dostane postroj, tašky, ..něco.. a bude pracovat. Jasný cíl.
Ale když nebude v práci, bude chodit civilizovaně. Zpomal a tak. Odliším to třeba obojkem. Klidně pro začátek ohlávkou, jen pro to cvičení, až si to zažere pod kůži, ty povely, to chování, tak si může obléct cokoli.
Někde se musí vybít a zároveň by se toho dalo využít pro nácvik snesitelné rychlosti.

29.9.2020 11:23
domi.t

XXX.XXX.131.130

Terapeutka napsal(a):
Má 15 měsíců, tak pořád nějak doufám, že z toho vyroste a bude hodná a klidná a nebude nám demolovat barák a tak

Fešanda má nádhernú farbu! A atletickú postavu, hlavne nech je zdravá Nechcem Vás demotivovať,ale Nefret bude mať 19 mesiacov a teda rozum za ňou síce uteká,ale ona je stále rýchlejšia,potvorka

29.9.2020 11:29

U nás rozum dorazil někdy mezi 10. a 11. rokem. Tak vám držím palce!

29.9.2020 11:32

Terapeutka napsal(a):

jako - nezavidim vam to. ale veřim.
a nejhorsi je, ze problemy, co popisujete - vam vyresi normalni cvicitel na za chvilku.
"jen" to musi byt clovek, co vi co dela, no....

29.9.2020 11:43
GAELLE

XXX.XXX.66.235

u nás rozum nedorazil do smrti. Pořád velké štěně. Zastavit? No tak si sednu lehnu počkám. otočit do protisměru? Vesele táhnu opačným směrem. Nepomohlo nic, jen trochu kšíry. Možná mu vadil na krku obojek. A jak píše někdo nade mnou - bez vodítka u nás, těsně za patama, v lese na houbách běhal kolečka mezi náma, nikam se nevzdálil. Držím pěsti ať se podaří pejska naučit netahání je to fakt protivné. Nám se to bohužel nikdy nepovedlo. Ale pes nebyl od štěněte náš.

29.9.2020 11:49
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

jako - nezavidim vam to. ale veřim.
a nejhorsi je, ze problemy, co popisujete - vam vyresi normalni cvicitel na za chvilku.
"jen" to musi byt clovek, co vi co dela, no....

No ale KDE takového najdu ... jsme z takové pidi vesnice 15km od Frýdku-Místku, všude dojíždíme, nic rozumného jsem sama v okolí nenašla.

V Praze by to asi bylo snazší, ale tady je prostě černá díra.

29.9.2020 12:00
janaa

XXX.XXX.169.206

Ono opravdu na každého platí něco jiného. A asi budu nepopulární, ale na některé psy u tahání na vodítku nejlépe platí trošku hrubší domluva, spíš ten bič,než cukr (nemluvím o štěňatech). Zatím se mi podařilo naučit všechny páníčky, co mi přijeli, jak psovi domluvit,že tahání není správná cesta ovšem je to z velké části o autoritě - naučit psa předvést ukázkové "vodění" na zkouškách během minuty, a naučit psa netahat v běžném životě, jsou dvě odlišné věci, a mnohdy je to tak, že prostě v běžném životě pes vodí majitele a ne naopak

29.9.2020 12:03
GAELLE

XXX.XXX.66.235

janaa napsal(a):
Ono opravdu na každého platí něco jiného. A asi budu nepopulární, ale na některé psy u tahání na vodítku nejlépe platí trošku hrubší domluva, spíš ten bič,než cukr (nemluvím o štěňatech). Zatím se mi podařilo naučit všechny páníčky, co mi přijeli, jak psovi domluvit,že tahání není správná cesta ovšem je to z velké části o autoritě - naučit psa předvést ukázkové "vodění" na zkouškách během minuty, a naučit psa netahat v běžném životě, jsou dvě odlišné věci, a mnohdy je to tak, že prostě v běžném životě pes vodí majitele a ne naopak

Tak na našeho neplatil ani ten bič. Polostahovák kožený a sotva sípal raděj by se snad uškrtil ale s taháním nepřestal. A když vystartoval navíc po psech bylo to o zlomení vazu. Takže jsme to vzdali.

29.9.2020 12:26

Terapeutka napsal(a):
No ale KDE takového najdu ... jsme z takové pidi vesnice 15km od Frýdku-Místku, všude dojíždíme, nic rozumného jsem sama v okolí nenašla.

Pro me je to neznamy kraj - neporadim

29.9.2020 12:52

Terapeutka napsal(a):

Já bych poradila, ale do Velké Polomi u Ostravy to asi taky budete mít daleko, že?

29.9.2020 13:20

terapeutka, a které cvičáky/cvičitele jsi navštívila a zavrhla?

29.9.2020 15:34
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

terapeutka, a které cvičáky/cvičitele jsi navštívila a zavrhla?

Ve Staříči a v Kunčičkách u Bašky. Momentálně zkoušíme agility ve Fryčovicích, ale to není cvičák (ve smyslu základní poslušnosti), to je spíše na vyblbnutí.

29.9.2020 16:10
bobina65

XXX.XXX.124.148

Dobrý den, zkuste někoho požádat ať vás natočí při cvičení.Potom se podívejte a zjistíte nejlépe chyby které děláte.a přitom si myslíte, že to děláte dobře.Koukněte se na různá videa s poslušností a třeba sama najdete pro vás nejlepší řešení.

29.9.2020 20:19

janaa napsal(a):

Na (ne)tahání na vodítku platí jediná věc a tou je důslednost.
Je úplně jedno jestli zvolíte metodu cukru a biče nebo metodu pozitivního trestu. Fungují obě, pokud jste důslední. Jakmile s odnaučováním začnete, neexistuje, aby pes na obojku tahal. A to ani když zrovna nutně potřebuje očůrat tamhleten patník nebo přivítat oblíbeného kámoše. Pokud je pes už tahač, nemůžete ho prudit s výcvikem netahání celou hodinovou procházku. To je otrava pro psa i majitele. Tzn. netahání cvičit jen pár minut než dojdu na místo, kde psa pustím z vodítka, pak zase chvíli potrénovat atd. Popřípadě pokud psa nejde pustit, přepnout ho z obojku (nikdy se netahá) na kšíry (tahání vítáno).
Pokud jste důslední bude Vám fungovat metoda pozitivního trestu stejně dobře jako metoda cukru a biče. Krční páteř Vašeho psa Vám pak poděkuje.

30.9.2020 09:40

"Pokud jste důslední bude Vám fungovat metoda pozitivního trestu stejně dobře jako metoda cukru a biče"
bych i řekla, že bude fungovat i pozitivní posilování i negativní trest.....

"Na (ne)tahání na vodítku platí jediná věc a tou je důslednost."

"A třeba to nepochopí bez povelu"

30.9.2020 10:38
ainu

XXX.XXX.45.21

Určitě ano. Po dobrém výběru a praktickém shlédnutí, jak to tam chodí. Je to další faktor, jak se dostat k tomu, aby člověk svému parťákovi porozuměl, měl situaci pod kontrolou, byl mu dobrým a důsledným průvodcem.
Mně nejvíc pomohlo vzpomnět si, jaká jsem byla jako dítě. Učit se věci asociacemi, postupně, s trpělivostí "učitelů". Kteří věděli, měli znalosti, ovšem poupravili je vzhledem k mému charakteru.

30.9.2020 14:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Na cvičák jsem začala chodit jako dítě, když jsem na psovi nasekala spoustu chyb a pak z něho byla zoufalá. Tenkrát to byl ten klasický cvičák, kde se cvičilo v řadě. Žádná školička, kurz, nikdo se vám nevěnoval individuálně. Tenkrát tam byl i takový ten cvičákovský figurant, na kterého se kousalo v kruhu, ale to se s naším dnešním figurantem fakt nedá srovnávat. Do obran ale nikdo nikoho nenutil.

I když to byl takový typ cvičáku, na který by asi dneska většina z nás nechodila, tak mě tenkrát pomohl hodně. Třeba zase oproti "dnešnímu" cvičáku tam byl super kolektiv, všichni drželi při sobě, každý každému poradil.. Ne, že by teď byl špatný kolektiv na cvičáku, ale už se nedá mluvit o celém cvičáku jako o celku, už jsou tam skupinky a není to prostě takové.

Cvičák je fajn (při dobrém výběru), ale sám o sobě nestačí. Na cvičáku vám poradí, co a jak, ale pracovat pak se psem musíte doma, na procházkách... Spousta lidí si myslí, že jednou týdně zajdou na cvičák a tím to všechno spasí, tak to ale bohužel nefunguje.

A i kdybych byla na sebelepším cvičáku, tak pokud se mi něco nebude líbit, tak to dělat nebudu. A o tom to celé je, nedělat slepě všechno to, co řekne výcvikář, ale taky u toho trochu používat hlavu a když vím, že tohle na mého psa fungovat nebude, nebo se mi to z jakéhokoli důvodů nelíbí, tak to prostě nedělám. Narazila jsem na to několikrát, prostě jsem normálně slušně výcvikářce řekla "sorry, tohle já dělat nechci, uděláme to jinak" a jelo se dál..

1.10.2020 23:34

"Pokud jste důslední bude Vám fungovat metoda pozitivního trestu stejně dobře jako metoda cukru a biče"
bych i řekla, že bude fungovat i pozitivní posilování i negativní trest.....

"Na (ne)tahání na vodítku platí jediná věc a tou je důslednost."

"A třeba to nepochopí bez povelu"

Mam psa, ktery proste chodit "pomalu" jako clovek neumi.
Jde tak jedine na povel "u nohy".

Jinak je to proste zrychlenej jedinec.

Takze i na voditku - bez povelu "u nohy" taha.
Zastavovat se clovek muze - pes se k noze vrati a pomalu vyjde, ale po par vterinach je napred...
Takze se clovek zastavi = pes se vraci k noze... a znovu.. a znovu...a znovu...(tady zacne navic i kvilet a narikat...) i po trinacti letech techto cviku.....
Asi jsou mezi nami i psi, co odmitaji chodit u nohy na vodaku, ale bez nej to zvladaji...
Protoze bez vodaku staci klepnout do stehna a pes je u nej jak prikovanej dokud se nerekne "volno"...

Jooo - a na cvicak jsme chodili. Bohuzel asi na spatny :( Moje chyba pri vyberu.... Cvicak nam krom buzerace a dvou napadni od cizich psu nedal nic...

2.10.2020 00:11
marcelaamax

XXX.XXX.250.43

Asi jsou mezi nami i psi, co odmitaji chodit u nohy na vodaku, ale bez nej to zvladaji...
Protoze bez vodaku staci klepnout do stehna a pes je u nej jak prikovanej dokud se nerekne "volno"...

Znám takových psů víc. Jenže když to jde bez vodítka, tak proč by to nemělo jít s ním? 😀 Není to spíš o tom, jak se ten člověk, co drží vodítko, chová, jak si věří nebo nevěří atd? Prostě v jakém je rozpoložení. Stejne jako kdyz třeba pes bez koše vyjíždí po ostatních , ale jakmile dostane koš, a tím pádem je víc v klidu i páníček, tak je to ok. Nebo třeba moje fena - na vodítku každého psa seřve (i když já jsem naprosto v klidu), jakmile jí vodítko odepnu, je se psem v pohodě, ale tam je to spíš o tom, že ji na vodítku chybí prostor.

Nebo nemůže to být jen špatně naučený Reflex? Že připnutí voditka automaticky znamená, že pes začne tahat? Stejně jako když třeba psa připnu na postroj - tahá, prepnu na obojek, netahá. Akorát, že v tomhle případě by to bylo - jdu na volno, jdu u nohy, pomalu. Jdu na vodítku, automaticky začnu tahat.

A ono to může souviset i s tou důsledností. Znám dost psů, kteří na volno fungují líp, než na vodítku. Ale může to být třeba i tím, že člověk, ač nevědomě, je v případě psa na volno důslednější, než když má psa na vodítku.

2.10.2020 00:32

Na naseho vorecha juklo i par "odborniku" - a nic moc nevykoumali....
Je hyperaktivni a velmi senzitivni...

Ja s tim zit dokazu..., resp. s tim ziju, ale pro lidi z venku to muze byt sok...

...trebas to, ze se nikdy nenauci to co jini.... Protoze napr. jeho prah bolesti je uplne jinde...

....jinak zije ve stejnem "pripinacim" rezimu jako fenečka, ktera je uplne v pohode a netaha nikdy (tedy krom lesa...a tam je zas pes v pohode).

2.10.2020 00:59
marcelaamax

XXX.XXX.250.43

Jo, tak já věřím, že jsou mezi psema i takoví jedinci :) .

Jinak moje fena taky tahá, vyřešila jsem to postrojem, a víc to neřeším. Ale tam je jasná chyba ve mě, nejsem důsledná, vykašlala jsem se na to. Asi je to i tím, ze má jen 15 kg a netahá tolik, u psa jsem to řešit musela, protože tam by to nebylo vůbec příjemné. Když potřebuju někde, aby šla fena u nohy, tak pod povelem. Jinak má postroj a jde vepředu, ale většinou je na volno.

No a určitou roli hraje i to, že fena má ADHD 😆 (vtip). Ale je to ten typ psa, co se na chvíli nezastavi a furt musí být v pohybu. A podcenila jsem to hned na začátku, když byla stene a vodítko jsem nepoužívala,zvykla si na ten prostor a volnost. Ale nechci se na to vymlouvat, vím, že kdybych já byla důsledná a makala na tom, tak ji to odnaucim.

Edit. : jo a třeba na cvicaku mi chodí krásně a netahá, ani když nemá povel a nic neděláme. Protože tam chodila na cvicaku od štěněte s byla jsem důsledná. Stejně je to hustý, co všechno si pes spojí a dá dohromady a jak je vyčůranej 😛😀.

2.10.2020 01:11

"u psa jsem to řešit musela, protože tam by to nebylo vůbec příjemné"

a o tom to je
ne, ze nejde naucit - ale clovek nekdy nemusi.

u velkeho psa bud musi -nebo pes nechodi ven.

2.10.2020 01:13

No.... Ja se trebas na nic nevymlouvam.
Klidne at jsem jen spatna panicka....

Skoda, ze kazdej profik co prisel na "prevychovu", nevydrezel....

2.10.2020 01:17

Terapeutka napsal(a):

Střídáte obojek s kšírama?

2.10.2020 01:17

"ze kazdej profik co prisel na "prevychovu", nevydrezel"

??
nikdo vam nemuze pomoci, kdyz vam to vlastne nevadi.

schvalne - kolik ten pes vazi??

2.10.2020 01:18

tak hlavne - strida se na vychazkach s detma

2.10.2020 01:22
marcelaamax

XXX.XXX.250.43

tak hlavne - strida se na vychazkach s detma

A tak to zase třeba moje fena má jakýsi "cit pro děti" 😀. Děti ji mohou vodit a netahá je.

2.10.2020 01:24

My necvičákovali ani s jedním psem, "dořvat" psa si můžu sama....ne, je to nadsázka...

2.10.2020 01:25

marcelaamax napsal(a):
A tak to zase třeba moje fena má jakýsi "cit pro děti" 😀. Děti ji mohou vodit a netahá je.

tak tady ten cit chybi

pokud pes neni docviceny, ma problem -a dava se detem - kruh problemu se uzavira -porad je nedocviceny

2.10.2020 06:39
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Postroj bereme, když máme v plánu být venku déle (třeba déle než 2h nebo prostě jedeme na celý den na výlet), na klasické rychlé venčení (do hodiny) mívá obojek.

2.10.2020 08:15

Ohledně toho netahání...přijde mi, že s některými psy to jde snáz a s některými hůř a teď nemyslím, že některý pes je chytřejší a některý méně, že je někde člověk důslednější, někde méně.....už to tady bylo i zmiňováno "pes neumí chodit tak pomalu jako člověk"

Já měla paradoxně největší problém u svojí ovčandy, protože jí by nejvíc vyhovoval mírný klus a chůze obzvlášť v mladším věku, to nebylo nic pro ní......když jsme šly v rychlejším tempu a ona mohla klusat, tak nebyl problém, jak jsem se courala, tak měla tendence se předbíhat.

Moji medvědi s tím couráním problém nemají, ani chrťák neměl....chůze a to i couračka je v poho.....Jack teda, když vyjde z branky, pokud ho nesrovnám hned povelem, tak mě "dotáhne" k první lampě, pak už je to ok.

Gina ta má dva režimy...postroj a flexinu s amortizérem a obojek a vodítko.....netahat učíme vlastně až teď cca měsíc, protože jako štěndo netahala.
Když vyjdeme z domu, tak je samozřejmě natěšenější, tak se jí to většinou snažím ulehčit a jdeme rychle nebo minimálně rychleji....jak vidím, že už to prvotní nadšení opadlo, tak zpomalíme....

Taky teprve teď začínáme nacvičovat chůzi u nohy....ne že bych to nějak vyžadovala, aby mi pes chodil u nohy, ale prostě všude nemůže jít na dlouhým vodítku přede mnou...a cvičit to začínáme až teď, protože s ní konečně začíná být rozumná řeč, konečně začala i vnímat, konečně komunikuje, konečně se na mě i podívá, když na ní mluvim.

2.10.2020 08:40

Terapeutka napsal(a):
Postroj bereme, když máme v plánu být venku déle (třeba déle než 2h nebo prostě jedeme na celý den na výlet), na klasické rychlé venčení (do hodiny) mívá obojek.

a jen na kratkem voditku chodi nebo i flexinu pouzivate?

2.10.2020 08:55
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

a jen na kratkem voditku chodi nebo i flexinu pouzivate?

No... vodítek máme plnou bednu a střídáme různě, flexinu máme taky (pásmo 8m), tu využíváme tak ze 20% , jen já (dcera ji nesnáší, preferuje pevná vodítka). Jinak má cca 2m pevné vodítko, na delší trasy ji mám připnutou na opasku. Na pole bereme i stopovačku, hlavně třeba když hárala nebo když tam očekávám psy.

neverend

3.10.2020 16:53
neverend

XXX.XXX.213.247

Cvičák asi pro někoho může být užitečný, ale my jsme nikdy nic takového nepotřebovali a asi ani nebudem potřebovat. Možná jsou lidi co si tou absolutní poslušností něco možná v sobě skrytého i léčí či si tím něco vynahrazují. Žádný pes ani jiná bytost nebude nikdy na dálkové ovládání a prostě "chyby" dělat bude. To co potřebuji jako majitel psa je aby se mnou byl pes rád, respektoval mě a nelezlo mi pořád do postele.😃

3.10.2020 19:51
marcelaamax

XXX.XXX.247.121

neverend napsal(a):
Cvičák asi pro někoho může být užitečný, ale my jsme nikdy nic takového nepotřebovali a asi ani nebudem potřebovat. Možná jsou lidi co si tou absolutní poslušností něco možná v sobě skrytého i léčí či si tím něco vynahrazují. Žádný pes ani jiná bytost nebude nikdy na dálkové ovládání a prostě "chyby" dělat bude. To co potřebuji jako majitel psa je aby se mnou byl pes rád, respektoval mě a nelezlo mi pořád do postele.😃

Ale on cvicak nemusí být nutně o nějaké naprosté poslušnosti a presnosti.

Já jsem třeba z vesnice, kde skoro nikdo nechodí ven se psy, a cvicak mi hodně u štěňat pomáhá s tím, že se tam psi naučí fungovat právě mezi psy.

Navíc každá aktivní činnost se psem vás sbližuje a buduje vztah, i ten cvicak.

Další plus vidím v tom, že pokud vám něco se psem nejde nebo máte nějaký problém v běžném životě ,tak je tam hodně lidí co mají zkušenosti a můžou vám třeba poradit, co konkrétně pomohlo jim.

Ale nemyslím si, že každý člověk nutne musí chodit se psem na cvicak, to zase ne. Ale třeba u úplného začátečníka bych řekla, že to není na škodu.

3.10.2020 19:54

"Možná jsou lidi co si tou absolutní poslušností něco možná v sobě skrytého i léčí či si tím něco vynahrazují."

a možná je to baví
lidi i psy

a někteří to doslova potřebují, pro zachování duševního zdraví
lidé i psi

"Cvičák asi pro někoho může být užitečný, ale my jsme nikdy nic takového nepotřebovali a asi ani nebudem potřebovat."
takže hluboké znalosti a zkušenosti z daného prostředí......?

3.10.2020 20:26

Terapeutka napsal(a):
No... vodítek máme plnou bednu a střídáme různě, flexinu máme taky (pásmo 8m), tu využíváme tak ze 20% , jen já (dcera ji nesnáší, preferuje pevná vodítka). Jinak má cca 2m pevné vodítko, na delší trasy ji mám připnutou na opasku. Na pole bereme i stopovačku, hlavně třeba když hárala nebo když tam očekávám psy.

a taha teda uplne na vsem?
i na te flexine? i na stopovacce?

neverend

3.10.2020 22:44
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
Ale on cvicak nemusí být nutně o nějaké naprosté poslušnosti a presnosti.

Já jsem třeba z vesnice, kde skoro nikdo nechodí ven se psy, a cvicak mi hodně u štěňat pomáhá s tím, že se tam psi naučí fungovat právě mezi psy.

Navíc každá aktivní činnost se psem vás sbližuje a buduje vztah, i ten cvicak.

Další plus vidím v tom, že pokud vám něco se psem nejde nebo máte nějaký problém v běžném životě ,tak je tam hodně lidí co mají zkušenosti a můžou vám třeba poradit, co konkrétně pomohlo jim.

Ale nemyslím si, že každý člověk nutne musí chodit se psem na cvicak, to zase ne. Ale třeba u úplného začátečníka bych řekla, že to není na škodu.

No já to spíš myslel jako prioritu dnes u lidí co si pořizují pejska. Automaticky přemýšlí nad cvičením psa a zapomínají že pes není stroj. Vím z útulku jak vraceli psa že neumí sedni a lehni. O tom to přeci vůbec není.. V podstatě nemají na psa čas a koupili si ho jen jako další z mnoha věcí..Prostě chtěl jsem říct, že některým lidem pomůže jen jedno a to si přiznat, že on není vhodným majitelem psa a měl by si najít jiného koníčka.

4.10.2020 05:02

Automaticky přemýšlí nad cvičením psa a zapomínají že pes není stroj. Vím z útulku jak vraceli psa že neumí sedni a lehni. O tom to přeci vůbec není.. V podstatě nemají na psa čas a koupili si ho jen jako další z mnoha věcí..

?

Vycvicene stroje versus nemaji na psa cas se jaksi vylucuje.
Dobre vychovany pes neni nastroj na leceni komplexu.

4.10.2020 07:45
janaa

XXX.XXX.170.253

neverend napsal(a):
No já to spíš myslel jako prioritu dnes u lidí co si pořizují pejska. Automaticky přemýšlí nad cvičením psa a zapomínají že pes není stroj. Vím z útulku jak vraceli psa že neumí sedni a lehni. O tom to přeci vůbec není.. V podstatě nemají na psa čas a koupili si ho jen jako další z mnoha věcí..Prostě chtěl jsem říct, že některým lidem pomůže jen jedno a to si přiznat, že on není vhodným majitelem psa a měl by si najít jiného koníčka.

No,zaplaťpánbůh za lidi,co si pořizují psa a automaticky přemýšlí nad cvičením. Za mě to je na velkej palec nahoře,ať už na ten cvičák nakonec jdou nebo si cvičí doma. Nějak nechápu příměr cvičák,cvičení,pes stroj. Trochu mi to evokuje lidi,co mají psi nezvládnuté, třeba odvolání od zvěře, a argumentují,že pes přece není stroj a hlavně,že se mají rádi. To bych blila,velebnosti..... Já mám tyhle "Stroje", od mala se se psy cvičí, resp. od roka intenzivně, děláme lovečinu,takže ne klasický cvičák,ale to je jedno. Nic víc nemůže ty psy bavit, a když jim ukončím soutěžní kariéru, a přestaneme s intenzivním cvičením, a pak je občas vezmu sebou s mlaďochy, taky si vynutí i to,co bych s nima normálně necvičila,třeba chůzi u nohy nebo odložení,protože se chtějí předvést.
A i když to není o vrcholovém výcviku,tak já vždycky říkám,že radši budu rok, dva psa víc buz..ovat, cvičit, aby následujících deset dvanáct let mohl venku užívat života velmi svobodně a volně,protože už je na něj spolehnutí narozdíl od těch "my se máme rádi", kteří pak celý život vláčí psa na vodítku (v lepším případě, v horším obtěžují celý vesmír nevychovaným utíkajícím čoklem)

neverend

4.10.2020 13:44
neverend

XXX.XXX.213.247

janaa napsal(a):
No,zaplaťpánbůh za lidi,co si pořizují psa a automaticky přemýšlí nad cvičením. Za mě to je na velkej palec nahoře,ať už na ten cvičák nakonec jdou nebo si cvičí doma. Nějak nechápu příměr cvičák,cvičení,pes stroj. Trochu mi to evokuje lidi,co mají psi nezvládnuté, třeba odvolání od zvěře, a argumentují,že pes přece není stroj a hlavně,že se mají rádi. To bych blila,velebnosti..... Já mám tyhle "Stroje", od mala se se psy cvičí, resp. od roka intenzivně, děláme lovečinu,takže ne klasický cvičák,ale to je jedno. Nic víc nemůže ty psy bavit, a když jim ukončím soutěžní kariéru, a přestaneme s intenzivním cvičením, a pak je občas vezmu sebou s mlaďochy, taky si vynutí i to,co bych s nima normálně necvičila,třeba chůzi u nohy nebo odložení,protože se chtějí předvést.
A i když to není o vrcholovém výcviku,tak já vždycky říkám,že radši budu rok, dva psa víc buz..ovat, cvičit, aby následujících deset dvanáct let mohl venku užívat života velmi svobodně a volně,protože už je na něj spolehnutí narozdíl od těch "my se máme rádi", kteří pak celý život vláčí psa na vodítku (v lepším případě, v horším obtěžují celý vesmír nevychovaným utíkajícím čoklem)

Tohle je těžká otázka kterou tady rozhodně nevyřešíme. Na druhou stranu ani sebelépe vycvičený pes není stoprocentní a bůh nás chraň před těmi "na volno" o kterých je majitel přesvědčený o té stoprocentnosti. Pak to bohužel končí v novinách buď jako zastřelený pes myslivci či jako napadený člověk nebo cizí pes. Všichni co máme se psy delší zkušenost víme, že psovi se zkrátka někdo líbí víc a někdo méně. Můžeme tu vymýšlet mnoho modelových situací, ale stejně neobsáhne všechny co život dovede vymýšlet. Zkrátka pro mě osobně je pes na volno neohleduplnost k ostatním a je jedno zda cvičený či ne. Jak to má člověk co se bojí psů např. Horsana z diskuze o koních vědět když na ní Pesan v lese "bafne" za stromem? Zvlášť když majitel veselé "brejlí" celou dobu do mobilu jak je dnes k vidění celkem běžně u většiny lidské populace.🙂

4.10.2020 14:22

neverend napsal(a):
Tohle je těžká otázka kterou tady rozhodně nevyřešíme. Na druhou stranu ani sebelépe vycvičený pes není stoprocentní a bůh nás chraň před těmi "na volno" o kterých je majitel přesvědčený o té stoprocentnosti. Pak to bohužel končí v novinách buď jako zastřelený pes myslivci či jako napadený člověk nebo cizí pes. Všichni co máme se psy delší zkušenost víme, že psovi se zkrátka někdo líbí víc a někdo méně. Můžeme tu vymýšlet mnoho modelových situací, ale stejně neobsáhne všechny co život dovede vymýšlet. Zkrátka pro mě osobně je pes na volno neohleduplnost k ostatním a je jedno zda cvičený či ne. Jak to má člověk co se bojí psů např. Horsana z diskuze o koních vědět když na ní Pesan v lese "bafne" za stromem? Zvlášť když majitel veselé "brejlí" celou dobu do mobilu jak je dnes k vidění celkem běžně u většiny lidské populace.🙂

Ale to je vždycky problém majitele. Mně psi na volno nevadí, když vidím, že je majitel přivolá a zapne na vodítko. A ne že hystericky ječí a já se s koněm musím proti psu otočit. Naštěstí to zatím vždycky zabralo.

4.10.2020 14:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):

To je zase moudro🙄.
Podle tohoto modelu tedy nesmí nikdo vyjet z brány ani na koni, protože může spadnout, a kůň pak může někomu ublížit, děti můžou vodit rodiče pouze za ruku (ideálně do doby trestní zodpovědnosti), protože jsou nevypočitatelné...

Ámen s námi 😱

neverend

4.10.2020 14:58
neverend

XXX.XXX.213.247

Ale to je vždycky problém majitele. Mně psi na volno nevadí, když vidím, že je majitel přivolá a zapne na vodítko. A ne že hystericky ječí a já se s koněm musím proti psu otočit. Naštěstí to zatím vždycky zabralo.

Mě taky nevadí, ale problém nejdřív bude mít ten pokousaný až potom majitel.😀

4.10.2020 15:25

neverend napsal(a):

Za víc jak padesát let co jsem na světě, se mi nestalo, že by na mě nebo moji rodinu zaútočil pes s úmyslem pokousat, napadnout. Pes na volno pro mě nepředstavuje nebezpečí, nebojím se. Jsem ale pro, aby psi na volno nosili náhubek. Bez výjimky.
Ano, existují lidé, kteří se psů bojí, ale to je prostě jejich boj, jejich věc. Pokud se pes pouze volně pohybuje aniž by si lidí všímal, nikoho a nic neobtěžuje, není důvod, proč by nemohl být na volno.

4.10.2020 15:25

neverend napsal(a):

Jako mám to chápat, že teda by všichni psi bez rozdílu měli chodit nonstop na vodítku??

4.10.2020 15:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.20.44

neverend napsal(a):
Mě taky nevadí, ale problém nejdřív bude mít ten pokousaný až potom majitel.😀

Já nevím, ale i přes množství psů, co mi prošlo rukama NIKDY žádný nikoho venku nekousl, a to mám vrozeně poměrně agresivní plemena k lidem (NO, DOB, BOM).

neverend

4.10.2020 15:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Jako mám to chápat, že teda by všichni psi bez rozdílu měli chodit nonstop na vodítku??

Já zákony přeci nevymýšlím, ale tak v lese dle zákona pes bez vodítka nemá co dělat a s tím já nic nenadělám. Ono v podstatě nikde.🙂

4.10.2020 16:19

neverend napsal(a):
Já zákony přeci nevymýšlím, ale tak v lese dle zákona pes bez vodítka nemá co dělat a s tím já nic nenadělám. Ono v podstatě nikde.🙂

Dle zákona má být pes v honitbě pod vlivem svého majitele. Nešiřte nepravdy. ;-)

Zákon č. 449/2001 Sb.

§ 10
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.

§ 14
(1) Myslivecká stráž je oprávněna
(...)
e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení, (...)

4.10.2020 16:35

Horsana veterinářka se bojí psů, jo? :-) se akorát zmínila, že napadení a šití a pitbuloidní.. já bych s těmi blbými řečmi přestala, to je mor.

4.10.2020 16:37

neverend napsal(a):

No já se nechci hádat, ale i některá města mají ve vyhlášce, že třeba pes může být na volno, ale pouze s košem.
A v honitbě mám pocit, že pes musí být pod vlivem majitele nevím přesně terminologii, takže pokud dávám povely a pes reaguje, je ovladatelný a v mé blízkosti, tak by to asi taky neměl být problém.
A samozřejmě soudnost, nenechám psa, aby rušil zvěř třeba když je období mláďat pes by mohl rušit a nebo zima a zvěř je oslabená a i nějaké prohnání psem pro ní může být fatální. Nevím jestli tato nějakým způsobem kritická období nějak neupravuje zákon....
Na druhou stranu pokud mám psa, který nemá absolutně žádné tendence zvěř plašit, pohybuje se v mojí blízkosti, je ovladatelný, tak si nemyslím, že se to nesmí.
Ale mohu se mýlit, nastudováno nemám.

Edit: no vlastně Odetta už to napsala...a ofigo, to co je v zákoně.

4.10.2020 16:38

No já se nechci hádat, ale i některá města mají ve vyhlášce, že třeba pes může být na volno, ale pouze s košem.
A v honitbě mám pocit, že pes musí být pod vlivem majitele nevím přesně terminologii, takže pokud dávám povely a pes reaguje, je ovladatelný a v mé blízkosti, tak by to asi taky neměl být problém.
A samozřejmě soudnost, nenechám psa, aby rušil zvěř třeba když je období mláďat pes by mohl rušit a nebo zima a zvěř je oslabená a i nějaké prohnání psem pro ní může být fatální. Nevím jestli tato nějakým způsobem kritická období nějak neupravuje zákon....
Na druhou stranu pokud mám psa, který nemá absolutně žádné tendence zvěř plašit, pohybuje se v mojí blízkosti, je ovladatelný, tak si nemyslím, že se to nesmí.
Ale mohu se mýlit, nastudováno nemám.

Edit: no vlastně Odetta už to napsala...a ofigo, to co je v zákoně.

Máte pravdu! Pes musí být pod vlivem :-)

neverend

4.10.2020 17:31
neverend

XXX.XXX.213.247

Dle zákona má být pes v honitbě pod vlivem svého majitele. Nešiřte nepravdy. ;-)

Zákon č. 449/2001 Sb.

§ 10
(1) Je zakázáno vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.

§ 14
(1) Myslivecká stráž je oprávněna
(...)
e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení, (...)

Ano a kdo určuje ten pojem "pod vlivem majitele"? 🙂 Určitě to je pes dvacet metrů od majitele? Je pod vlivem deset metrů od Vás? Je pod vlivem bez fyzického kontaktu? U vodítka dlouhého třeba i deset metrů je to bez debat,ale bez něj?

4.10.2020 17:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):
Ano a kdo určuje ten pojem "pod vlivem majitele"? 🙂 Určitě to je pes dvacet metrů od majitele? Je pod vlivem deset metrů od Vás? Je pod vlivem bez fyzického kontaktu? U vodítka dlouhého třeba i deset metrů je to bez debat,ale bez něj?

Pod vlivem majitele může byt pes klidně i 50 metrů od majitele (lovečtí, sluzební i zachranářtí psi takto pracují běžně)

Myslím, že byste se měl pouštět jen do debat na témata, kterým rozumíte - tohle to ale evidentně není.

neverend

4.10.2020 17:48
neverend

XXX.XXX.213.247

Horsana veterinářka se bojí psů, jo? :-) se akorát zmínila, že napadení a šití a pitbuloidní.. já bych s těmi blbými řečmi přestala, to je mor.

Horsana se bojí psů a sama to psala na diskuzi. 🙂 I máma jí strašidla štěkáním do telefonu.😀 Navíc je nemocná, tuším s astmatem a to by fakt mohlo skončit hodně zle jí takhle vyděsit. Pokud si vzpomínám, tak jí jako malou pokousal zle pes a to víte, v člověku to asi zůstane až do smrti taková zkušenost. Samozřejmě to chápu, respektuji a zase na druhou stranu je to úžasný člověk kolem koní a vztahu k nim.🙂

4.10.2020 17:57

Kdyby každý pes prošel nějakým povinným kurzem, je fuk, jestli v parku, na cvičišti, v paneláku, na střeše,... tak mnozí nejsou uvázání na vodítku, na dvoře,... a
noviny nemají co psát.
https://www.novinky.cz/hledani?q=napaden%c3%ad%20psem
Tohle není normální.

4.10.2020 17:58

Kdyby každý pes prošel nějakým povinným kurzem, je fuk, jestli v parku, na cvičišti, v paneláku, na střeše,... tak mnozí nejsou uvázání na vodítku, na dvoře,... a
noviny nemají co psát.
https://www.novinky.cz/hledani?q=napaden%c3%ad%20psem
Tohle není normální.

Já myslím, že kurzem by měli procházet majitelé.

4.10.2020 18:01

Já myslím, že kurzem by měli procházet majitelé.

To rozhodně! Normálně řidičák na psa.
Alespoň nějaký bych měla :-)

4.10.2020 18:21

neverend napsal(a):

Mít psa pod vlivem znamená, že jste bez ohledu na vzdálenost schopen přímo ovlivňovat jeho chování (slovně, gestem, zvukovou signalizací, ...), např. psa přivolat po vyzvání mysliveckou stráží (abyste si mohl představit něco konkrétního). Jestli si myslíte, že se např. v myslivecké praxi využívají lovečtí psi na flexíku, tak to opravdu ne. Myslím, že se to ani do budoucna neplánuje, navzdory Vašemu přesvědčení, že všichni psi mají být na vodítku. :-) Podstatou zákona, který jsem výše (částečně) ocitovala, je ochrana zvěře před štvaním (zjednodušeně řečeno). Resp. obecně ochrana zvěře žijící v honitbách /ochrana přírody/.

Některé oblasti mají samozřejmě v inkriminovaných dobách svá lokální pravidla, kdy například kvůli hnízdění vzácného ptactva je zakázán pohyb mimo značené cesty, volné pobíhání psů či jsou některé lokality zapovězeny zcela. To je bez debat. Pak se můžeme bavit o pohybu v NP, CHKO, NPR, NPP atd., ale do takových specifik nemá, doufám, smysl zabíhat.

neverend

4.10.2020 18:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Mít psa pod vlivem znamená, že jste bez ohledu na vzdálenost schopen přímo ovlivňovat jeho chování (slovně, gestem, zvukovou signalizací, ...), např. psa přivolat po vyzvání mysliveckou stráží (abyste si mohl představit něco konkrétního). Jestli si myslíte, že se např. v myslivecké praxi využívají lovečtí psi na flexíku, tak to opravdu ne. Myslím, že se to ani do budoucna neplánuje, navzdory Vašemu přesvědčení, že všichni psi mají být na vodítku. :-) Podstatou zákona, který jsem výše (částečně) ocitovala, je ochrana zvěře před štvaním (zjednodušeně řečeno). Resp. obecně ochrana zvěře žijící v honitbách /ochrana přírody/.

Některé oblasti mají samozřejmě v inkriminovaných dobách svá lokální pravidla, kdy například kvůli hnízdění vzácného ptactva je zakázán pohyb mimo značené cesty, volné pobíhání psů či jsou některé lokality zapovězeny zcela. To je bez debat. Pak se můžeme bavit o pohybu v NP, CHKO, NPR, NPP atd., ale do takových specifik nemá, doufám, smysl zabíhat.

Řada soudních judikátů stanovila, že pod vlivem vůdce je pes pouze na vodítku, rozhodnutí soudů bylo podloženo mnoha znaleckými posudky soudních znalců. Notabene v praxi musíte mít na paměti, že myslivci se znají a vzájemně by se mohli "krýt". Váš pes štval zvěř a kolega na druhém posedu to dosvědčí. A jak je výše zmíněno, judikatura bude stát na jejich straně, protože pod vlivem majitele se rozumí na vodítku.

4.10.2020 18:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.1.19

neverend napsal(a):
Řada soudních judikátů stanovila, že pod vlivem vůdce je pes pouze na vodítku, rozhodnutí soudů bylo podloženo mnoha znaleckými posudky soudních znalců. Notabene v praxi musíte mít na paměti, že myslivci se znají a vzájemně by se mohli "krýt". Váš pes štval zvěř a kolega na druhém posedu to dosvědčí. A jak je výše zmíněno, judikatura bude stát na jejich straně, protože pod vlivem majitele se rozumí na vodítku.

Opět píšete nesmysly 🙄

4.10.2020 18:54
juhaj

XXX.XXX.164.121

Všechno je o lidech. U nás ve vsi je vyhláškou dáno několik tras okolo vesnice ( a vedou v polích a remízkách), kde je dovoleno psy pouštět. Pokud je majitel blbeček, tak má většinou i problémového psa a oba kašlou na nějaké vyhlášky a povely společně.
Jinak, mě cvičák pomohl, hlavně v tom, že fena si zvykla na práci mezi psy a neřeší je, nemusí, ale nevšímá si a je v klidu. Na vsi se nás většinou majitelé bojí, mají menší psí a popravdě, fena malé psy nemá moc ráda, což je skoro každý pes tady. Ale teď je v klidu a neřeší je.

4.10.2020 18:56

Regulaci volného pohybu zvířat obsahuje i zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o myslivosti“), který v ustanovení § 10 odst. 1 stanovuje vlastníkům domácích zvířat, včetně zvířat ze zájmových chovů a zvířat z farmových chovů zvěře, zákaz nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího. Tento zákaz se však vztahuje pouze na honitby, za které se ve smyslu zákona o myslivosti považuje soubor souvislých honebních pozemků jednoho nebo více vlastníků vymezený v rozhodnutí orgánu státní správy myslivosti, v němž lze provádět právo myslivosti podle zákona o myslivosti. Na tuto povinnost navazuje oprávnění myslivecké stráže uvedené v ustanovení § 14 odst. 1 písm. e) zákona o myslivosti, spočívající v možnosti usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř. Pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské aslužební. Zákon o myslivosti dále stanovuje myslivecké stráži oprávnění usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící kbydlení. Pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Další oprávnění usmrcovat toulavé psy a kočky, další zvířata škodlivá myslivosti, zdivočelá domácí zvířata a volně se pohybující zvířata z farmových chovů zvěře podle § 14 odst. 1 písm. e) zákona o myslivosti má při své činnosti dle ustanovení § 35 odst. 4 písm. e) zákona o myslivosti i myslivecký hospodář. K oprávnění myslivecké stráže usmrcovat za výše uvedených podmínek zvěř, je na místě odkázat na rozhodnutí Nejvyššího soudu, jehož závěrem je skutečnost, že jestliže člen mysliveckého sdružení zpozoruje za snížené viditelnosti psa, který sedí v nepřehledném terénu, chová se klidně, nehledá ani nepronásleduje zvěř ani se k ní neplíží, musí jej to vést k úvaze, že v blízkosti může být člověk vedoucí psa19. Ačkoliv bylo zmíněného rozhodnutí vydáno za platnosti starého zákona o myslivosti, domnívám se, že je použitelné i v současné době. Význam pojmu „volné pobíhání v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího“ bude pravděpodobně o něco širší než samotný pojem „volné pobíhání“. K tomuto pojmu totiž přistupuje ještě jedna podmínka, což je vliv majitele nebo vedoucího. Jak totiž vyplývá ze stanoviska Svazu měst a obcí ČR, je zapotřebí rozlišovat dvě situace „Pohybuje-li se pes v honitbě (popř. honitbě honebního společenstva) a nepronásleduje zvěř (lhostejno, je-li nebo není pod vlivem svého vedoucího, tj. vodiče psa), nevzniká ze zákona oprávnění takového psa usmrtit. Jinak je tomu v případě psa toulavého, který mimo vliv svého vedoucího pronásleduje zvěř."20. Z odborné literatury vyplývá i názor, že pes musí být na takovém místě, že jeho vedoucí neví přesně, kde jeho pes je a jak se chová, a není schopen ho účinně svými pokyny ovládat a kontrolovat jeho počínání včetně případného přivolání. Pokud jsou slyšet pokyny vedoucího a pes na ně reaguje, je věc zřejmá. Problém nastává, když pes je mimo dosah svého vedoucího, ale ten žádný vliv neuplatňuje. Pak se obvykle vysvětluje, že nelze psa usmrtit, pokud je jeho vedoucí vidět, třeba i na větší vzdálenost21. Přestupku podle § 63 odst. 1 písm. b) zákona o myslivosti se fyzická osoba dopustí tím, že nesplní nebo poruší povinnost uvedenou v § 10 odst. 1 zákona o myslivosti.

19 Rozsudek Nejvyššího soudu ze dne 19. 5. 1983, sp. zn. 1 Tz 18/1983, ASPI ID: JUD2853CZ
20 Dědina, M., Pohyb psů v honitbě, Svaz měst a obcí ČR, 2009, ASPI ID: LIT32975CZ.
21 Čechura, V., Myslivecká stráž - kapesní příručka, 2. vyd. Praha: Nakladatelství Orac, 2000, s. 30, ISBN 80-86199-15-0.

Zdroj: https://www.law.muni.cz/sborniky/dny_prava_2011/files/prispevky/03%20ZVIRE/Vetesnik_NEW.pdf

4.10.2020 19:10

Bych ten rozsudek chtěla vidět :-)
Jsou akorát o tom, že "myslivec" zastřelil psa a jestli se jedná o přestupek nebo něco jiného. Ve skutečnosti by ti dva vyvolení s pistolkou museli splnit tolik podmínek k odstřelu, že je lepší, když vůbec nevystřelí.
Ale děje se to. Protože máme málo prasat :-)
Ale tak to není žádná pořádná hra, když je vše online..
https://www.pravniprostor.cz/clanky/trestni-pravo/zastreleni-psa-myslivcem-z-pohledu-trestniho-prava
edit.: Odetta, také moc hezké, akorát pro některá plemena jaksi házení perel :-)

Běhala tu smečka něco jako vlčáků, lidé si mysleli, že vlci. Napáchali dost škody a nikdo je netrefil, zajímavé. Jednoho srazilo auto, druhého vlak, některé majitel našel.
Na cvičák nechodili.

4.10.2020 19:14

Nejabsurdnější mi beztak připadá “argument” křivého, lživého svědectví...

4.10.2020 19:28

neverend napsal(a):

No ono by se tedy ale pak měla asi řešit i délka vodítka....pes na stopovačce třeba dvacet metrů, takže pod vlivem majitele každopádně, ale z pohledu vzdáleného myslivce to může vypadat, že je na volno, stopovačka může být přehlédnutelná.
Takže teoreticky mi myslivec může i upoutaného psa zastřelit a vzájemně si pak můžou dosvědčit, že pes štval zvěř.

Myslím, že když opomenu psy, třeba lovecké, při práci, kdy ta vzdálenost od majitele může být větší, tak si myslím, že většina z nás, kdo chodí do přírody na procházky nenechává psy se vzdalovat moc daleko...alespoň já to nedělám.
Jedině setr se pohyboval ve větším rádiusu kolem mě...prohledával terén...ale věděla jsem, že nebude žádné zvíře štvát, jen na něj případně upozorní a tak nějak jsem spoléhala na to, že je na první pohled vidět, že jde o lovecké plemeno a že ho nikdo normální bezmyšlenkovitě nezastřelí.

Nechci tady pohyb psů na volno obhajovat, protože opravdu někteří psa prostě zvládnutého nemají a stejně ho pouští...protože on přeci neposlechne jenom někdy.

Co týče toho, že Horsana, a rozhodně není jediná, bojí psů...to je mi opravdu líto, ale to přeci není můj problém, pokud k ní můj pes nepoběží dělat bububu, pokud se můj pes chová slušně a nevšímá si jí.
Mého syna, když byl asi ve druhé třídě okradli malí romové o něco starší než byl on...nevím zda se tomu dá říkat přepadení, ale klidně bych to tak nazvala...měl potom strach docela dlouho a co má člověk dělat říct romským rodičům...můj syn má trauma, tak prosím ať se vaše děti, i když jsou slušné a nic špatného nedělají, pohybují pouze v doprovodu dospělých.
Prostě lidi se bojí různých věcí, ale nemůžeme všechno co způsobuje někomu strach zakázat.

neverend

4.10.2020 19:32
neverend

XXX.XXX.213.247

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Opět píšete nesmysly 🙄

To bych si tak jistý nebyl..
https://www.pesweb.cz/cz/53.jak-se-psem-bez-uhony-do-lesa
Jak vidíte, tak za štvaní zvěře je považováno i stopování.

4.10.2020 19:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):
To bych si tak jistý nebyl..
https://www.pesweb.cz/cz/53.jak-se-psem-bez-uhony-do-lesa
Jak vidíte, tak za štvaní zvěře je považováno i stopování.

Normální člověk nenechává psa stopovat zvěř - nelovecky vedený pes který chytá stopu zvěře ji následně i štve (proč by ji jink hledal, že ano), ale tady je řeč o psech kteří JSOU POD VLIVEM VŮDCE.

4.10.2020 19:50

Ne ne a ne.
"v souladu s výše uvedenými oprávněními myslivecké stráže"
a to se prostě neděje, pokud pes čuchá k zemi,
neděje se to, ani když nemá vodítko,
dokonce ani když je daleko ode mě a vrací se z toho dalekého místa ke mně.
A protože já můžu psovi zavolat píšťalkou, kterou lidský smysl neregistruje, nebo ho prozvonit vibracemi přes elektronický obojek,
tak ne ne a ne
nemůže mi psa nikdo zastřelit.
Musí prokázat, že střílet mohl. A to je jen pár situací, hrozně málo, a ten čin musí právě probíhat. Probíhat. Přítomný čas. Teď. A bych se vyhýbala krmelcům, protože tam už je to dost sporné, tam jdu zvěř celkem dost rozčilovat.
Ale jinak.. kromě řešení přestupku bude mít co dělat se mnou. I když.. oni se postřílí sami. Ne.. bez legrace, i bez té blbé, v lese a nejen tam
vodítko a nebo ovladatelný pes.

neverend

4.10.2020 19:56
neverend

XXX.XXX.213.247

No ono by se tedy ale pak měla asi řešit i délka vodítka....pes na stopovačce třeba dvacet metrů, takže pod vlivem majitele každopádně, ale z pohledu vzdáleného myslivce to může vypadat, že je na volno, stopovačka může být přehlédnutelná.
Takže teoreticky mi myslivec může i upoutaného psa zastřelit a vzájemně si pak můžou dosvědčit, že pes štval zvěř.

Myslím, že když opomenu psy, třeba lovecké, při práci, kdy ta vzdálenost od majitele může být větší, tak si myslím, že většina z nás, kdo chodí do přírody na procházky nenechává psy se vzdalovat moc daleko...alespoň já to nedělám.
Jedině setr se pohyboval ve větším rádiusu kolem mě...prohledával terén...ale věděla jsem, že nebude žádné zvíře štvát, jen na něj případně upozorní a tak nějak jsem spoléhala na to, že je na první pohled vidět, že jde o lovecké plemeno a že ho nikdo normální bezmyšlenkovitě nezastřelí.

Nechci tady pohyb psů na volno obhajovat, protože opravdu někteří psa prostě zvládnutého nemají a stejně ho pouští...protože on přeci neposlechne jenom někdy.

Co týče toho, že Horsana, a rozhodně není jediná, bojí psů...to je mi opravdu líto, ale to přeci není můj problém, pokud k ní můj pes nepoběží dělat bububu, pokud se můj pes chová slušně a nevšímá si jí.
Mého syna, když byl asi ve druhé třídě okradli malí romové o něco starší než byl on...nevím zda se tomu dá říkat přepadení, ale klidně bych to tak nazvala...měl potom strach docela dlouho a co má člověk dělat říct romským rodičům...můj syn má trauma, tak prosím ať se vaše děti, i když jsou slušné a nic špatného nedělají, pohybují pouze v doprovodu dospělých.
Prostě lidi se bojí různých věcí, ale nemůžeme všechno co způsobuje někomu strach zakázat.

Hlavně nechoďte na zákony této byrokraticky zmrzačené země zdravým rozumem. Ten nás tu už před drahně lety opustil a nevypadá že by se chtěl vrátit. Jinak aby to tu nevypadalo že jsem snad myslivec nebo co..To určitě ne.🙂

Teoreticky může ten myslivec zastřelit i Vás. Je to nepravděpodobné, ale i letadlo Vám může spadnout přímo na hlavu.😀 Třeba šel na posed spáchat sebevraždu a najednou Vy se psem na volno. To už ho "na*ere" a bum.Berte to prosím s humorem,ano?

neverend

4.10.2020 20:14
neverend

XXX.XXX.213.247

Ne ne a ne.
"v souladu s výše uvedenými oprávněními myslivecké stráže"
a to se prostě neděje, pokud pes čuchá k zemi,
neděje se to, ani když nemá vodítko,
dokonce ani když je daleko ode mě a vrací se z toho dalekého místa ke mně.
A protože já můžu psovi zavolat píšťalkou, kterou lidský smysl neregistruje, nebo ho prozvonit vibracemi přes elektronický obojek,
tak ne ne a ne
nemůže mi psa nikdo zastřelit.
Musí prokázat, že střílet mohl. A to je jen pár situací, hrozně málo, a ten čin musí právě probíhat. Probíhat. Přítomný čas. Teď. A bych se vyhýbala krmelcům, protože tam už je to dost sporné, tam jdu zvěř celkem dost rozčilovat.
Ale jinak.. kromě řešení přestupku bude mít co dělat se mnou. I když.. oni se postřílí sami. Ne.. bez legrace, i bez té blbé, v lese a nejen tam
vodítko a nebo ovladatelný pes.

Megi klid prosím Vás.😅 Vždyť on nám ty naše miláčky nikdo nestřílí a ani nebude. To je vše jen hypotetické povídání a co by kdyby. Samozřejmě rozumný člověk si svého psa ohlídá, ale bohužel je také dost těch nerozumných. Oni zkrátka nepředpokládají co se může stát a přeci oni se nebudou nijak omezovat,ne? Bohužel opravdu je takových čím dál víc a není nic příjemného takové lidi potkat. Tady na ifauně jsme samozřejmě všichni ukáznění a zodpovědní, ale stane se právě že potkáte někoho kdo nechodí na ifauně a tudíž je nezodpovědný. Pak alespoň Vy se psem na vodítku se zkrátka včas tomu "bezmozku" vyhnete. Věřte že tito lidé se nerozhlížejí ani na přechodu, ani před vjezdem na přejezd a prostě plně věří světelné signalizaci. Hlupáci bohužel naivní.🙂

4.10.2020 20:15

neverend napsal(a):
Hlavně nechoďte na zákony této byrokraticky zmrzačené země zdravým rozumem. Ten nás tu už před drahně lety opustil a nevypadá že by se chtěl vrátit. Jinak aby to tu nevypadalo že jsem snad myslivec nebo co..To určitě ne.🙂

Teoreticky může ten myslivec zastřelit i Vás. Je to nepravděpodobné, ale i letadlo Vám může spadnout přímo na hlavu.😀 Třeba šel na posed spáchat sebevraždu a najednou Vy se psem na volno. To už ho "na*ere" a bum.Berte to prosím s humorem,ano?

Tak stát se může cokoliv....na ty letadla si dávám obzvláště pozor a to beze srandy, vždycky když nám nějaký letadýlko lítá nad barákem, tak hned říkám "huš huš, koukej si lítat někde jinde, ještě sem zbuchneš"

4.10.2020 20:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak stát se může cokoliv....na ty letadla si dávám obzvláště pozor a to beze srandy, vždycky když nám nějaký letadýlko lítá nad barákem, tak hned říkám "huš huš, koukej si lítat někde jinde, ještě sem zbuchneš"

No, my máme barák přímo pod koridorem na brněnské letiště, o 3 dědiny vedle je vojenská letecká základna v Náměšťi nad Oslavou, a zatím jsem viděla spadnout letadlo jen 4x na modelářském letišti, co máme 500 m od baráku, a 2x nám ve výběhu nouzově přistál horkovzdušný balón + 1 paraglaidysta.

... takže z mého pohledu jsou pořád letadla a vrtulníky nejbezpečnější létající tělesa 😉

neverend

4.10.2020 21:27
neverend

XXX.XXX.213.247

To máte vlastně pravdu. V dnešní době dronů nikdy nevíte co za "teltátko" to pilotuje.😅

5.10.2020 06:10

neverend napsal(a):

njn. Janaa trefila hrebicek na hlavicku
mate psa, co jste nikdy nepustil z voditka, ale mate se radi

5.10.2020 07:11

v lese jsme často. Potkáváme se s myslivci, ochránci Jizerek, lesáky... a nikdy nedošlo k žádnému konfliktu. Vždy na volno běžícího psa zavolám, připnu (a nebo převedu za obojek) kolem lidí (a je úplně jedno, jestli v "zeleném" nebo turista, cyklista...) a opět vypustím. Na hodně nepřehledných místech chodí na šestimetrové stopovačce - používám jako dlouhé vodítko. Umí i povel "za mně" - používám před zatáčkou... když není vidět.
Spíš mi bylo se smíchem doporučeno, abychom psíkovi nechali ulovit srnečku, neb má od pohledu málo masa (byl jako junior opravdu štíhlý), nebo ať si dáme bacha na prasata, že jich je v oblesti spousta, občas pokecáme o psech, přírodě, nebo se jen s úsměvem pozdravíme.

Jinak na Frýdlantsku v městských lesích je výslovně uvedeno, že vychovaný pes má běhat volně. I v Krkonoších se může oficiálně na volno (jsou výjimky)...

5.10.2020 08:10

Snad kazdy, kdo se nestehuje co rok a do toho lesa chodi, zna lesaky a oni jeho i jeho psa.

Me se byla predstavit uz i mysl.straz osobne a zeptal se, co tam delame ( stopovali jsme).

btw. nejdrive se legitimuji, pac fakt maji jine pravomoci nez bezny myslivec, co max pokrikuje z auta

5.10.2020 08:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Snad kazdy, kdo se nestehuje co rok a do toho lesa chodi, zna lesaky a oni jeho i jeho psa.

Me se byla predstavit uz i mysl.straz osobne a zeptal se, co tam delame ( stopovali jsme).

btw. nejdrive se legitimuji, pac fakt maji jine pravomoci nez bezny myslivec, co max pokrikuje z auta

V rodné vesnici mě lesaci znali, i psa. Tam jsem vyrostla a znají se tam prostě všichni mezi sebou.

Ale teď bydlím třetím rokem v jiné vesnici a musím teda říct, že lesaky neznam, a že jsem je nikdy v lese nepotkala. Je teda pravda, že tam nechodíme denně, máme oblíbenou jinou trasu. Ale třeba když bylo teplo, tak jsme tam celkem chodili. A chodím tam taky na kolobku, je tam pěkná cesta.

Třeba oni o nás vědí, ale já je fakt nikdy neviděla. Později když jsme se seznámili se sousedama, tak jsme se dozvěděli, že když jsme se sem stěhovali, tak z toho bylo pěkné Haló, že se sem stěhují lidi s bojovým psem... Takže to se určitě dostalo i k těm myslivcům.

neverend

5.10.2020 15:00
neverend

XXX.XXX.213.247

njn. Janaa trefila hrebicek na hlavicku
mate psa, co jste nikdy nepustil z voditka, ale mate se radi

Musíte si uvědomit, že je z útulku a byla to chronická útěkářka. Čtyřikrát jí proto vrátili zpět. Několikrát jí přivezla odchytovka zase do útulku. Skoro dva měsíce navštěvovala mé sousedy přes plot a zaplať bůh za jejich trpělivost. Navíc celou procházku nedělá nic jiného, než jede po stopách. Ale o to že se máme rádi se fakt nebojte. Jen znám svého psa podstatně lépe než kdokoli zde a opravdu nehodlám nikoho ohrožovat kvůli nějakému "zkoušení" na volno. Se psy kamarád nebyla ani v útulku a teď si ke všemu hlídá i mě. Naštěstí nejsem z města a tak ani nejsem nucen mít psa "se vším a s každým kamarád". Nezlobte se, ale to pro psa není ani přirozené. Jinak každý den nachodíme kolem dvaceti kilometrů a miluje cestování autem. Tak jezdíme k mamče, k bratrovi a cestu si vyloženě užívá. Nejlepší je kruháč, tam bychom mohli kroužit třeba dvě hodiny a furt by bylo na co koukat.😀

5.10.2020 15:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.1.19

neverend napsal(a):
Musíte si uvědomit, že je z útulku a byla to chronická útěkářka. Čtyřikrát jí proto vrátili zpět. Několikrát jí přivezla odchytovka zase do útulku. Skoro dva měsíce navštěvovala mé sousedy přes plot a zaplať bůh za jejich trpělivost. Navíc celou procházku nedělá nic jiného, než jede po stopách. Ale o to že se máme rádi se fakt nebojte. Jen znám svého psa podstatně lépe než kdokoli zde a opravdu nehodlám nikoho ohrožovat kvůli nějakému "zkoušení" na volno. Se psy kamarád nebyla ani v útulku a teď si ke všemu hlídá i mě. Naštěstí nejsem z města a tak ani nejsem nucen mít psa "se vším a s každým kamarád". Nezlobte se, ale to pro psa není ani přirozené. Jinak každý den nachodíme kolem dvaceti kilometrů a miluje cestování autem. Tak jezdíme k mamče, k bratrovi a cestu si vyloženě užívá. Nejlepší je kruháč, tam bychom mohli kroužit třeba dvě hodiny a furt by bylo na co koukat.😀

A podle toho, že Vy máte nezvladatelného útěkáře soudíte, že nikdo jiný není schopný vychovat psa, a naučit jej privolání, a proto nesmí žádný pes chodit navolno ...?!

Vy máte opravdu zvláštní myšlenkové pochody🙄

5.10.2020 15:06

nějak mi utekla nit.......

5.10.2020 15:10
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nic si z toho nedělejte.

Já taky občas přemýšlím, jestli to chlapec myslí vážně, nebo jenom válí hlavou po klávesnici a T9 (nebo nějaká moderní verze téhož) to náhodně seskládá do vět.

5.10.2020 15:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.1.19

Varaxi napsal(a):
Nic si z toho nedělejte.

Já taky občas přemýšlím, jestli to chlapec myslí vážně, nebo jenom válí hlavou po klávesnici a T9 (nebo nějaká moderní verze téhož) to náhodně seskládá do vět.

Taky ho znáte z koní, že? 😂

5.10.2020 15:38

Taky ho znáte z koní, že? 😂

....až ho chytne ámok, seřve nás tady všechny, vyčte prvni, posledni a přizna, že stejně žádného psa nemá.....

5.10.2020 15:41

Když už i Varaxi je vostrá, tak konec
Ale je mi to líto. Tohle vždy říkali o mně. Zas jsem poslední.

5.10.2020 15:51

A ještě ke všemu nám smazali tu diskuzi o hovně.

neverend

5.10.2020 15:55
neverend

XXX.XXX.213.247

A podle toho, že Vy máte nezvladatelného útěkáře soudíte, že nikdo jiný není schopný vychovat psa, a naučit jej privolání, a proto nesmí žádný pes chodit navolno ...?!

Vy máte opravdu zvláštní myšlenkové pochody🙄

Vůbec nic takového neříkám a jen jsem odpověděl na zcela jiný dotaz týkajícího se mého psa. Někdo jiný mě tak nějak nezajímá.🙂 To je jiná kombinace člověk a pes.

5.10.2020 15:58
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Když už i Varaxi je vostrá, tak konec
Ale je mi to líto. Tohle vždy říkali o mně. Zas jsem poslední.

Vidíte, a já mám za takovou dobrou milou duši, která se vždy snaží po dobrém, zrovna Vás. :)
Ale Vy, i když píšete svérázně, vždycky píšete obsažně.
Meifi má pár příběhů, pár dovětků úplně od věci, vtipy a mrkev. Názor může mít kdokoli jakýkoli, ale zobecňovat na základě jedné jediné zkušenosti celý svět, to je prostě hloupost.

Co se týče tématu, tak jsem sem nepřispívala, i když jsem to tu četla, protože prostě nemám vyhraněný názor; myslím, že co jde se cvičákem, jde i bez něj, jen někdy jsou ty cvičáky snazší či rychlejší volbou. A než špatný cvičák, to raději žádný cvičák.
Ale protože jsem byla celkem na třech výcvikových hodinách, tak prostě jsem naznala, že můj názor není relevantní. To, že mě konkrétně cvičák nestál za bezmála tříhodinové cestování, neznamená, že to tak mají všichni. Jediné, co mohu říci, je, že mně cvičák nechyběl za daných konkrétních situací - konkrétní pes, spousta volného času, nikdo mi do ničeho nekecal...

5.10.2020 15:59

Nadčlověk :-) co by na cvičáku asi tak dělal?
Odetta: a že nesmazali jen vulgarity, že? jednou je tu legrace a oni to smažou :-) kdyžtak tu je podobná https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3080735/jak-ma-spravne-vypadat-trus-psa

5.10.2020 16:00

neverend napsal(a):

Takze -kdyz vynechame tu zbytecnou omacku, jako je moje uvedomeni, utulek, uteky, psi kamarady a oblibenou cestu autem po kruhaku k vasi mamce - tak jsem se vlastne trefila ?

Mate psa, co jste nikdy nepustil z voditka, ale mate se radi

jo pardon -na ty sousedy, co jste je s cubinou dva mesice terorizovali jsem zapomnela.

Jen - nejak utekla pointa tady, no....

5.10.2020 16:06
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Nadčlověk :-) co by na cvičáku asi tak dělal?
Odetta: a že nesmazali jen vulgarity, že? jednou je tu legrace a oni to smažou :-) kdyžtak tu je podobná https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3080735/jak-ma-spravne-vypadat-trus-psa

Houby nadčlověk. :)
Měla jsem výjimečné štěstí na prvního psa. Axi byl povahově velmi stabilní, nic ho nerozházelo, ze všeho se rychle oklepal. Žádná nervní kolie, bouřlivý teriér, zabejčený honič, nic takového.
Z ničeho si nic nedělal, ničeho se nebál (bouřky, Silvestr, petardy, střelba myslivců, vše v pohodě), i v té největší vášni vnímal (výjimkou budiž hárající feny, ale to jsem mu odpustila - pravda je, že on mě musel odpustit mnohem víc). Takový pes se vychovává sám.
Takhle jsem si vždycky představovala rotvajlery - nechají svého člověka řešit, ale z povzdálí kontrolují, jestli je vše OK - a když není, zasáhnou a hned, co se člověk zbráborá, jsou zase pod kontrolou. A já to našla u bPP labradora...

neverend

5.10.2020 16:20
neverend

XXX.XXX.213.247

Varaxi napsal(a):
Vidíte, a já mám za takovou dobrou milou duši, která se vždy snaží po dobrém, zrovna Vás. :)
Ale Vy, i když píšete svérázně, vždycky píšete obsažně.
Meifi má pár příběhů, pár dovětků úplně od věci, vtipy a mrkev. Názor může mít kdokoli jakýkoli, ale zobecňovat na základě jedné jediné zkušenosti celý svět, to je prostě hloupost.

Co se týče tématu, tak jsem sem nepřispívala, i když jsem to tu četla, protože prostě nemám vyhraněný názor; myslím, že co jde se cvičákem, jde i bez něj, jen někdy jsou ty cvičáky snazší či rychlejší volbou. A než špatný cvičák, to raději žádný cvičák.
Ale protože jsem byla celkem na třech výcvikových hodinách, tak prostě jsem naznala, že můj názor není relevantní. To, že mě konkrétně cvičák nestál za bezmála tříhodinové cestování, neznamená, že to tak mají všichni. Jediné, co mohu říci, je, že mně cvičák nechyběl za daných konkrétních situací - konkrétní pes, spousta volného času, nikdo mi do ničeho nekecal...

Ale ta mrkev už skoro vešla do dějin,co? 😀 Nevím jestli je to vhodné psát o některých lidech jak na koních tak tady co si o nich myslím já třeba. S mojí upřímností by mě už vůbec neměli rádi.😀Na koních se vše nakonec zvrhlo vždy do nějaké osobní roviny a přiznávám že jsem neměl o sobě tolik říkat a už vůbec nefotit lidem prachy.😀 To že neumím tak moc Česky je bohužel pravda.

5.10.2020 16:26

Varaxi napsal(a):
Houby nadčlověk. :)
Měla jsem výjimečné štěstí na prvního psa. Axi byl povahově velmi stabilní, nic ho nerozházelo, ze všeho se rychle oklepal. Žádná nervní kolie, bouřlivý teriér, zabejčený honič, nic takového.
Z ničeho si nic nedělal, ničeho se nebál (bouřky, Silvestr, petardy, střelba myslivců, vše v pohodě), i v té největší vášni vnímal (výjimkou budiž hárající feny, ale to jsem mu odpustila - pravda je, že on mě musel odpustit mnohem víc). Takový pes se vychovává sám.
Takhle jsem si vždycky představovala rotvajlery - nechají svého člověka řešit, ale z povzdálí kontrolují, jestli je vše OK - a když není, zasáhnou a hned, co se člověk zbráborá, jsou zase pod kontrolou. A já to našla u bPP labradora...

Myslela jsem to "To je jiná kombinace člověk a pes." :-)
Ale možná.. potkala jsem pár lidí, které vlastnili - na první pohled - akční psi. Ale na druhý pohled, ti lidé byli tak klidní, tak dobří a v tom pravém slova smyslu "hodní". A ti psi se tak chovali. Říkám o teriérovi, že je terapeut, šašek a učitel v jednom. Pro mě takový je. Nikdy jsem neměla lepšího kamaráda. Vylomeninské bouřliviny koná, když se špatně zamyslím - chmurné myšlenky - to mě hned ze spánku vytrhne :-)
Chtěla jsem na cvičák, ale nechala jsem se znechutit (vím, smůla na pobočku) od vedoucí, která řekla, že tenhle pes jedině s košíkem a ve skupině mimo. Bylo mi to líto, vždyť to byl roční pejsek, o kterém nic nevěděla, Megí to bylo také líto, viděla jsem to na ní, těšila se na "hřiště" a ta paní mluvila divným tónem. Ale když viděla, že vypadám špatně, tak se rozvrtěla a pravila "kašli na ně, naučíme se to doma, kup piškoty, já donesu pískacího medvěda".

5.10.2020 16:29
ainu

XXX.XXX.160.49

Máte pravdu! Pes musí být pod vlivem :-)

5.10.2020 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemáte trénink z koňskýho fóra...

5.10.2020 20:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Nemáte trénink z koňskýho fóra...

👍😂

5.10.2020 21:18

Nenávidím nespravedlnost.
Nemám ráda, když se příspěvek hodnotí podle autora, kniha podle obalu. Je to nefér, hnusné, ukazuje to vlastně, jaká jsem já ošklivá, když reaguji berličkami typu "sis zapomněl vzít prášky?",
ale tomuto uděluji výjimku:
"jestli to chlapec myslí vážně, nebo jenom válí hlavou po klávesnici a T9 (nebo nějaká moderní verze téhož) to náhodně seskládá do vět", :-)
a Varaxi, dlužíte mi kafe, jsem se polila :)

Tady není problém jazyková bariéra, nýbrž nicky bormann, meifi, neverend, hopin. ..
a základna ifauny - chovatelé, programátoři, multijazykově nadaní lidé, lékaři a jiní zdravotníci, profesionální kynologové a jezdci a každý jeden nick, ať je čímkoli a se k ostatním chová slušně - všichni tito mají jednu společnou alergii:
na pohádkáře.
Vakcínou je omluva, učí se to na cvičáku s názvem "mateřská škola".

neverend

5.10.2020 21:20
neverend

XXX.XXX.213.247

No na koních taky moc nevydrží..😀😀😀

5.10.2020 21:39

neverend napsal(a):
No na koních taky moc nevydrží..😀😀😀

A ženskou jste zkoušel?

neverend

5.10.2020 21:43
neverend

XXX.XXX.213.247

Nenávidím nespravedlnost.
Nemám ráda, když se příspěvek hodnotí podle autora, kniha podle obalu. Je to nefér, hnusné, ukazuje to vlastně, jaká jsem já ošklivá, když reaguji berličkami typu "sis zapomněl vzít prášky?",
ale tomuto uděluji výjimku:
"jestli to chlapec myslí vážně, nebo jenom válí hlavou po klávesnici a T9 (nebo nějaká moderní verze téhož) to náhodně seskládá do vět", :-)
a Varaxi, dlužíte mi kafe, jsem se polila :)

Tady není problém jazyková bariéra, nýbrž nicky bormann, meifi, neverend, hopin. ..
a základna ifauny - chovatelé, programátoři, multijazykově nadaní lidé, lékaři a jiní zdravotníci, profesionální kynologové a jezdci a každý jeden nick, ať je čímkoli a se k ostatním chová slušně - všichni tito mají jednu společnou alergii:
na pohádkáře.
Vakcínou je omluva, učí se to na cvičáku s názvem "mateřská škola".

Skoro by se mi chtělo napsat že mě těší Váš zájem o mou "identitu" na netu.😀 A ano nikdy jsem nikoho tady neurážel a ani nebudu. Vždyť je to jen diskuze na netu a to by přeci lidi kolem koní a psů nemělo nikdy rozhodit. Víme přeci jak důležitý je u zvířat klid, někdy až měsíce trpělivosti a vztek není vůbec dobrý přítel při této činnosti.🙂 Dokonce i sprostí u toho někteří byli. 😀 Šaškáren jsem se tu nadělal dost, ale neurážím a ve skutečnosti mě nic tady nedokáže byť jen malinko naštvat.

5.10.2020 21:53
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A ženskou jste zkoušel?

Zkoušel, ale ta toho vydrží míň než ti na koních😂

5.10.2020 21:56

Zkoušel, ale ta toho vydrží míň než ti na koních😂

No mně nešlo úplně o tohle.. :-)

5.10.2020 22:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):
Skoro by se mi chtělo napsat že mě těší Váš zájem o mou "identitu" na netu.😀 A ano nikdy jsem nikoho tady neurážel a ani nebudu. Vždyť je to jen diskuze na netu a to by přeci lidi kolem koní a psů nemělo nikdy rozhodit. Víme přeci jak důležitý je u zvířat klid, někdy až měsíce trpělivosti a vztek není vůbec dobrý přítel při této činnosti.🙂 Dokonce i sprostí u toho někteří byli. 😀 Šaškáren jsem se tu nadělal dost, ale neurážím a ve skutečnosti mě nic tady nedokáže byť jen malinko naštvat.

Tak zrovna Vaše neustále měnící se identita na ifauně není nic tajného - i já jsem ji zaregistrovala, aniž bych o to projevila jakýkoliv zájem.

A myslím, že Vaše působení zde v nikom nevyvolává vztek, ale lidi to prostě už obtěžuje, a je smutné, že to stále nedokážete pochopit i přesto, že Vám to už desítky lidí napsaly.

5.10.2020 22:02
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No mně nešlo úplně o tohle.. :-)

Ajo, Vy jste myslela identitu... 😂😂😂

5.10.2020 22:15

Ajo, Vy jste myslela identitu... 😂😂😂

:-) no, taky dobrý :-) ne, Vy jste to myslela asi slušněji než já ale myslela jsem to upřímně, jak o cvičáku nevím nic, tak tohle bylo jako přátelská rada, z vlastní zkušenosti..

5.10.2020 22:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

:-) no, taky dobrý :-) ne, Vy jste to myslela asi slušněji než já ale myslela jsem to upřímně, jak o cvičáku nevím nic, tak tohle bylo jako přátelská rada, z vlastní zkušenosti..

Vy jste z vlastní zkušenosti zkoušela ženskou na cvičáku?

No, Sodoma Gomora! Ale už vopravdická, Velebnosti! 😱

5.10.2020 22:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

No, ja si právě toho pána vůbec neumím představit jako chlapa ♂️, takže mi ani nenaskakoval ten podtext, jaký jste myslela.

neverend

5.10.2020 22:25
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak zrovna Vaše neustále měnící se identita na ifauně není nic tajného - i já jsem ji zaregistrovala, aniž bych o to projevila jakýkoliv zájem.

A myslím, že Vaše působení zde v nikom nevyvolává vztek, ale lidi to prostě už obtěžuje, a je smutné, že to stále nedokážete pochopit i přesto, že Vám to už desítky lidí napsaly.

A to nějak někomu ubližuje? 😀 Já bych si ani nevšiml že někteří zde taky mění nick, pokud by to ostatní hned nekomentovali. 🙂 A jestli si deset lidí něco přeje, tak musí napsat ježíškovi a počkat do vánoc. Popravdě mě tady taky někteří vadí, ale zdá se mi nevychované jim psát aby odešli.🙂 Rozumíme si?

5.10.2020 22:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

neverend napsal(a):
A to nějak někomu ubližuje? 😀 Já bych si ani nevšiml že někteří zde taky mění nick, pokud by to ostatní hned nekomentovali. 🙂 A jestli si deset lidí něco přeje, tak musí napsat ježíškovi a počkat do vánoc. Popravdě mě tady taky někteří vadí, ale zdá se mi nevychované jim psát aby odešli.🙂 Rozumíme si?

Nemusíte odcházet - stačí, když nebudete plácat kraviny👍

5.10.2020 22:58

No, ja si právě toho pána vůbec neumím představit jako chlapa ♂️, takže mi ani nenaskakoval ten podtext, jaký jste myslela.

Tak to já nedokážu už vůbec :-)
Dobrý, víc už chlapa urazit nemůžete :-) Nechte toho, kdo ví, co se stane, něco hrozného určitě :-)
A to je právě to, občas si lidé v psaném neporozumí, viz megííí as megi-the-dog, taky melu páté přes deváté už roky, ale když použiji smajlíky a hodně hodně moc slov, tak mi většinou lidé nakonec, s vypětím sil, porozumí..ale moc nelžu, nejsem veterán oddílu, na který nedosahuji věkem, s jediným oprávněním držet poloautomat, nefotografuji peníze a blondýny, a to ani cizí, občas uznám právo na názor jiného, jakožto i jeho pravdu. A někdy udělám i tohle.. můj nick byl i kreveta,
tudíž, koho se to dotklo a cítil se podveden, či popleten, tomu se omlouvám.
No a psa se snažím cvičit. Ten pes to teda neví.. :-) Fakt by mě zajímalo, za co mám vyměnit myš, co má v tlamě.. kvůli ifauně se bojím nemocí.

neverend

5.10.2020 23:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Nemusíte odcházet - stačí, když nebudete plácat kraviny👍

Pevně doufám že jste se jen spletla ve výrazu.. Mělo tam být přestat říkat svůj názor, protože je jiný.. Nebo je nějaká kravina mít psa co se bojí bouřky a není jisté že by se dala odvolat? Na cvičák jsme nepsal nic hanlivého, jen že my ho nepotřebujeme a nějak se srovnáme spolu sami.🙂 Notabene psa bych stejně nikomu cizímu nepůjčil a cvičitelem se dnes nazývá každý druhý co dočetl Šustu do půlky.😀

5.10.2020 23:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

neverend napsal(a):
Pevně doufám že jste se jen spletla ve výrazu.. Mělo tam být přestat říkat svůj názor, protože je jiný.. Nebo je nějaká kravina mít psa co se bojí bouřky a není jisté že by se dala odvolat? Na cvičák jsme nepsal nic hanlivého, jen že my ho nepotřebujeme a nějak se srovnáme spolu sami.🙂 Notabene psa bych stejně nikomu cizímu nepůjčil a cvičitelem se dnes nazývá každý druhý co dočetl Šustu do půlky.😀

Ale ono je v pořádku, že svého psa nemáte na volno, protože mu v tomto nevěříte a z jakéhokoli důvodu to nejde. Ale od vás to vyznělo tak, jakože by na volno neměl být nikdy nikde žádný pes, v tom je asi ten problém...

Notabene psa bych stejně nikomu cizímu nepůjčil

Tak já na cvičák chodím, ale psy tam taky nikomu nepůjčuji

neverend

5.10.2020 23:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak to já nedokážu už vůbec :-)
Dobrý, víc už chlapa urazit nemůžete :-) Nechte toho, kdo ví, co se stane, něco hrozného určitě :-)
A to je právě to, občas si lidé v psaném neporozumí, viz megííí as megi-the-dog, taky melu páté přes deváté už roky, ale když použiji smajlíky a hodně hodně moc slov, tak mi většinou lidé nakonec, s vypětím sil, porozumí..ale moc nelžu, nejsem veterán oddílu, na který nedosahuji věkem, s jediným oprávněním držet poloautomat, nefotografuji peníze a blondýny, a to ani cizí, občas uznám právo na názor jiného, jakožto i jeho pravdu. A někdy udělám i tohle.. můj nick byl i kreveta,
tudíž, koho se to dotklo a cítil se podveden, či popleten, tomu se omlouvám.
No a psa se snažím cvičit. Ten pes to teda neví.. :-) Fakt by mě zajímalo, za co mám vyměnit myš, co má v tlamě.. kvůli ifauně se bojím nemocí.

😀😀😀 Tohle by mě spíš rozesmálo než urazilo.😀😀 Ale máte asi pravdu v tom psaném projevu se nedá moc věcí vyjádřit a ani smajlíci tomu moc nepomohou. Jinak poloautomat je běžná samonabíjecí pistole například. Automat je zbraň buď vojenská či pouze na výjimku PČR. Prostě jak to dělá tatatatata, tak to je automat.😀

neverend

6.10.2020 00:02
neverend

XXX.XXX.213.247

marcelaamax napsal(a):
Ale ono je v pořádku, že svého psa nemáte na volno, protože mu v tomto nevěříte a z jakéhokoli důvodu to nejde. Ale od vás to vyznělo tak, jakože by na volno neměl být nikdy nikde žádný pes, v tom je asi ten problém...

Notabene psa bych stejně nikomu cizímu nepůjčil

Tak já na cvičák chodím, ale psy tam taky nikomu nepůjčuji

Tak to se asi špatně pochopilo. Já se bavil o lese a honitbě a tam dle judikátu opravdu pes pod vlivem majitele znamená na vodítku.🙂 Hele mojí pesaně to ani nevadí jít na vodítku. Ona prostě do lesa chodí hledat "jeleny" a jak už jsou na nás zvyklí, tak čumí a žvýkají veselé dál.😀 Tak Belinka taky čumí a tím to končí. Jak to neutíká, tak to už tak zajímavé není.🙂 Potom pokračujeme a u třetího posedu přece určitě jsou tři zajíci. Tak zase hledáme stopu a ti naštěstí ještě utíkají a tak chvilku zapne 4x4, podá max. výkon a jak jí zdrhnou z dohledu tak se zase jde v klidu hledat dál něco jiného. Docela zajímavý jsou i myši a občas užovky. My už to tady u nás máme komplet zmapované a i ona ví co to je "jdeme do bříz" a nebo "jdeme už domů".

6.10.2020 00:09

🤷‍♀️🤦🏻‍♀️

6.10.2020 00:46

neverend napsal(a):
😀😀😀 Tohle by mě spíš rozesmálo než urazilo.😀😀 Ale máte asi pravdu v tom psaném projevu se nedá moc věcí vyjádřit a ani smajlíci tomu moc nepomohou. Jinak poloautomat je běžná samonabíjecí pistole například. Automat je zbraň buď vojenská či pouze na výjimku PČR. Prostě jak to dělá tatatatata, tak to je automat.😀

No a už to děláte zas, myslíte si, že všichni okolo jsou hloupí a vůbec si nevážíte trpělivých. Podle našeho 119/2002 Sb. automatická zbraň není, je samočinná a samonabíjecí. Pak máme normu, kde automat již je, ale ta je naše soukromá a je to norma pro civilní zbraně. Výjimka je co přesně, B, nebo C, ohlášení, nebo povolení? Snad ne ta A od PČR a MO, na kterou si můžu nechat zbraň za zcela jasných podmínek:
jsem "myslivec", herec (v tom případě znehodnocení), instruktor, bráním Hrad, nebo jsem muzeum..to rozdávají kdekomu, ale není to legrace, hodně bych si dávala pozor na § 23. Je to skoro jako Osmé přikázání, Sir 21,28, Lv 19,16, Přís 22,1 a Kaz 7,1.
Hezkou zábavu :) A polepšete se, nebo Vás odnesou čerti. Na cvičák.

neverend

6.10.2020 02:14
neverend

XXX.XXX.213.247

No a už to děláte zas, myslíte si, že všichni okolo jsou hloupí a vůbec si nevážíte trpělivých. Podle našeho 119/2002 Sb. automatická zbraň není, je samočinná a samonabíjecí. Pak máme normu, kde automat již je, ale ta je naše soukromá a je to norma pro civilní zbraně. Výjimka je co přesně, B, nebo C, ohlášení, nebo povolení? Snad ne ta A od PČR a MO, na kterou si můžu nechat zbraň za zcela jasných podmínek:
jsem "myslivec", herec (v tom případě znehodnocení), instruktor, bráním Hrad, nebo jsem muzeum..to rozdávají kdekomu, ale není to legrace, hodně bych si dávala pozor na § 23. Je to skoro jako Osmé přikázání, Sir 21,28, Lv 19,16, Přís 22,1 a Kaz 7,1.
Hezkou zábavu :) A polepšete se, nebo Vás odnesou čerti. Na cvičák.

Vůbec nikde jsem nepsal že budu citovat zákon o zbraních a střelivu.To je pouze slovíčkaření. Notabene ve světě se nazývá plný automat zkrátka "Fullauto".🙂 Jistě že je to zbraň kategorie A. Fullauto se do civilního sektoru dodává pouze na "výjimku" PČR. To ani v USA nekoupíte.🙂 Jsem holt pro Vaše orgány celkem důvěryhodná osoba a celkem i prověřená.🙂 Prý jsme jen dva mimo licence jako mají zbrojovky a podobně. Jméno druhého pochopitelně neznám, protože to by asi policie byla padlá na hlavu tohle někomu sdělovat.

6.10.2020 05:29

🤷‍♀️🤦🏻‍♀️

ale ja uz tohle vlastne videla - ve filmu - Hleda se Nemo jeho kamaradka Dory si presne takhle nepamatovala nic, co uz rekla
Taky zato nemohla....

6.10.2020 06:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ale ja uz tohle vlastne videla - ve filmu - Hleda se Nemo jeho kamaradka Dory si presne takhle nepamatovala nic, co uz rekla
Taky zato nemohla....

😂😂😂👍

6.10.2020 07:31
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Megi napsala:
Varaxi, dlužíte mi kafe

Tak posílám:

6.10.2020 10:16
domi.t

XXX.XXX.131.130

Viem,že už idem s krížikom po funuse,ale tiež sa hlásim do klubu stratených...lebo teda ako čítam,tak mi to už gebula neberie. Tak mi treba,mám to tu čitať večer a nie zaspať ako šteniatko po výcviku...kludne aj na cvičáku

Neregistrovaný uživatel

6.10.2020 10:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.189

Von este nekdo meifimu ty jeho kecy o zbranich a kdesi cosi zere? Meifi. Prosím. Zacni se chovat normalne a nechlubit se hovadinama.

neverend

6.10.2020 11:22
neverend

XXX.XXX.213.247

Za chvilku tu budou už všichni i že slepic asi. 😀😀 Já o zbraních nezačal Jano. Naopak bych celkem uvítal aby se ostatní chovali normálně a přestali pouze slovíčkařit. Normálně se bojím napsat něco o "melounech" aby si to zase někdo nevyložil že se chlubím penězi. Zbraněmi se asi taky chlubit nemusím, protože v reálu by s nimi tady nikdo ani zacházet neuměl.😀

6.10.2020 11:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.18.6

neverend napsal(a):
Za chvilku tu budou už všichni i že slepic asi. 😀😀 Já o zbraních nezačal Jano. Naopak bych celkem uvítal aby se ostatní chovali normálně a přestali pouze slovíčkařit. Normálně se bojím napsat něco o "melounech" aby si to zase někdo nevyložil že se chlubím penězi. Zbraněmi se asi taky chlubit nemusím, protože v reálu by s nimi tady nikdo ani zacházet neuměl.😀

Možná, ze jste to nezaregistroval, ale tady je diskuze o PSECH, a Vaše osoba, ani mindráky tady nikoho nezajímají.

... jestli se pletu, tak mě někdo opravte (myslím někoho příčetného, takže Meifi, Bormann, Neverend, nebo jak se všelijak ten člověk jmenuje, ať se laskavě zdrží hlasování).

neverend

6.10.2020 12:02
neverend

XXX.XXX.213.247

Možná, ze jste to nezaregistroval, ale tady je diskuze o PSECH, a Vaše osoba, ani mindráky tady nikoho nezajímají.

... jestli se pletu, tak mě někdo opravte (myslím někoho příčetného, takže Meifi, Bormann, Neverend, nebo jak se všelijak ten člověk jmenuje, ať se laskavě zdrží hlasování).

Vy si opravdu snad sedíte na vedení nebo co? Kdo tu do mě asi začal šít a vytahovat zcela nesouvisející věcí kolem mé osoby? Já znovu opakuji, že já s tím nezačal.

Neregistrovaný uživatel

6.10.2020 16:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.189

neverend napsal(a):

Aby ses nedivil.

neverend

6.10.2020 16:21
neverend

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Aby ses nedivil.

Tak aby mě tu zase někdo neobviňoval tak ano jsou i hodně dobří střelci mezi ženami. 🙂 Ale je to spíš vzácnost.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2020 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.126

neverend napsal(a):
Tak to se asi špatně pochopilo. Já se bavil o lese a honitbě a tam dle judikátu opravdu pes pod vlivem majitele znamená na vodítku.🙂 Hele mojí pesaně to ani nevadí jít na vodítku. Ona prostě do lesa chodí hledat "jeleny" a jak už jsou na nás zvyklí, tak čumí a žvýkají veselé dál.😀 Tak Belinka taky čumí a tím to končí. Jak to neutíká, tak to už tak zajímavé není.🙂 Potom pokračujeme a u třetího posedu přece určitě jsou tři zajíci. Tak zase hledáme stopu a ti naštěstí ještě utíkají a tak chvilku zapne 4x4, podá max. výkon a jak jí zdrhnou z dohledu tak se zase jde v klidu hledat dál něco jiného. Docela zajímavý jsou i myši a občas užovky. My už to tady u nás máme komplet zmapované a i ona ví co to je "jdeme do bříz" a nebo "jdeme už domů".

A vite ze uzovka je chráněná? Takže její zabití ať vámi nebo psem je trestný....

11.10.2020 08:30

Tohle je teda jako ale fakt na hlavu.
Vedle a v dalších sto padesáti vláknech se řeší, jestli může pes na volno a zvěř
a tady je pes na vodítku a cíleně chodí kolem posedů a štve vše od užovky po srny.
A hloupě ve vláknu o cvičáku, právě tomuto psovi by velmi pomohlo, kdyby se převedl zájem na sportovní stopování. Naučil by se pár povelů, ovládat se,
tak jako já laik řeknu - hledej myši a ne, nech to být a pojď u mě.
Pes trpí, zvěř trpí. Jo, pes trpí, ono není zdravé nechávat psa se takhle rozvášnit, ničí to ledviny.
Možná jsou tihle bezohlední pejskaři příčinou toho, že máme divoké zvěře málo a že po nás myslivci hází vraždící pohledy.
To je hodně špatně pochopená instrukce "pes pod dohledem". Vodítko není všechno. Takoví psi by do lesa, k posedům,.. neměli lézt vůbec.

neverend

11.10.2020 11:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Vedle a v dalších sto padesáti vláknech se řeší, jestli může pes na volno a zvěř
a tady je pes na vodítku a cíleně chodí kolem posedů a štve vše od užovky po srny.
A hloupě ve vláknu o cvičáku, právě tomuto psovi by velmi pomohlo, kdyby se převedl zájem na sportovní stopování. Naučil by se pár povelů, ovládat se,
Pes trpí, zvěř trpí. Jo, pes trpí, ono není zdravé nechávat psa se takhle rozvášnit, ničí to ledviny.
Možná jsou tihle bezohlední pejskaři příčinou toho, že máme divoké zvěře málo a že po nás myslivci hází vraždící pohledy.
To je hodně špatně pochopená instrukce "pes pod dohledem". Vodítko není všechno. Takoví psi by do lesa, k posedům,.. neměli lézt vůbec.

Jistě a příště si rovnou doplňte celý text bez mé účasti.😀 Ale když Vás to baví..

11.10.2020 19:43
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Kde Neverend píše, že chodí na vodítku štvát zvěř? Joooo, jako to, že jde na prochajdu a zvěř vyplašej a pes na vodítku si ji čuchá? Ty bláho a dokonce u třetího posedu.....hmm, tak to já asi taky cíleně chodím k posedům, protože je jich u nás, jak na*ráno a dokonce u cesty, aby myslivci nemuseli daleko ťapat.....

11.10.2020 20:12

Huskyjanina napsal(a):
Kde Neverend píše, že chodí na vodítku štvát zvěř? Joooo, jako to, že jde na prochajdu a zvěř vyplašej a pes na vodítku si ji čuchá? Ty bláho a dokonce u třetího posedu.....hmm, tak to já asi taky cíleně chodím k posedům, protože je jich u nás, jak na*ráno a dokonce u cesty, aby myslivci nemuseli daleko ťapat.....

Ale však procházka a u cesty a.. jasné, ale neverend jde cíleně do lesa s tímhle psem, denně, jenže za pár minut řekne, že si to vše vymyslel, takže je to jedno. Nemyslela jsem štvát jako že pes žene srnu, ale čílit. No šťastná ta zvířata asi nejsou. V jistém období by měla mít klid určitě.
Když byl můj pes tak jako .. hrabalo to tlapama, pískalo a tak, tak jsem tam přestala chodit, přišlo mi to k těm srncům malinkým hnusné. Ale že jsou posedy na kraji louky, u cest, .. je pravda, nelíbí se mi to, bojím se o psa,
i o sebe :-)

neverend

11.10.2020 20:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Huskyjanina napsal(a):

Tam ten problém vůbec není.😀 Megi je prostě velkorypadlo KK1300😀 Pokud já plaším zvěř, tak to potom i houbaři,cyklisti,koňáci,dřevorubci a kdokoli kdo se vyskytne v lese a na polních cestách. Ovšem Megi asi jezdí metrem do lesa.😀 Pokud tam tedy skutečně chodí a jen nekecá.😁

11.10.2020 20:47

No, já tam právě nechodím, protože je mi srnečků líto, pes se mi nervuje z veverek a myslivec vyhrožuje :-) A jsou tam ty malé helikoptéry, co se pletou do vlasů. Polní cesta je něco jiného, slouží lidem a zvěř je na to zvyklá.
Bez legrace a keců - nevím, proč chodit někam, kde psa nemůžu pustit z vodítka.
Nevidím v tom žádný smysl. Asi jsem ještě moc mladá. Hloupá, no. Ještě jsem nic neviděla. Přece ráno jdu, vezmu psa na vodítko, projdu les na vodítku, projdu pole na vodítku, projdu louku na vodítku, projdu ves na vodítku a jdu domů. Hm tak ne, pořád v tom nevidím smysl. Ale tak třeba to někdy přijde, nikdy se nevzdávám.

neverend

11.10.2020 21:08
neverend

XXX.XXX.213.247

No, já tam právě nechodím, protože je mi srnečků líto, pes se mi nervuje z veverek a myslivec vyhrožuje :-) A jsou tam ty malé helikoptéry, co se pletou do vlasů. Polní cesta je něco jiného, slouží lidem a zvěř je na to zvyklá.
Nevidím v tom žádný smysl. Asi jsem ještě moc mladá. Hloupá, no. Ještě jsem nic neviděla. Přece ráno jdu, vezmu psa na vodítko, projdu les na vodítku, projdu pole na vodítku, projdu louku na vodítku, projdu ves na vodítku a jdu domů. Hm tak ne, pořád v tom nevidím smysl. Ale tak třeba to někdy přijde, nikdy se nevzdávám.

A jak hodně jste mladá?😀

11.10.2020 21:25
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

No vidíte a já zásadně chodím tam, kde zvěř je.Právě proto, aby se pes nečílil. Protože, jak jinak chcete naučit psa klid u zvěře, než tak, že ho tou zvěří zahltíte? Protože pokud ji bude vidět jen občas, tak samozřejmě, že pak z každýho setkání bude mimo. A to, že ta zvěř popoběhne kousek, nebojte, z toho se nezhroutí. Ona totiž v naší civilzaci už kolikrát ani nepopoběhne.... Resp. u nás bych neměla chodit kam, protože zvěř potkáváme všude a denně.

11.10.2020 21:53

Huskyjanina napsal(a):
No vidíte a já zásadně chodím tam, kde zvěř je.Právě proto, aby se pes nečílil. Protože, jak jinak chcete naučit psa klid u zvěře, než tak, že ho tou zvěří zahltíte? Protože pokud ji bude vidět jen občas, tak samozřejmě, že pak z každýho setkání bude mimo. A to, že ta zvěř popoběhne kousek, nebojte, z toho se nezhroutí. Ona totiž v naší civilzaci už kolikrát ani nepopoběhne.... Resp. u nás bych neměla chodit kam, protože zvěř potkáváme všude a denně.

A to je právě to - snažit se s tím psem pracovat.

12.10.2020 08:27

"Protože, jak jinak chcete naučit psa klid u zvěře, než tak, že ho tou zvěří zahltíte?"

tak, že ho nezahltíme

ono to zahlcení, neboli flooding, má svůj význam a definici a je to nástroj velice diskutabilní a může být velmi průserový....a nutný není, si myslím, nikdy

12.10.2020 08:53

Nástroj je to dobrý, v dobrých rukou. Jako všechno.
Ale používá se u strachu. A musí psovodu i psovi sedět.
A to mně teda vůbec a myslím, že většině psů také ne. Je to takové hození neplavce rovnou do Mariánského příkopu, je mi to silně nesympatické. Ale určitě zkušeným funguje, myslím ale, že je to náročné.
Spíše použiji postupné přibližování. U všeho. U všeho, co je problém. U sedni to není..
Odborný název někdo doplní.
Jenže ten pes mě musí taky trochu poslouchat, musí umět nějakou jednu věc,
a to když v lese blázní, tak neumí/nemůže. A já musím vidět, kdy to začíná, okamžitě to stopnout a vrátit se.
A když nevím, tak půjdu na ten cvičák.
Mě akorát rozčilují lidé, co říkají - nepotřebuji - ale ..

12.10.2020 12:40
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

"Protože, jak jinak chcete naučit psa klid u zvěře, než tak, že ho tou zvěří zahltíte?"

tak, že ho nezahltíme

ono to zahlcení, neboli flooding, má svůj význam a definici a je to nástroj velice diskutabilní a může být velmi průserový....a nutný není, si myslím, nikdy

Tak nám můžete hodit váš postup, aby pes přestal zvěř řešit....a pokud si troufáte říct, že to zahlcení není nutné a je velmi průserové, tak to máte zkušenosti se psy velmi samostatnými a velkými lovci?

12.10.2020 12:50
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Nástroj je to dobrý, v dobrých rukou. Jako všechno.
Ale používá se u strachu. A musí psovodu i psovi sedět.
A to mně teda vůbec a myslím, že většině psů také ne. Je to takové hození neplavce rovnou do Mariánského příkopu, je mi to silně nesympatické. Ale určitě zkušeným funguje, myslím ale, že je to náročné.
Spíše použiji postupné přibližování. U všeho. U všeho, co je problém. U sedni to není..
Odborný název někdo doplní.
Jenže ten pes mě musí taky trochu poslouchat, musí umět nějakou jednu věc,
a to když v lese blázní, tak neumí/nemůže. A já musím vidět, kdy to začíná, okamžitě to stopnout a vrátit se.
A když nevím, tak půjdu na ten cvičák.
Mě akorát rozčilují lidé, co říkají - nepotřebuji - ale ..

Nepoužívám postupné přibližování, protože na to nemám tolik času. Abych se u psa lovce pořád vracela na nějakou vzdálenost. A teď neberu výcvik na volno, ale třeba klid na vodítku, protože to je základ. Já když učím psy do zápřahu, tak nepotřebuju, aby mi pes zůstal sedět a postupně zvládal v nějaký vzdálenosti srnu. Potřebuju, aby šel/běžel a maximálně na zvěř koukal. A k tomu právě potřebuju to zahlcení zvěří. Protože, když ji bude vidět dennodenně, jak před ním běhá, tak se mu okouká a v podstatě to pro něj už neni nic tak strašně vzrušujícího, aby nemohl u toho pracovat......

12.10.2020 13:10

Huskyjanina napsal(a):
Nepoužívám postupné přibližování, protože na to nemám tolik času. Abych se u psa lovce pořád vracela na nějakou vzdálenost. A teď neberu výcvik na volno, ale třeba klid na vodítku, protože to je základ. Já když učím psy do zápřahu, tak nepotřebuju, aby mi pes zůstal sedět a postupně zvládal v nějaký vzdálenosti srnu. Potřebuju, aby šel/běžel a maximálně na zvěř koukal. A k tomu právě potřebuju to zahlcení zvěří. Protože, když ji bude vidět dennodenně, jak před ním běhá, tak se mu okouká a v podstatě to pro něj už neni nic tak strašně vzrušujícího, aby nemohl u toho pracovat......

kdyz tohle v podstate neni ale "zahlceni". to je vycvik ve ztizenych podminkach
pes se neuci v prvni rade ignorovat zver, pes se uci hlavne makat i kdyz je kolem zver.

mozna je to pro nekoho slovickareni -ale on to rozdil je pro uceni.

kdyz jste psala o zahlceni zveri, ze to funguje -tak bych taky oponovala, ze nesmysl ( napr. velmi casty vysledek je naucena bezmocnost) .

ale to, ze chodim nekam, kde je pes rozruseny zveri a ucim ho v tom prostredi fungovat podle mych predstav -to je OK. a pro me vlastne jedinne reseni, co s lovcem.

12.10.2020 13:12

Huskyjanina napsal(a):
Tak nám můžete hodit váš postup, aby pes přestal zvěř řešit....a pokud si troufáte říct, že to zahlcení není nutné a je velmi průserové, tak to máte zkušenosti se psy velmi samostatnými a velkými lovci?

zahlcení není totéž jako desenzitizace

"Potřebuju, aby šel/běžel a maximálně na zvěř koukal. A k tomu právě potřebuju to zahlcení zvěří. Protože, když ji bude vidět dennodenně, jak před ním běhá, tak se mu okouká a v podstatě to pro něj už neni nic tak strašně vzrušujícího, aby nemohl u toho pracovat......"
ale vidět denodenně běhající zvěř zahlcení vůbec nemusí být.....
patrně a skutečně pracuješ s tou vzdáleností a konáš desenzitizaci

to jsou ta slovíčka - definice

editnu : nejen desenzitizaci......

12.10.2020 16:41
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

zahlcení není totéž jako desenzitizace

"Potřebuju, aby šel/běžel a maximálně na zvěř koukal. A k tomu právě potřebuju to zahlcení zvěří. Protože, když ji bude vidět dennodenně, jak před ním běhá, tak se mu okouká a v podstatě to pro něj už neni nic tak strašně vzrušujícího, aby nemohl u toho pracovat......"
ale vidět denodenně běhající zvěř zahlcení vůbec nemusí být.....
patrně a skutečně pracuješ s tou vzdáleností a konáš desenzitizaci

to jsou ta slovíčka - definice

editnu : nejen desenzitizaci......

Pro mě je tohle vše slovíčkaření. No se vzdáleností bych řekla, že nijak nepracuju. Já nepracuju na hranici, kdy pes ještě vnímá. Jdu prostě do kontaktu a sem tam tak dlouho, dokud se nezačne zklidňovat. Příště už po něm chci, aby začal vnímat rychlej a aby už teda taky začal něco dělat. Takže bych řekla, že na ně naopak dost tlačím. A taky se nevyhýbám situacím, který psovi dělaj problém, naopak je co nejčastěj vyhledávám a psa v tom prostě ochodim. Tak jako když jsem sebrala dvě roční bojácný feny. který se nedaly vůbec pohladit, před člověkem zalezly do boudy a nažrat se vylezly až když jsme zašly do domu. Pořídili jsme je koncem srpna a v říjnu už bežely závody. Jasně, že se bály a byly vyjukaný. Ale nikdo jim neubližoval a dělaly to, co ostatní psi, ani jim nic jinýho nezbylo, když byly zapřežený až vzadu u káry. V zimě už běhaly, jak profíci a na jaře už jedna vyhrávala pullingy. Nebo, když jsem dostala Tohohle mýho posledního haskouna, kterej rád šikanoval moji fenu a vůbec řešil ostatní psy. Žádný lehký seznamování na dálku s jedním pejskem. Dostal couračku a vyrazili jsme k Rudovi na fríčko, kde bylo na volno skoro 50 psů. Takže si nemyslim, že bych zrovna já pracovala se vzdáleností, spíš sem ten typ, že "hoď ho do vody a plav" ale je potřeba vědět, kdy psa podpořit a nebo usměrnit :)

12.10.2020 16:45

Jistě, však to ten pes musí zvládnout. Každý na to není.
Něco jiného je agresor. S tím nemám moc trpělivost :-)
A je to fakt slovíčkaření, v praxi platné akorát tak, že nezkušenému nesmím říct "zaplavení". Aby si to negůglil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík