Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2021 19:23
Terez91

XXX.XXX.79.201

Dobry den,

mame pomeraniana rok a par mesicu. Pejsek je na nas posledni dobou dost agresivni. Vetsinou kdyz se doma vycura,nebo kdyz jsme na zahrade a reknu, ze jdeme domu.
Uz nas nekolikrat pokousal. Nejdrive jsem to resila, ze dostal roli papiru (nezne,prece jen je to prcek co ma 2,5 kg).To nefungovalo, po trestu byl vzdy jeste agresivnejsi.
Chovatelka nam rekla, ze kdyz na nas bude agresivni, mame ho vytahat za srst na krku a durazne rict ,,nesmis”.Ani to nepomahalo a pejsek se po nas stale ohanel.
Vygradovalo to dnes, kdyz jsem na zahrade rekla ,,jdeme domu”.Zase zacal vrcet, kdyz jsem ho chtela vzit do ruky a jit domu, cenil zuby a ohanel se, ze me kousne.
Kamaradka mi poradila, ze trest ho musi aspon trosku bolet, po pul hodine premlouvani pejska jsem ulomila proutek a praskla mu na zadek, pejsek byl agresivnejsi , proutek rozkousal.
Zavolala jsem priteli, prisel,pejska capnul, ten ho kousnul (tento tyden uz po treti). Pritel mu vyhuboval a cestou domu po schodech jeste placl na zadek rukou (rukou nikdy netrestame, ale v tuhle chvili to jinak neslo).
Pejsek ma vse, nic mu nechybi, spi s nami i v posteli. Ma spousty hracek, hrajeme se s nim, ma pozornosti vic nez dost.
O vikendech jezdi vsude s nami. Na navstevy,chodime, na prochazky.
Jako stene byl pan uzasnak, pratelsky k lidem, pejskum, detem.
Posledniho asi pul roku ale na vsechny venku steka, na lidi, pejsky, dokonce by skakal pod auta i kamiony, steka u toho a skace, jako by chtel utocit.
Premyslime o cvicaku, ale jeste nez tam pujdu a sklidim vysmech cvicitele, zkousim jit pro radu sem.
Je mi z toho hrozne smutno :(.
Udelala bych pro pejska vse, delame vse proto, aby mel hezky zivot.
Nechapu, kde se v nem ta zloba bere :(

12.12.2021 19:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vy si z nás děláte srandu, všechno jste si vymyslela a fotku ukradla na internetu, žádného psa nemáte, že ano?

12.12.2021 19:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terez91 napsal(a):
Dobry den,

mame pomeraniana rok a par mesicu. Pejsek je na nas posledni dobou dost agresivni. Vetsinou kdyz se doma vycura,nebo kdyz jsme na zahrade a reknu, ze jdeme domu.
Uz nas nekolikrat pokousal. Nejdrive jsem to resila, ze dostal roli papiru (nezne,prece jen je to prcek co ma 2,5 kg).To nefungovalo, po trestu byl vzdy jeste agresivnejsi.
Chovatelka nam rekla, ze kdyz na nas bude agresivni, mame ho vytahat za srst na krku a durazne rict ,,nesmis”.Ani to nepomahalo a pejsek se po nas stale ohanel.
Vygradovalo to dnes, kdyz jsem na zahrade rekla ,,jdeme domu”.Zase zacal vrcet, kdyz jsem ho chtela vzit do ruky a jit domu, cenil zuby a ohanel se, ze me kousne.
Kamaradka mi poradila, ze trest ho musi aspon trosku bolet, po pul hodine premlouvani pejska jsem ulomila proutek a praskla mu na zadek, pejsek byl agresivnejsi , proutek rozkousal.
Zavolala jsem priteli, prisel,pejska capnul, ten ho kousnul (tento tyden uz po treti). Pritel mu vyhuboval a cestou domu po schodech jeste placl na zadek rukou (rukou nikdy netrestame, ale v tuhle chvili to jinak neslo).
Pejsek ma vse, nic mu nechybi, spi s nami i v posteli. Ma spousty hracek, hrajeme se s nim, ma pozornosti vic nez dost.
Posledniho asi pul roku ale na vsechny venku steka, na lidi, pejsky, dokonce by skakal pod auta i kamiony, steka u toho a skace, jako by chtel utocit.
Premyslime o cvicaku, ale jeste nez tam pujdu a sklidim vysmech cvicitele, zkousim jit pro radu sem.

Je to malý rozmazlenec. A s povely, kromě toho ,,jdeme domů" to má jak? Umí poslechnout alespoň u něčeho? Čůrá doma!? Roční pes?! Začněte mu dávat mantinely. Venčit i v zahradě na vodítku, nebude ho nikdo muset domů nosit. Řeknu ,,Azore jdeme domů" a jdu. Potáhnu za vodítko aby věděl ,,jdeme" a jdu, ať si na tom konci pes třeba tancuje čardáš. Než vyjdu se psem z domu ven, zopakujem si pár povelů, minimáoně u dceří sedni a nasadit vodítko. Pokud bude tlamovat, tak dostane košík a hotovo. Nelíbí se ti? Nejdem nikam. Otočím se na patě a jdu si sednout. To samozřejmě v době, kdy je pes vyvenčený ne, že tam u dveří kříží nohy. Psa nebijte, očividně tahle akce způsobuje akorát tu jeho reakci. Jednu dobře mířenou by dostal, kdyby mě kousnul, to bez debat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2021 19:36

Pejskovi chybí vedení, výchova a bytí psem. Zdá se, že se k němu chováte jako k dítěti. Psi standardně vylučují mimo domácnost, a při přesunu domů ze zahrady používají nožičky… Nemyslím to zle, ale vlastní agresí vůči psovi jeho agresi nezmírníte, zbytečně eskalujete vyhrocenou situaci. Potřebujete individuální lekce s někým, kdo Vás naučí, jak se psem jednat, pracovat, vést, jak řešit nepříjemné situace (resp. jim předcházet).

12.12.2021 19:45
lupus4

XXX.XXX.205.61

Udelala bych pro pejska vse,delame vse proto,aby mel hezky zivot.Nechapu,kde se v nem ta zloba bere :(

proklamace na houno
kdybyste se tohohle držela od začátku, tak byste měla DÁVNO NASTUDOVÁNO jak vychovávat štěně a nebyla byste tam , kde dnes

doporučuju všechny knihy od F. Šusty

vaše agrese plodí jen agresi a váš nevycválaný ňunánek už vám nevěří a jen se brání

12.12.2021 20:09

Terez91 napsal(a):
Dobry den,

Tak pokud si z nás neděláte legraci...je všechno špatně. I ta vaše chovatelka.

12.12.2021 20:15
Terez91

XXX.XXX.79.201

Jako proc??Prosim Vas,me tohle prijde jako blba sranda 🤦🏽‍♀️

12.12.2021 20:24
Terez91

XXX.XXX.79.201

lesnížínka napsal(a):
Je to malý rozmazlenec. A s povely, kromě toho ,,jdeme domů" to má jak? Umí poslechnout alespoň u něčeho? Čůrá doma!? Roční pes?! Začněte mu dávat mantinely. Venčit i v zahradě na vodítku, nebude ho nikdo muset domů nosit. Řeknu ,,Azore jdeme domů" a jdu. Potáhnu za vodítko aby věděl ,,jdeme" a jdu, ať si na tom konci pes třeba tancuje čardáš. Než vyjdu se psem z domu ven, zopakujem si pár povelů, minimáoně u dceří sedni a nasadit vodítko. Pokud bude tlamovat, tak dostane košík a hotovo. Nelíbí se ti? Nejdem nikam. Otočím se na patě a jdu si sednout. To samozřejmě v době, kdy je pes vyvenčený ne, že tam u dveří kříží nohy. Psa nebijte, očividně tahle akce způsobuje akorát tu jeho reakci. Jednu dobře mířenou by dostal, kdyby mě kousnul, to bez debat.

Umi sedni,lehni,ke me,zustan.Vetsinou vsechno ale dela jen kdyz vi,ze dostane namku. Venku ale kdyz chceme domu a on nechce,muzu si volat ,,ke me” jak chci,nezajima ho to.Stoji a vrci.Doma necura,opravdu jen zridka.Vetsinou vencim co tri hodiny,takze kdyz se to stane,je to opravdu malo kdy.
S povely pred vencenim to zkusim,dekuji moc za normalni rady 🙏.Bit nebudu,ani nevite,jak mi to trha srdce :(,

12.12.2021 20:25
Terez91

XXX.XXX.79.201

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak pokud si z nás neděláte legraci...je všechno špatně. I ta vaše chovatelka.

Prosim Vas🙏🙏🙏 tohle opravdu neni legrace :(.Kazdy mel nekdy prvniho pejska,kazdy udelal chyby…dulezite je ,napravit to

12.12.2021 20:26

Terez91 napsal(a):
Jako proc??Prosim Vas,me tohle prijde jako blba sranda 🤦🏽‍♀️

Nám taky. Vy máte ročního psa, který se vám venčí doma? Jak dlouho? Několikrát vás pokousal a vy to řešíte fyzickými tresty, které překvapivě nefungují? (a to máte štěstí, že je to pomík a ne něco většího) Chovatelka vám opravdu radila vytahat za kůži na krku? Proběhla vůbec nějaká výchova? "Pejsek má vše, nic mu nechybí" - chybí, mantinely, co může a co už ne.

12.12.2021 20:28
Terez91

XXX.XXX.79.201

lupus4 napsal(a):
Udelala bych pro pejska vse,delame vse proto,aby mel hezky zivot.Nechapu,kde se v nem ta zloba bere :(

proklamace na houno
kdybyste se tohohle držela od začátku, tak byste měla DÁVNO NASTUDOVÁNO jak vychovávat štěně a nebyla byste tam , kde dnes

doporučuju všechny knihy od F. Šusty

vaše agrese plodí jen agresi a váš nevycválaný ňunánek už vám nevěří a jen se brání

Urcite na knizku kouknu.Dekuju moc 🙏🙏

12.12.2021 20:29
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Terez91 napsal(a):
Prosim Vas🙏🙏🙏 tohle opravdu neni legrace :(.Kazdy mel nekdy prvniho pejska,kazdy udelal chyby…dulezite je ,napravit to

Někteří shání info dávno předem
než si přídí psa..

12.12.2021 20:31
Terez91

XXX.XXX.79.201

Nám taky. Vy máte ročního psa, který se vám venčí doma? Jak dlouho? Několikrát vás pokousal a vy to řešíte fyzickými tresty, které překvapivě nefungují? (a to máte štěstí, že je to pomík a ne něco většího) Chovatelka vám opravdu radila vytahat za kůži na krku? Proběhla vůbec nějaká výchova? "Pejsek má vše, nic mu nechybí" - chybí, mantinely, co může a co už ne.

Vazne je nutna tahle Vase arogance?Psala jsem,ze pejsek se doma vycura opravdu jen obcas,treba kdyz se zdrzim v praci,v obchode.Pejsek umi sedni,lehni,ke me,zustan.Samozrejme vim,ze mame stesti,ze nemame treba rtw,to mi opravdu rikt nemusite.Kdyby jste radeji poradila nez sekyrovala,udelala by jste lip.Tohle je k nicemu

12.12.2021 20:32
Terez91

XXX.XXX.79.201

rapotacka11 napsal(a):
Někteří shání info dávno předem
než si přídí psa..

No tak na tyhle rady tu cekam cely vecer🤦🏽‍♀️

12.12.2021 20:33

Mně to taky přijde jako blbá sranda, zkuste příště nějaké jiné vtipy :)

12.12.2021 20:34

Terez91 napsal(a):
Vazne je nutna tahle Vase arogance?Psala jsem,ze pejsek se doma vycura opravdu jen obcas,treba kdyz se zdrzim v praci,v obchode.Pejsek umi sedni,lehni,ke me,zustan.Samozrejme vim,ze mame stesti,ze nemame treba rtw,to mi opravdu rikt nemusite.Kdyby jste radeji poradila nez sekyrovala,udelala by jste lip.Tohle je k nicemu

No tak jestli umí ke mně, tak si ho přece domů přivoláte a nemusíte přemlouvat, ne? :)

12.12.2021 20:35
Terez91

XXX.XXX.79.201

No tak jestli umí ke mně, tak si ho přece domů přivoláte a nemusíte přemlouvat, ne? :)

Privolam,ale domu pak nejde a vzit se taky nenecha :(

12.12.2021 20:37

Terez91 napsal(a):

V tom případě bych ráda opravila vaše prohlášení, že umí přivolání. Pes, který umí přivolání, jednoduše přijde na povel.

Psovi nasaďte nonstop vodítko, který bude tahat za sebou. Když ho budete potřebovat někam dostat, nemusíte ho brát do ruky, ale odvedete ho za to vodítko.
A začněte si zjišťovat něco opravdickýho o výchově - na předpotopní metody založené na vytahávání za kůži, křičení "nesmíš" a další donebevolající nesmysly zapomeňte.
To, co popisujete, je hrubě nevychovaný pes. Dělá, co může a co mu je umožněno a na jednu stranu je to docela chudák. Pes potřebuje nějaké hranice, vědět co smí a co ne, nějaké vedení. To zde chybí a pes si proto dělá, co chce.

12.12.2021 20:38

máte rozmazlenýho parchanta, ale aspoň si uvědomujete, že je to problém. znala jsem jednoho, který nemohl být omezován ani obojkem, pak si jednou na zahradě o něco trhnul zadek, byl zcela neošetřitelný a nakonec zdatně zdechl na tetanus.

12.12.2021 20:39

Terez91 napsal(a):

Jak nejde domů? Já manipuluji s koněm, který má 6 metráků a odvedu ho z výběhu do boxu a po ježdění zase zpátky.

12.12.2021 20:43
Terez91

XXX.XXX.79.201

máte rozmazlenýho parchanta, ale aspoň si uvědomujete, že je to problém. znala jsem jednoho, který nemohl být omezován ani obojkem, pak si jednou na zahradě o něco trhnul zadek, byl zcela neošetřitelný a nakonec zdatně zdechl na tetanus.

Uz jsem to parkrat slysela.Malo lidi pochopi,jak strasne tezky,je prisne vychovavat neco tak roztomileho.Kazdopadne vidim,ze vse bylo spatne a musim na to jinak :-/.
Snad se nam to povede :-/

12.12.2021 20:46
Terez91

XXX.XXX.79.201

V tom případě bych ráda opravila vaše prohlášení, že umí přivolání. Pes, který umí přivolání, jednoduše přijde na povel.

Psovi nasaďte nonstop vodítko, který bude tahat za sebou. Když ho budete potřebovat někam dostat, nemusíte ho brát do ruky, ale odvedete ho za to vodítko.
A začněte si zjišťovat něco opravdickýho o výchově - na předpotopní metody založené na vytahávání za kůži, křičení "nesmíš" a další donebevolající nesmysly zapomeňte.
To, co popisujete, je hrubě nevychovaný pes. Dělá, co může a co mu je umožněno a na jednu stranu je to docela chudák. Pes potřebuje nějaké hranice, vědět co smí a co ne, nějaké vedení. To zde chybí a pes si proto dělá, co chce.

On poslechne,ale jen kdyz chce 🤷🏽‍♀️.Urcite si koupim knizku,kterou radili v predchozich komentarich.Jen abych upresnila,pejska jsme za srst chytli tak 3x,fyzicky tyrany urcite neni.Sami jsme videli,ze to nema efekt.

12.12.2021 20:49

Terez91 napsal(a):
On poslechne,ale jen kdyz chce 🤷🏽‍♀️.Urcite si koupim knizku,kterou radili v predchozich komentarich.Jen abych upresnila,pejska jsme za srst chytli tak 3x,fyzicky tyrany urcite neni.Sami jsme videli,ze to nema efekt.

Zkuste si jet někam autem, který brzdí, jen když se mu zrovna chce. Pak pochopíte, že pes (nebo dítě), co poslechne, jen když se mu chce, je jednoduše neposlušnej. Nebo jestli to chcete ještě víc polopatě, že je vám ta jeho poslušnost docela k ho*nu.

12.12.2021 20:49

Terez91 napsal(a):
Uz jsem to parkrat slysela.Malo lidi pochopi,jak strasne tezky,je prisne vychovavat neco tak roztomileho.Kazdopadne vidim,ze vse bylo spatne a musim na to jinak :-/.

..a čím je roztomilost v rozporu s laskavou vychovou?

12.12.2021 20:51

"To, co popisujete, je hrubě nevychovaný pes. Dělá, co může a co mu je umožněno a na jednu stranu je to docela chudák. Pes potřebuje nějaké hranice, vědět co smí a co ne, nějaké vedení. To zde chybí a pes si proto dělá, co chce."

to není jen hrubě nevychovaný pes
teď už je to i pes nesmyslnými tresty hnaný do kouta a nucený/učený se bránit proti agresi lidí

12.12.2021 20:53

Terez91 napsal(a):

Mám taky roztomilýho psa. Ňunacího medvěda. A navíc paličáka. To fakt není omluva.

Možná to mám jednodušší tím, že to není můj první pes, že jí ze zahrady nemůžu odnést ani kdybysme obě chtěly a že nějakýho bití papírem by si v lepším případě nevšimla, v horším by taková agrese z mé strany vedla k jejímu pocitu, že já jsem idiot.

Ale prostě je to pes, ne plyšák. A pes potřebuje hlavně znát procesy, prostě jak se věci dělají a jak se dělají pořád a stejně. Akorát vy to budete mít milionkrát těžší, protože tak, jak se to dělá u vás, se to očividně dělá blbě, takže se budete muset - oba - naučit procesům jiným.

Ale základ je asi košík a vodítko.

12.12.2021 20:55
Terez91

XXX.XXX.79.201

Zkuste si jet někam autem, který brzdí, jen když se mu zrovna chce. Pak pochopíte, že pes (nebo dítě), co poslechne, jen když se mu chce, je jednoduše neposlušnej. Nebo jestli to chcete ještě víc polopatě, že je vám ta jeho poslušnost docela k ho*nu.

Tak to vim taky,jinak bych sem asi nepsala ne?Cekala jsem spis nejakou radu,jak postupovat,pokud po me pes vystartuje.85% lidi tady jsou jen lidi,co se mi vysmejou misto aby nekdo normalne poradil.To mi je opravdu k nicemu.Cekala jsem,ze tohle je normani diskuze,ne diskuze lidi,co budou mit chytre reci a rady nikde🤦🏽‍♀️

12.12.2021 20:59
Terez91

XXX.XXX.79.201

Mám taky roztomilýho psa. Ňunacího medvěda. A navíc paličáka. To fakt není omluva.

Možná to mám jednodušší tím, že to není můj první pes, že jí ze zahrady nemůžu odnést ani kdybysme obě chtěly a že nějakýho bití papírem by si v lepším případě nevšimla, v horším by taková agrese z mé strany vedla k jejímu pocitu, že já jsem idiot.

Ale prostě je to pes, ne plyšák. A pes potřebuje hlavně znát procesy, prostě jak se věci dělají a jak se dělají pořád a stejně. Akorát vy to budete mít milionkrát těžší, protože tak, jak se to dělá u vás, se to očividně dělá blbě, takže se budete muset - oba - naučit procesům jiným.

Ale základ je asi košík a vodítko.

Nechci samu sebe omlouvat.Velice dobre si uvedomuju,ze jsem psa rozmazlila a ze problem je spise ve me nez v nem.Proto sem pisu.Voditko budu tedy davat porad a koupime i kosik.

12.12.2021 21:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

už jste si objednala ty knížky ?

https://www.treninkjerozhovor.cz/

12.12.2021 21:01
Terez91

XXX.XXX.79.201

"To, co popisujete, je hrubě nevychovaný pes. Dělá, co může a co mu je umožněno a na jednu stranu je to docela chudák. Pes potřebuje nějaké hranice, vědět co smí a co ne, nějaké vedení. To zde chybí a pes si proto dělá, co chce."

to není jen hrubě nevychovaný pes
teď už je to i pes nesmyslnými tresty hnaný do kouta a nucený/učený se bránit proti agresi lidí

Nesmyslnymi tresty?Muzete to rozvest?3x jsme ho chytli za krkem,protoze nas kousnul.Dnes dostal proutkem.Jak by jste teda reagovala v takove situaci vy ??Nikdo ho nikdy nebil.Trest dostal jen kdyz kousnul!

12.12.2021 21:03

Terez91 napsal(a):
Tak to vim taky,jinak bych sem asi nepsala ne?Cekala jsem spis nejakou radu,jak postupovat,pokud po me pes vystartuje.85% lidi tady jsou jen lidi,co se mi vysmejou misto aby nekdo normalne poradil.To mi je opravdu k nicemu.Cekala jsem,ze tohle je normani diskuze,ne diskuze lidi,co budou mit chytre reci a rady nikde🤦🏽‍♀️

chápete to ze špatné strany. to není o tom, co dělat, když pes vystartuje. to jen vyústění toho špatného procesu.

to je jak když hoří pod podlahou a vy byste se ptala, co dělat, když mezi prkny vyšlehnou plameny. nepomůže vzít utěrku a viditelné plameny uhasit.

vy se musíte dostat do úplně jiného nastavení a nevím, jestli to zvládnete podle rad na internetu.

ale zrovna co se té zahrady týče, normálně si pořídíte košík, dobře padnoucí kovový pohodlný, a dlouhé vodítko. no a půjdete na tu zahradu normálně se psem i s tím vodítkem a s tím košíkem. necháte psa dělat si tam to svoje, občas ho zavoláte - v kapse budete mít ty mňamky, za které to teda dělá? nebo ho lákáte? nebo jak to umí? no prostě budete cvičit ke mně tak jak se má no a na konci psa prostě odvedete domů. nezvedat, pokud to spouští agresi. má nožičky, ne.

12.12.2021 21:03
Terez91

XXX.XXX.79.201

lupus4 napsal(a):
už jste si objednala ty knížky ?

https://www.treninkjerozhovor.cz/

Jdu na to,dekuji🙏

12.12.2021 21:05

Terez91 napsal(a):
Nesmyslnymi tresty?Muzete to rozvest?3x jsme ho chytli za krkem,protoze nas kousnul.Dnes dostal proutkem.Jak by jste teda reagovala v takove situaci vy ??Nikdo ho nikdy nebil.Trest dostal jen kdyz kousnul!

ta agrese je až vyústění problému. nevzniklo to ze dne na den, ten pes mám určitě naznačoval delší dobu jinak, co se mu nelíbí.

ale tím, že odpovíte taky agresí, problém graduje. situaci tím akorát horšíte.

12.12.2021 21:07
Terez91

XXX.XXX.79.201

chápete to ze špatné strany. to není o tom, co dělat, když pes vystartuje. to jen vyústění toho špatného procesu.

to je jak když hoří pod podlahou a vy byste se ptala, co dělat, když mezi prkny vyšlehnou plameny. nepomůže vzít utěrku a viditelné plameny uhasit.

vy se musíte dostat do úplně jiného nastavení a nevím, jestli to zvládnete podle rad na internetu.

ale zrovna co se té zahrady týče, normálně si pořídíte košík, dobře padnoucí kovový pohodlný, a dlouhé vodítko. no a půjdete na tu zahradu normálně se psem i s tím vodítkem a s tím košíkem. necháte psa dělat si tam to svoje, občas ho zavoláte - v kapse budete mít ty mňamky, za které to teda dělá? nebo ho lákáte? nebo jak to umí? no prostě budete cvičit ke mně tak jak se má no a na konci psa prostě odvedete domů. nezvedat, pokud to spouští agresi. má nožičky, ne.

Zavolam na nej jmenem a reknu ke me.On pribehne,dostane namku.To delame,ale domu nechce.A beru ho do ruky kvuli schodum,jsou na nej moc vysoke 🤷🏽‍♀️

12.12.2021 21:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.155

Terez91 napsal(a):
Umi sedni,lehni,ke me,zustan.Vetsinou vsechno ale dela jen kdyz vi,ze dostane namku. Venku ale kdyz chceme domu a on nechce,muzu si volat ,,ke me” jak chci,nezajima ho to.Stoji a vrci.Doma necura,opravdu jen zridka.Vetsinou vencim co tri hodiny,takze kdyz se to stane,je to opravdu malo kdy.
S povely pred vencenim to zkusim,dekuji moc za normalni rady 🙏.Bit nebudu,ani nevite,jak mi to trha srdce :(,

No a, že vše dělá za mňamku?
Chcete na něm šetřit nebo co?
Je přece jedno, proč poslechne nebo přijde, hlavně, že to udělá, klidně za mňamku, časem už ty mňamky potřebovat nebude. Ale Vy teď musíte být připravená a když jdete ven, nosit mňamky s sebou.

12.12.2021 21:09
Terez91

XXX.XXX.79.201

ta agrese je až vyústění problému. nevzniklo to ze dne na den, ten pes mám určitě naznačoval delší dobu jinak, co se mu nelíbí.

ale tím, že odpovíte taky agresí, problém graduje. situaci tím akorát horšíte.

Ano,naznacoval,ze vrcel.Proste se to v nem nekdy zlomilo a od te doby domu nechce a vrci a utoci🤷🏽‍♀️.Vzdycky jsem ho zmatla namkou,odlakala hlavicku na druhou stranu a chytila a slo se domu a byl v poho,ale to uz nejak nefunguje

12.12.2021 21:11
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.155

Terez91 napsal(a):

Proč ho nosíte?
On má něco s nohama? Nebo jste si ho pořídila do kabelky či náruče?
Dejte mu místo vodítka dlouhou šňůrku, třeba 10 m, abyste mu mohla předvést povel - jdeme domů.
Nechápu, že diskutujete s 2,5 kg psem a pak ho vezmete do ruky a necháte se pokousat. Proč?????

12.12.2021 21:11
Terez91

XXX.XXX.79.201

Fiona.Praha napsal(a):
No a, že vše dělá za mňamku?
Chcete na něm šetřit nebo co?
Je přece jedno, proč poslechne nebo přijde, hlavně, že to udělá, klidně za mňamku, časem už ty mňamky potřebovat nebude. Ale Vy teď musíte být připravená a když jdete ven, nosit mňamky s sebou.

Prosim Vas :D me nevadi, ze vse dela za namku,pokud vite kolik tahle rasa stoji,tak vas nemuze napadnout,ze bychom na nem potrebovali setrit :D .Napsala jsem to spis proto,abych vedela zda to vadi nebo ne,ze je to za namku.Zda se to bere ,ze to umi 🤷🏽‍♀️.Do ted jsem si myslela,ze umi ,,ke me” a tady me z toho vyvedli,takze fakt uz nvm co je ok

12.12.2021 21:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

nesmyslný trest = tahání za kůži, plácání proutkem, zkrátka vše co jste doteď užívali...
rady jste dostala, jen vnímat text a nebejt hned uražená
návod na nový mobil si jistě vždy pečlivě prostudujete, vzdělat se PŘED pořízením živého tvora vás zřejmě nenapadlo - kam to vede vidíte sama

tak naposled https://www.treninkjerozhovor.cz/

najdete tam způsoby učení a jste-li jen trochu vnímavá, tak vše se ještě může v dobré obrátit

12.12.2021 21:14
juhaj

XXX.XXX.164.121

Tak v první řadě věk. Přesně doba dospívání a puberty.
S tím souvisí vaše výchova něčeho tak roztomilého. Většina psů v této době zkouší, co projde. I pes s dobrou výchovou. Což váš nemá. Takže si uvědomte. Je to pes stejně jako doga, ohař, německý ovčák, voříšek a další. Pes, pokud není nemocný, nedělá doma nikdy loužičky, nechá se sebou manipulovat, ale je mít na zřeteli, že se nenosí, může mu to být protivné, znala jsem malé psy, kteří by radši zdechli, než by se nechali nosit. A vy máte špice, sice pomerian, ale stejně vycházejíci z houževnatých a samostatných psů.
Myslím, ten pes vám vůbec nerozumí, to asi na stránkách nenapravíte. Spíš zkuste napsat odkud jste a někdo třeba zná v okolí zkušeného trenéra. A nebojte se, nejste sama s tímto problémem, vidím to na cvičáku a to jsme jen malý cvičák. Zkazit psa je jednoduché, ale pod dohledem se to jistě napraví. Důležité je, že si to uvědomí majitel a chce to napravit.

Terez91

XXX.XXX.79.201

Fiona.Praha napsal(a):
Proč ho nosíte?
On má něco s nohama? Nebo jste si ho pořídila do kabelky či náruče?
Dejte mu místo vodítka dlouhou šňůrku, třeba 10 m, abyste mu mohla předvést povel - jdeme domů.
Nechápu, že diskutujete s 2,5 kg psem a pak ho vezmete do ruky a necháte se pokousat. Proč?????

Mame vysoke schody 🤷🏽‍♀️,navic se boji po nich chodit,uz jsem to zkousela,vzdy sedi pod schodama a kouka smutne.Boji se po bich nahoru i dolu.

Fiona.Praha

XXX.XXX.237.155

Terez91 napsal(a):

Vážně si myslíte, že vychovaní psi, byli původně ošklivá neroztomilá štěňata?
A jenom nevychovaní rozmazlenci byli jako malí roztomilá štěňata?

12.12.2021 21:15

Terez91 napsal(a):
Zavolam na nej jmenem a reknu ke me.On pribehne,dostane namku.To delame,ale domu nechce.A beru ho do ruky kvuli schodum,jsou na nej moc vysoke 🤷🏽‍♀️

podle mě to normálně zvládne, jít po těch schodech. je to pes, ne panenka. když umí po schodech kočka, může i malý pes.

to bych se třeba snažila odbourat, tohle nošení. jednak proč, jednak je to ve vašem případě očividně něco, co se psovi hrubě nelíbí a přitom mu to není nutné dělat. prostě jdeme domů a jde. po vlastních.

12.12.2021 21:17

Terez91 napsal(a):
Mame vysoke schody 🤷🏽‍♀️,navic se boji po nich chodit,uz jsem to zkousela,vzdy sedi pod schodama a kouka smutne.Boji se po bich nahoru i dolu.

bydlíte v bytovce, takže je problém nechat ho pod schodama koukat, ať si to rozmyslí jak umí?

12.12.2021 21:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.155

Terez91 napsal(a):

Co chcete za radu?
Když nebudete psa tahat v náručí, nekousne Vás do ruky.
Když bude mít pes košík, nekousne Vás nikam.
Když bude mít dlouhé vodítko, jak jsem psala, nebudete s ním muset diskutovat, jestli chce nebo nechce poslechnout.

Jsou to dostatečné rady?

12.12.2021 21:22
Terez91

XXX.XXX.79.201

juhaj napsal(a):
Tak v první řadě věk. Přesně doba dospívání a puberty.
S tím souvisí vaše výchova něčeho tak roztomilého. Většina psů v této době zkouší, co projde. I pes s dobrou výchovou. Což váš nemá. Takže si uvědomte. Je to pes stejně jako doga, ohař, německý ovčák, voříšek a další. Pes, pokud není nemocný, nedělá doma nikdy loužičky, nechá se sebou manipulovat, ale je mít na zřeteli, že se nenosí, může mu to být protivné, znala jsem malé psy, kteří by radši zdechli, než by se nechali nosit. A vy máte špice, sice pomerian, ale stejně vycházejíci z houževnatých a samostatných psů.
Myslím, ten pes vám vůbec nerozumí, to asi na stránkách nenapravíte. Spíš zkuste napsat odkud jste a někdo třeba zná v okolí zkušeného trenéra. A nebojte se, nejste sama s tímto problémem, vidím to na cvičáku a to jsme jen malý cvičák. Zkazit psa je jednoduché, ale pod dohledem se to jistě napraví. Důležité je, že si to uvědomí majitel a chce to napravit.

🙏🙏🙏konecne normalni nazor a rada.Mockrat Vam dekuju.Jsme z Karlovarska a mame vyhlidnutou pani cvicitelku v Depoltovicich.Ted jsme objednali knizku a po Vanocich se objedname na cvicak,pokud nepomuze knizka.

12.12.2021 21:26
Terez91

XXX.XXX.79.201

bydlíte v bytovce, takže je problém nechat ho pod schodama koukat, ať si to rozmyslí jak umí?

Bydlime v rodinnem dome,ale v patre.Ten schod je vysoky,jako pejsek.Schodu je hodne,nemyslim,ze je to vhodne🤷🏽‍♀️

12.12.2021 21:28

Terez91 napsal(a):
Bydlime v rodinnem dome,ale v patre.Ten schod je vysoky,jako pejsek.Schodu je hodne,nemyslim,ze je to vhodne🤷🏽‍♀️

zvládne to. je to pejsek, ne miminko, ne hračka.

12.12.2021 21:36
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8376/nemecky-spic-maly-a-trpaslici-pomeranian/
Špic je poslušný a vnímavý
Jeho výchova a výcvik jsou snadné, protože se jedná o velmi vnímavé plemeno.
Samozřejmě v mládí musí pochopit, co se může a co se nesmí, a k tomu je zapotřebí důslednosti.
Snadno se vychovává „za pochodu“ a nemá tendenci dělat problémy. .
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/
https://www.vycvikpsa.cz/articles/000007.shtml

Myslím, ten pes vám vůbec nerozumí ...
Spíš je to naopak.

12.12.2021 21:37
juhaj

XXX.XXX.164.121

Terez91 napsal(a):
🙏🙏🙏konecne normalni nazor a rada.Mockrat Vam dekuju.Jsme z Karlovarska a mame vyhlidnutou pani cvicitelku v Depoltovicich.Ted jsme objednali knizku a po Vanocich se objedname na cvicak,pokud nepomuze knizka.

Tak to jste na druhém konci republiky, tam nikoho neznám, třeba někdo zná. Hlavně at pani trenerka dělá pozitivku, hry se psem, to by, myslím, hodně pomohlo naucit se spolu komunikovat.

12.12.2021 22:38

Co si budeme povídat, pomík je aktuálně top fashion plemeno a v podstatě množí i ti "seriózní". Bydlím vedle Staromáku, je to tady v podstatě nejčastější plemeno, které potkávám. Většina tady nebydlí, ale holky tu tráví čas. Jako kdyby je prodávali vedle v Prada. Ale fakt mi přijde, že jde chov kromě jiného do háje i s povahou. Tak 3/4 jsou vzteklí psychopati, co neustále řvou a startují na všechno kolem. A nepřijde mi, že by za to mohli ze 100 % majitelé. Zlaté dávné doby čivav a jorků... Už aby tihle špicové taky odpluli do historie ve stylu prcka za pár korun. Stejně to má jako každá jiná extrémní miniatura zdraví v háji. Když vám jich v létě bez přestání vyřvává 5 až 10 pod okny, tak máte chuť vletět dolů s mazlem a povolit mu "střapeček", aby ty malý zmetky umlčel. A kdo je nezná, tak si nedokáže představit, jak děsivě vřeští. BTW, známe i pár normálních, ale to jsou opravdu výjimky, většinou jsou to vypsychlí startovací labilové.

12.12.2021 22:52
assil

XXX.XXX.121.3

Co si budeme povídat, pomík je aktuálně top fashion plemeno a v podstatě množí i ti "seriózní". Bydlím vedle Staromáku, je to tady v podstatě nejčastější plemeno, které potkávám. Většina tady nebydlí, ale holky tu tráví čas. Jako kdyby je prodávali vedle v Prada. Ale fakt mi přijde, že jde chov kromě jiného do háje i s povahou. Tak 3/4 jsou vzteklí psychopati, co neustále řvou a startují na všechno kolem. A nepřijde mi, že by za to mohli ze 100 % majitelé. Zlaté dávné doby čivav a jorků... Už aby tihle špicové taky odpluli do historie ve stylu prcka za pár korun. Stejně to má jako každá jiná extrémní miniatura zdraví v háji. Když vám jich v létě bez přestání vyřvává 5 až 10 pod okny, tak máte chuť vletět dolů s mazlem a povolit mu "střapeček", aby ty malý zmetky umlčel. A kdo je nezná, tak si nedokáže představit, jak děsivě vřeští. BTW, známe i pár normálních, ale to jsou opravdu výjimky, většinou jsou to vypsychlí startovací labilové.

Ale ne, je to v lidech, zadavatelka je ukázkový příklad, už jen to jak se diví, že by pes měl fungovat pořád na ňamky, pom prostě není čivava nebo jork, je to špic,primitivní plemeno, svéhlavé a tvrdohlavé, které žije stylem co si urvu, to mám, bohužel vypadá jak plyšák a bohužel tak se k němu lidé často chovají a výsledkem pak je to co má zadavatelka nebo vy pod okny. Všude se píše, že u špice je důležitá výchova a hlavně důslednost, ale to je u majitelů pomíků často jak házení hrachu na zeď.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2021 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.11

assil napsal(a):
Ale ne, je to v lidech, zadavatelka je ukázkový příklad, už jen to jak se diví, že by pes měl fungovat pořád na ňamky, pom prostě není čivava nebo jork, je to špic,primitivní plemeno, svéhlavé a tvrdohlavé, které žije stylem co si urvu, to mám, bohužel vypadá jak plyšák a bohužel tak se k němu lidé často chovají a výsledkem pak je to co má zadavatelka nebo vy pod okny. Všude se píše, že u špice je důležitá výchova a hlavně důslednost, ale to je u majitelů pomíků často jak házení hrachu na zeď.

Asi jste nezazila klasickeho jorka. Teriera se vsim všudy. Ubezpecuju vas ze ten spic je oproti nemu sranda.

13.12.2021 07:15
Terez91

XXX.XXX.79.201

juhaj napsal(a):
Tak to jste na druhém konci republiky, tam nikoho neznám, třeba někdo zná. Hlavně at pani trenerka dělá pozitivku, hry se psem, to by, myslím, hodně pomohlo naucit se spolu komunikovat.

Pani cvicitelka je super,sleduju ji uz asi tri mesice.Jeju nazory,vycvik.Verim,ze nam pomuze.

13.12.2021 07:30
Terez91

XXX.XXX.79.201

rapotacka11 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8376/nemecky-spic-maly-a-trpaslici-pomeranian/
Špic je poslušný a vnímavý
Jeho výchova a výcvik jsou snadné, protože se jedná o velmi vnímavé plemeno.
Samozřejmě v mládí musí pochopit, co se může a co se nesmí, a k tomu je zapotřebí důslednosti.
Snadno se vychovává „za pochodu“ a nemá tendenci dělat problémy. .
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/
https://www.vycvikpsa.cz/articles/000007.shtml

Myslím, ten pes vám vůbec nerozumí ...
Spíš je to naopak.

To mate pravdu,ze nam asi nerozumi.Ale drive byl hodny,poslouchal.Jeho strihacka rikala,ze je v puberte a zkousi.Kdyz jsme ho k ni prinesli poprve,museli jsme tam zustat s ni,protoze se ho bala.Pri druhe navsteve uz nas poslala domu,rikala,ze kdyz odejdeme,je to pan uzasnak,ze je uplne hodny.Objednala jsem tu knizku,tak snad mi to pomuze :-/.Ted jdu kouknout na Vase odkazy.Dekuju moc🙏

13.12.2021 07:32
Terez91

XXX.XXX.79.201

assil napsal(a):

Prosim Vas ja se nedivim,ze vse dela za namky.Psala jsě vysetleni o namkach v predchozich komentarich ;)

13.12.2021 07:41
Terez91

XXX.XXX.79.201

Dekuji za vas nazor.Me samotnou udivuje,jak se pejsek chova,protoze do urcite doby to bylo opravdu zlaticko.Nevim presne v jakem veku se to zlomilo,ale stalo se to.A pejsek rozhodne nebyl vychovavany stylem,ze by si mohl delat co chce.Zatim jsem ho naucila zakladni povely sedni,lehni,ke me a ted posledni ,,zustan”.Problem ovsem je,ze v tech pozicich ani nevydrzi dlouho.Treba si sedne a jak vidi,ze saham pro namku,uz ke me bezi🤷🏽‍♀️.Rekla bych,ze dle ostatnich komentatoru tady,to nejspis vlastne ani neumi.Ja nevim,jestli je to pubertou,nebo jestli byla/je moje vychova cela uplne spatne.Kdyz jsem ho povely ucila a zvladl je,hodne jsem pochvalila a dala namku,kdyz nezvladl,rekla jsem ne a povel opakovala.Kdyz delal neco spatneho,rekla jsem nesmis(treba kousal nohu nabytku).Kdyz to delal dal,dala jsem ho od dane veci stranou a povel zopakovala.Kdyz to nechal byt,pochvalila jsem a dala namku.Fyzicke tresty jsem nikdy neaplikovala,az posledni asi 3-4 mesice,kdyz nas kousnul a opravdu jen nezne.Nic drastickeho🤷🏽‍♀️

13.12.2021 07:55
Terez91

XXX.XXX.79.201

rapotacka11 napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=GKMmAcaB50A

Ten je uzasny 😍😍😍

13.12.2021 09:05
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já být vámi, začnu znovu jako se štěněte s dobrou cvičitelkou.
Většina věcí, co děláte vyjde přesně naopak, jak má být. Třeba zrovna pamlsky. Ty slouží k podpoře a motivaci psa v tom, co dělá dobře. U vás, nechce že zahrady, tak dostane kámoše k a vy ho čapnete. Pes správně motivovaný: dělám něco dobře, dostanu pamlsek. Váš: trucuju, nechci, dostanu pamlsek.Ucte se povely dávat stále stejné( vsichni), pokud možno sstejnou informací, nejraději jen jednou a trvat na nich. Ale zároveň psa v dobré činnosti podporujte, přehnaně se raduje z úspěchů, i venku.
Třeba, příklad, nechce že zahrady, tak mu dejte povel domů a ukažte mu pamlsek, třeba kus šunky, jestli ji má rád. A zkuste ho na ní vést směrem k domu, stačí pár kroků, kousek mu dát a pokračujeme. A ne potichu, ale radují se, přehnaně, dávám najevo radost, joooo, super, umí, jásám, odměňuji, ale nepolevím, až jsem doma.
A tak se vším, ne fuj, ale ukázat co chci a pokud aspoň pokus, tak jásot, chvála, motivace. Mate mladého, akčního psa, to by bylo, aby se na to nechytil. Já se naučila chválit a jásat venku, funguje to, fena v pubertě naprosto na vše kašlala ( ale nikdy ani nezavrčela), ale dali jsme to, byl to můj nejsložitější pes a to nebyla první svého plemene, ale pozitivní motivace i na ní fungovala.

13.12.2021 09:12

Víte, ona bezmoc a neschopnost ovlivnit okolnosti je taky trest. Fyzický v tom, že ho fyzicky berete do ruky (pro něj to trest je, protože ho omezujete), psychický v tom, že je najednou "uvězněný" bez možnosti se ze situace dostat sám svými silami. To je děsný nápor na psýchu.

Si představte, že by vás za trest sestřička v nemocnici přivazovala k posteli. Jasně, jste v posteli, je vám teplo, nikdo vám nic nedělá, ale z postele prostě nemůžete. Nehledě na to, že jste v ní sama s plyšákem. Pes vás totiž momentálně nevnímá jako parťáka, ale v lepším případě jako toho plyšáka, v horším jako tu tyranku cizí sestřičku.

Pokud máte pocit, že pes ty schody nezvládne, tak si pořiďte slušnější postroj (něco si o tom načtěte) a na schody ho naveďte, povyzvedněte, za vodítko. Ale mějte na paměti, že cílem je, aby to udělal sám (nahoře ňamka?). Stejně tak dolů, jistěte ho za postroj na vodítku, aby si nenabil kokos, jestli neumí chodit sám, a pokud se mu nebude chtít, pomožte mu.

A na ty schody dejte koberec nebo jinou protiskluzovou úpravu!!! Jestli je to lakované dřevo, tak se ani nedivím, že se mu do toho nechce, riziko sklouznutí a nabití kokosu se limitně blíží jistotě! Takže v první řadě protiskluz (i kdyby jen pro psa po straně schodiště dvaceticentimetrový pruh), potom požadavek na samostatné pobíhání po schodech.

13.12.2021 09:23
assil

XXX.XXX.121.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Asi jste nezazila klasickeho jorka. Teriera se vsim všudy. Ubezpecuju vas ze ten spic je oproti nemu sranda.

No jo, jenže většina těch jorků mezi lidma nejsou klasičtí jorci, ale jorkmuti a tam jsou ty povahy už úplně jinde.

13.12.2021 09:26

Jestli jsou ty schody jejich, ne společné v činžáku, tak by se mu dala vyrobit i úzká “rampa” - jak se dělá na kočárky. To by uklidnilo i zadavatelku, když má ze schodů obavy.

13.12.2021 09:27

Terez91 napsal(a):

Nejde o přísnost, ale o důslednost. To si hodně lidí plete. Už jsem to psala několikrát - v zásadě stejná pravidla platí pro výchovu psů, koní, dětí, ale i koček. Nastavím mantinely - něco se musí vždy, něco se nesmí nikdy a o spoustě věcí můžeme diskutovat. Ale pořád mám 51% akcií (cituji kamarádku, která se specializuje na problémové a zkažené koně).

13.12.2021 09:33

Terez91 napsal(a):

Proč to není vhodné? Viděl(a) jste někdy agility?

13.12.2021 09:48

Jestli jsou ty schody jejich, ne společné v činžáku, tak by se mu dala vyrobit i úzká “rampa” - jak se dělá na kočárky. To by uklidnilo i zadavatelku, když má ze schodů obavy.

Výborný nápad. Opět s protiskluzovou úpravou (hlasuju pro zátěžový koberec, tam si hafan i po cestě nahoru očistí ťapičky a dobře se to udržuje, navíc to tlumí při cestě dolů).

13.12.2021 10:02
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.164

Terez91 napsal(a):
Dekuji za vas nazor.Me samotnou udivuje,jak se pejsek chova,protoze do urcite doby to bylo opravdu zlaticko.Nevim presne v jakem veku se to zlomilo,ale stalo se to.A pejsek rozhodne nebyl vychovavany stylem,ze by si mohl delat co chce.Zatim jsem ho naucila zakladni povely sedni,lehni,ke me a ted posledni ,,zustan”.Problem ovsem je,ze v tech pozicich ani nevydrzi dlouho.Treba si sedne a jak vidi,ze saham pro namku,uz ke me bezi🤷🏽‍♀️.Rekla bych,ze dle ostatnich komentatoru tady,to nejspis vlastne ani neumi.Ja nevim,jestli je to pubertou,nebo jestli byla/je moje vychova cela uplne spatne.Kdyz jsem ho povely ucila a zvladl je,hodne jsem pochvalila a dala namku,kdyz nezvladl,rekla jsem ne a povel opakovala.Kdyz delal neco spatneho,rekla jsem nesmis(treba kousal nohu nabytku).Kdyz to delal dal,dala jsem ho od dane veci stranou a povel zopakovala.Kdyz to nechal byt,pochvalila jsem a dala namku.Fyzicke tresty jsem nikdy neaplikovala,az posledni asi 3-4 mesice,kdyz nas kousnul a opravdu jen nezne.Nic drastickeho🤷🏽‍♀️

Přestali jste ho vychovávat, nosíte ho, máte doma plenu.
Nemá žádná pravidla, může si "dělat", co chce, ale šťastný není.

Myslím to v dobrém, nenoste ho, cvičte ho pořád a za odměnu. Chvalte, radujte se a odměňujte.
Když budete čitelná a důsledná, bude fungovat. Časem nebudou potřeba ani mňamky. Někde jsem kdysi četla, že až když pes splní povel 100x, má ho zafixovaný. To jen pro představu. Nevím, jestli je to pravda, nikdy jsem to nepočítala. Je to je vsuvka pro zamyšlení.
Pokud se bojíte, že si ublíží při vycházení schodů, naučte ho povel, kdy přijde a vy ho v klidu vezmete do náručí a vynesete a hned pustíte. Žádné zvednutí v běhu za kšíry, prostě naučit povel.

13.12.2021 10:21

K těm schodům - myslím, že jste, zadavatelko, zbytečně přecitlivělá. Schody zvládají i moje gerontí 12 leté mopsle. Psa buď nechte, ať si schody v klidu rozmyslí (nechám ho pod schody), případně já praktikovala to, že jsem psa postavila doprostřed schodů a za každý překonaný schod (ty první s malou pomocí, pokud bylo potřeba) následovala odměna. Nejlíp se to trénuje směrem dolů - postavíte psa třeba na třetí schod odspodu a on hezky seskáče dolů, protože to není tak vysoko. Nebo dáte třeba na každý schod fakt lákavou odměnu. Vymyslet se toho dá spousty. Časem budou schody bez problému, uvidíte. Špic je přeci fortelný pes!

13.12.2021 10:31
Terez91

XXX.XXX.79.201

Mam strach ,aby se mu neco nestalo.Ale dame koberec aby se nebal.Schody jsou mramorove,tak se mozna boji,ze uklouzne🤷🏽‍♀️

13.12.2021 10:33
Terez91

XXX.XXX.79.201

K těm schodům - myslím, že jste, zadavatelko, zbytečně přecitlivělá. Schody zvládají i moje gerontí 12 leté mopsle. Psa buď nechte, ať si schody v klidu rozmyslí (nechám ho pod schody), případně já praktikovala to, že jsem psa postavila doprostřed schodů a za každý překonaný schod (ty první s malou pomocí, pokud bylo potřeba) následovala odměna. Nejlíp se to trénuje směrem dolů - postavíte psa třeba na třetí schod odspodu a on hezky seskáče dolů, protože to není tak vysoko. Nebo dáte třeba na každý schod fakt lákavou odměnu. Vymyslet se toho dá spousty. Časem budou schody bez problému, uvidíte. Špic je přeci fortelný pes!

S precitlivelosti mate pravdu,mam sileny strach u vseho.Vasi radu zkusim.Udelame na schody koberec a zkusim od tretiho schodu,jak jste psala,pak vudu pomalu zvysovat.Dekuju🙏

13.12.2021 10:34
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Terez91 napsal(a):
Ten je uzasny 😍😍😍

Ten je uzasny 😍😍😍

Hlavně majitelka.
Ví, že mladej pes potřebuje aktivity.
To buduje vztah.

13.12.2021 10:35
assil

XXX.XXX.121.3

Hlavně špic je pes na pérkách, schody dávají v pohodě i štěňata.
https://www.youtube.com/watch?v=3UDN9J3i9a4

13.12.2021 11:15

Terez91 napsal(a):
Mam strach ,aby se mu neco nestalo.Ale dame koberec aby se nebal.Schody jsou mramorove,tak se mozna boji,ze uklouzne🤷🏽‍♀️

Opravdu se bojíte zbytečně. Pořád je to pes a ne porcelánová panenka. Dejte ten koberec.

13.12.2021 11:44
Terez91

XXX.XXX.79.201

rapotacka11 napsal(a):
Ten je uzasny 😍😍😍

Hlavně majitelka.
Ví, že mladej pes potřebuje aktivity.
To buduje vztah.

Na nejake se prihlasime ;).Urcite to bude pejska bavit 😍uz premyslim,ze udelame i neco dole na zahrade :)

13.12.2021 11:45
Terez91

XXX.XXX.79.201

Opravdu se bojíte zbytečně. Pořád je to pes a ne porcelánová panenka. Dejte ten koberec.

Dame.Mame zatezak i primo pred bytem,dame i na schody,to nebude problem :)

13.12.2021 11:48
Terez91

XXX.XXX.79.201

assil napsal(a):
Hlavně špic je pes na pérkách, schody dávají v pohodě i štěňata.
https://www.youtube.com/watch?v=3UDN9J3i9a4

Nas malej teda takhle neskace😯ten nevyskoci ani na gauc,jedine kdyz mame jidlo a to jeste pet minut ,,vymeruje” 😅

13.12.2021 12:03
Andrýsek3

XXX.XXX.57.127

Já bych s aktivitami typu agility počkala až se naučíte se psem normálně komunikovat a zacházet s ním jako se psem. Určitě vám pomohou ty knížky nebo cvičitelka. Ale cvičení určitě prohlubuje vztah, stejně jako aktivity, "jdeme spolu celý den na túru". Ne, že budu jen chodit s roztomilým pejskem na vodítku po městě. Půjdeme do lesa, budeme společně překonávat překážky, nástrahy, to buduje ten vztah, to, že ho nedáte, že společně si užijete tu aktivní zábavu. Jinak u vás i v přírodě zatím na stopovačce. On i ten váš prcek má plno energie, kterou potřebuje využít po psím, aby nebyl jen frustrovaná panenka. Zatím stále jistěte vodítkem, košíkem a ty pamlsky bych klidně používala stále (začala bych jak se štěnětem) a odměňovala správné chování. Jo a psům (i dětem) obecně vyhovuje režim, to, že vědí co se bude dít a jak se v jaké situaci chovat.

13.12.2021 12:29

Proč mi nejde příspěvek nahlásit?

13.12.2021 12:36
Andrýsek3

XXX.XXX.57.127

Proč mi nejde příspěvek nahlásit?

Taky jsem zkoušela a nejde. :/

13.12.2021 13:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

rapotacka11 napsal(a):

ten je boží, jak ho nestíhá ta kamera

13.12.2021 14:04

Andrýsek3 napsal(a):
Taky jsem zkoušela a nejde. :/

Asi ho nahlásil někdo před námi, protože už není.

Otázka

13.12.2021 16:01
Otázka

XXX.XXX.230.195

S výchovou vám určitě poradit nedokážu, já na tyhle mrňousy nejsem, u mě pes kousat nesmí, ale oni to tak nějak ani dělat nezačali. Nicméně, jak to tak popisujete, nemá náhodou nějaký fyzický problém? Všichni psi, pokud jsou vpořádku, dokáží vyskočit na gauč nebo po schodech bez problémů. Já bych ho nechala zkontrolovat veterinářem, jestli nemá něco s páteří anebo i očima. Naší fence se takhle kdysi začal projevovat šedý zákal, najednou se bála skákat, po schodech a tak. Tahle malá plemena jsou dost přešlechtěná, třeba má fyzický problém.

13.12.2021 16:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Všichni psi, pokud jsou vpořádku, dokáží vyskočit na gauč nebo po schodech bez problémů.

No jo, ale jako štěňatům jim to tak bez problémů nešlo. I štěňata větších plemen neumí vyskočit na gauč. Určitě ne s jistotou. Tu získají až časem.
U takhle malýho psa je problém spíš v tom, že mu to nikdy nikdo nedovolil... Neměl možnost si to sám ozkoušet. Tak kde by se to naučil? Kde měl získat tu jistotu? Vůbec nic mu fyzicky být nemusí.

Otázka

13.12.2021 16:39
Otázka

XXX.XXX.230.195

Atheira napsal(a):
Všichni psi, pokud jsou vpořádku, dokáží vyskočit na gauč nebo po schodech bez problémů.

No jo, ale jako štěňatům jim to tak bez problémů nešlo. I štěňata větších plemen neumí vyskočit na gauč. Určitě ne s jistotou. Tu získají až časem.
U takhle malýho psa je problém spíš v tom, že mu to nikdy nikdo nedovolil... Neměl možnost si to sám ozkoušet. Tak kde by se to naučil? Kde měl získat tu jistotu? Vůbec nic mu fyzicky být nemusí.

Ale tak samozřejmě že to může být rozmazlenec. Jenže je mu rok, to třeba nemusí chtít chodit po kluzkých schodech, ale po gauči by zdravý špic měl poskakovat nahoru dolu jak jojo. Jestli ho něco bolí nebo špatně vidí, může být nejistý a brání se.

13.12.2021 16:39

rapotacka11 napsal(a):

Úžasný pejsek!

13.12.2021 17:21

assil napsal(a):
No jo, jenže většina těch jorků mezi lidma nejsou klasičtí jorci, ale jorkmuti a tam jsou ty povahy už úplně jinde.

Co je jorkmut? Jakože jork mutant?

13.12.2021 17:24

Co je jorkmut? Jakože jork mutant?

jork-mamut, takže jorkmut, ti jorkmuti jsou totiž obvykle mnohem větší, než má jorkšír být

Neregistrovaný uživatel

13.12.2021 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.167

jork-mamut, takže jorkmut, ti jorkmuti jsou totiž obvykle mnohem větší, než má jorkšír být

Jorkmut je takovy jakoby jork. Jakozr uznavam i biewery ale pripoustim ze tam se ta původní york povaha redi. Chval tem kdo vyrazuje z chovu jedince nevhodne nejen vzhledem, zdravim ale i povahou.

13.12.2021 18:01
Terez91

XXX.XXX.239.133

Atheira napsal(a):

Nikdy jsme mu nezakazovali skakat na gauc ;)

13.12.2021 18:05
Terez91

XXX.XXX.239.133

Otázka napsal(a):
S výchovou vám určitě poradit nedokážu, já na tyhle mrňousy nejsem, u mě pes kousat nesmí, ale oni to tak nějak ani dělat nezačali. Nicméně, jak to tak popisujete, nemá náhodou nějaký fyzický problém? Všichni psi, pokud jsou vpořádku, dokáží vyskočit na gauč nebo po schodech bez problémů. Já bych ho nechala zkontrolovat veterinářem, jestli nemá něco s páteří anebo i očima. Naší fence se takhle kdysi začal projevovat šedý zákal, najednou se bála skákat, po schodech a tak. Tahle malá plemena jsou dost přešlechtěná, třeba má fyzický problém.

Napadlo me ,jestli nema patelu na jedne zadni pacce,obcas ji zveda kdyz stoji,ale obcas zveda i predni 🤷🏽‍♀️.Jeho maminka mela pately 0/1.Zrovna dnes jsme meli jit na prvni kontrolu,ale vzhledem k tomu,jak byl vcera zlej,radsi jsem to zrusila,at ho nestresuju,planuji to mezi svatky(nove objednat).

Otázka

13.12.2021 18:25
Otázka

XXX.XXX.230.195

Určitě si najděte dobrého cvičitelé, ale nechte ho veteriřnáem důkladně prohlédnout. Pes nemusí být agresivní jen díky nezvládnuté výchově, ono když takového pejska něco bolí, snadno si to s vámi spojí. Vy ho třeba nějak chytnete, jeho to bolí a pak už kousne preventivně. Třeba mu pak vadí i to nošení do schodů ze zahrady. Nebo zjistíte, že je to malej despota a změníte radikálně přístup. Ale teď prostě nevíte.

13.12.2021 19:02
nadja

XXX.XXX.112.238

Terez91 napsal(a):

Měli jsme krysaříka 1,6 kg a schody zvládl v paneláku do 4.patra

13.12.2021 19:58

"jak byl vcera zlej,radsi jsem to zrusila,at ho nestresuju"
Prosim za toho psa, dejte mu náhubek, vodítko a jděte jako normální panička a pes! Je to pes. Opakujte stokrát. Pak je to špic a pak po 1847583. opakování pes - špic má nějaké jméno. Až se chová a cvičí jako pes. Pes = disciplína, práce/zábava, odpočinek, televize s paničkou. Nic víc. Pomík Rozmazlenec = ťu ťu, neboj, jsi malinký chlapeček, nemusíš nic :)
Vzpamatujte se, dyť to je ostuda, neřeknu panička - desetileté dítě, ale dospělá?
Nebo ho poprosíte na kolenou, dáte salámek, boty zlatem vyšívané,
ale mimino to není, jasný pane!

13.12.2021 20:00

Zakladatelko, možná si budete klepat na čelo, ale hodně so z této Vaší příhody vemte, pokud chcete mít děti, jelikož výchova psa je slabým odhvarem výchovy dítěte. A myslím to vážně. Už základní principy jsou u Vás problém-přílišná obava a starost, přílišná benevolence, necháváte ho růst jak dříví v lese a pouze ho opečováváte....vycvičit tohle plemeno dokáže bez problémů naprostý začátečník, byť poučený. Vám knížka nebude stačit, Vy nechápete principy, radim zaplatit si školku základní poslušnosti pro štěňata. Vysvětlí Vám co a jak a můžete se ptát a jmění to nestojí.

Rady chovatelky a kamarádky.....škoda mluvit, úděs. Problémy se musí řešit z podstaty, ne kosmeticky, to nefunguje.
Zde je problém, že on šéfuje smečku, a proto nefunguje plácnutí a je na Vás pak zlý. Prostě všechno špatně.

Další absolutní problém je, že o tom psovi uvažujete jako o člověkovi. Prostě absolutně nemáte šajnu o psím myšlení, etologii.

Dále se také zamyslete, jestli není zdravotní problém- aby roční pomeranian nevyskočil na sedačku se mi nějak nezdá....anebo ho fakt tak všude nosíte a podstrojujete mu, že ten pes už ani nemá potřebu se jakkoli v životě namáhat.
Ale ten zdravotní problém tohle všechno také opravdu může způsobovat a vše výše napsané by pak bylo mimo, nebo alespoň z velké části. Jistotu ale nemáme.

Jediné štěstí, které máte, že jste byli soudní a nepořídili jste si velkého psa, to by taky mohlo mít fatální následky.

13.12.2021 21:31
Terez91

XXX.XXX.239.14

Otázka napsal(a):
Určitě si najděte dobrého cvičitelé, ale nechte ho veteriřnáem důkladně prohlédnout. Pes nemusí být agresivní jen díky nezvládnuté výchově, ono když takového pejska něco bolí, snadno si to s vámi spojí. Vy ho třeba nějak chytnete, jeho to bolí a pak už kousne preventivně. Třeba mu pak vadí i to nošení do schodů ze zahrady. Nebo zjistíte, že je to malej despota a změníte radikálně přístup. Ale teď prostě nevíte.

Určitě to řeknu na veterině.Děkuji moc 🙏

13.12.2021 21:34
Terez91

XXX.XXX.239.14

"jak byl vcera zlej,radsi jsem to zrusila,at ho nestresuju"
Prosim za toho psa, dejte mu náhubek, vodítko a jděte jako normální panička a pes! Je to pes. Opakujte stokrát. Pak je to špic a pak po 1847583. opakování pes - špic má nějaké jméno. Až se chová a cvičí jako pes. Pes = disciplína, práce/zábava, odpočinek, televize s paničkou. Nic víc. Pomík Rozmazlenec = ťu ťu, neboj, jsi malinký chlapeček, nemusíš nic :)
Vzpamatujte se, dyť to je ostuda, neřeknu panička - desetileté dítě, ale dospělá?
Nebo ho poprosíte na kolenou, dáte salámek, boty zlatem vyšívané,
ale mimino to není, jasný pane!

Mate pravdu,je to rozmazlenec,opravdu nim zachazime tutununu a ted se dovime,jak nam prerostl pres hlavu :-/

13.12.2021 21:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vzpomněla jsem si na tohle, co jsem kdysi spíš tak omylem zhlédla. Šla jsem to teď cíleně hledat...
https://www.youtube.com/watch?v=0fZw4nuB4Z0
Jako ono se na jednu stranu není čemu divit, že je to rozmazlený. Ono je to roztomilý i když je to vytočený, že by chtělo vraždit lidi. Ale... Základ stejnej. Ten pes si na jednu stranu může dělat, co se mu zlíbí a na tu druhou mu lidi dělaj neustále věci, který mu jsou nepříjemný...

13.12.2021 22:24
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Pardon.
To je národ debilů?

13.12.2021 22:30

Atheira napsal(a):
Vzpomněla jsem si na tohle, co jsem kdysi spíš tak omylem zhlédla. Šla jsem to teď cíleně hledat...
https://www.youtube.com/watch?v=0fZw4nuB4Z0
Jako ono se na jednu stranu není čemu divit, že je to rozmazlený. Ono je to roztomilý i když je to vytočený, že by chtělo vraždit lidi. Ale... Základ stejnej. Ten pes si na jednu stranu může dělat, co se mu zlíbí a na tu druhou mu lidi dělaj neustále věci, který mu jsou nepříjemný...

Úplně OT, ale nedá mi to. Ta holka má obličej jako pomík.

Jinak my tedy za čištění zubů, broušení drápků, veterinu apod. samozřejmě frčíme v pamlscích, aby se mu ta tortura vyplatila. I přesto, že jsem čitelná šéfová a poslechl by. Ale proč si negovat nutné procedury, že jo...

14.12.2021 00:06

rapotacka11 napsal(a):
Pardon.
To je národ debilů?

Taky mě to napadlo. Pes se vzteká a oni se mu řehtaj jak praštěný. To si myslí, že to ten pes nevnímá? Debilové to jsou.

14.12.2021 01:46
Terez91

XXX.XXX.79.201

Terez91 napsal(a):
Mate pravdu,je to rozmazlenec,opravdu nim zachazime tutununu a ted se dovime,jak nam prerostl pres hlavu :-/

*divime

14.12.2021 08:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Taky mě to napadlo. Pes se vzteká a oni se mu řehtaj jak praštěný. To si myslí, že to ten pes nevnímá? Debilové to jsou.

Jenže tohle se právě u těhlech miniatur děje strašně často.
"on se zlobí, hahaha, podívejte na něj, jak pouští hrůzu, ťutín"

14.12.2021 09:24
Andrýsek3

XXX.XXX.105.241

Atheira napsal(a):

Já zas viděla na instagramu od někoho tohohle debula.. Bych mu tu vystresovanou čivava vyměnila za rotvajlera, by se už tolik nesmál .. 😡🤬😡🤬

https://youtu.be/7fYNyG73RfU

14.12.2021 09:32

Andrýsek3 napsal(a):
Já zas viděla na instagramu od někoho tohohle debula.. Bych mu tu vystresovanou čivava vyměnila za rotvajlera, by se už tolik nesmál .. 😡🤬😡🤬

Pablb. Chudák čivava🥺

14.12.2021 09:34

Atheira napsal(a):

Jak píše Andrýsek, kdyby byl místo pidi psa rotvajler, asi by je přešel humor.

14.12.2021 09:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Andrýsek3 napsal(a):

Je sice pěkný, že sociální sítě celkem úspěšně hlídají obsah, kde se objevuje násilí, nahota a tak...nebo se o to minimálně snaží. Ale přijde mi, že by se něco mělo začít dělat i s tímhletím, protože teď je to nastavené tak, že sociální sítě a popularita na nich některé typy lidí vyloženě láká k tomu, psychicky deptat nebo jakkoli jinak nevhodně zacházet se zvířaty.

14.12.2021 09:53
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mimochodem, tohle je taky v některých případech recept na průser. Hlavně tím častým provedením. Sedím vedle psa hlava na hlavu a najednou mu rafnu do ksichtu... Se někdo bude velmi brzy divit.
https://www.instagram.com/explore/tags/barkatyourdogchallenge/

edit: https://www.instagram.com/p/CXMq3TPtAFy/

14.12.2021 10:30

Atheira napsal(a):
Je sice pěkný, že sociální sítě celkem úspěšně hlídají obsah, kde se objevuje násilí, nahota a tak...nebo se o to minimálně snaží. Ale přijde mi, že by se něco mělo začít dělat i s tímhletím, protože teď je to nastavené tak, že sociální sítě a popularita na nich některé typy lidí vyloženě láká k tomu, psychicky deptat nebo jakkoli jinak nevhodně zacházet se zvířaty.

Jenže jak? Běžný laik nepozná, že je něco špatně. To by na těch servech (píšu to správně?) museli zaměstnat i zvířecí etology. Nahatou ženskou pozná každý, že jo. Ale naštvaného psa nebo koně, kde už je průšvih na spadnutíí, ne.

14.12.2021 10:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jenže jak? Běžný laik nepozná, že je něco špatně. To by na těch servech (píšu to správně?) museli zaměstnat i zvířecí etology. Nahatou ženskou pozná každý, že jo. Ale naštvaného psa nebo koně, kde už je průšvih na spadnutíí, ne.

Jako já netvrdím, že je to lehký udělat. Ale je toho tam dnes a denně fakt plno. Asi i tím, že sleduju právě spíš lidi, co to zvládnou zhodnotit a vidí to a sdílí, co je špatně (i u exotů a ne úplně běžných mazlíčků - a že tam videa s úplně nevhodným zacházením dost letí), vidím, že je to fakt problém a o to větší, že lidi mají tendenci se kopírovat. Vidí zvířátko, hned ho chtěj taky a chtěj s ním taky točit takový videa, aby se to ostatním líbilo a tak.

14.12.2021 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ještě doplním k problému, pro zadavatelku. Mám psa taky medvídka ťuťu ňuňu, odjakživa na něj šišlu, opusinkovávám ho, ale to neznamená, že jinak se nebude chovat jako pes, já ho nebudu učit a povelovat jako psa. Když byl mladý, potřeboval taky důsledné vedení, jinak by si taky dělal co chce. Takže tam se muselo přitvrdit: sedni, lehni, ke mě, tady jdeme, zůstaň, stůj-čekáme(u přechodu) prostě provozní povely jasné a čitelné a bez vyjímek. Teď už je starý, sotva a jsem ráda, že vůbec chodí, takže teď už jsme v módu: Mišenko tady jdeme, jo? Ne? Tak dobře, tak půjdem kudy ty chceš Ale nikdy by se pes po mě neohnal, ani kdybych mu nohu řezala. Je to samojed, takže taky špic a velký pes. Takže můžete na něj klidně šišlat a mít ho za mimino, ale když dojde na lámání chleba, je potřeba fungovat, tak se k němu chovejte jako ke psu. A nenoste ho. Jde mě šlak trefit z nošení psů. Naše velké psy nikdy nikdo nenosí a fungujou v pohodě. Sousedku potkám v polovině ulice, pod každou paží jednu čivavu a prý: jdeme z venčení Je mi těch psů neskutečně líto, jak z nich někdo dělá mrzáky. K těm schodům...ne, mladému psu je šumák, že se něco klouže, to vadí jen starým, špatně vidícím, či psům s ortopedickými problémy. Tak z něho toho mrzáka nedělejte už v roce.

14.12.2021 12:33

Atheira napsal(a):
Jako já netvrdím, že je to lehký udělat. Ale je toho tam dnes a denně fakt plno. Asi i tím, že sleduju právě spíš lidi, co to zvládnou zhodnotit a vidí to a sdílí, co je špatně (i u exotů a ne úplně běžných mazlíčků - a že tam videa s úplně nevhodným zacházením dost letí), vidím, že je to fakt problém a o to větší, že lidi mají tendenci se kopírovat. Vidí zvířátko, hned ho chtěj taky a chtěj s ním taky točit takový videa, aby se to ostatním líbilo a tak.

Já vám rozumím a taky si nemyslím, že by to bylo lehký. Síla you tube je obrovská, lidi přestali přemýšlet a jenom kopírují, co se jim líbí a sbírají liky. Občas si připadám jako fosílie.

14.12.2021 12:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já vám rozumím a taky si nemyslím, že by to bylo lehký. Síla you tube je obrovská, lidi přestali přemýšlet a jenom kopírují, co se jim líbí a sbírají liky. Občas si připadám jako fosílie.

A tak to já si myslím, že lidská nátura v tomhle byla vždycky stejná. Jenom teď je jednodušší se dostat jak ke kvalitním informacím, tak k dokonalý žumpě.
Přirovnala bych to k tomu, jak se mezi lidmi drží některé zažité nesmysly. Třeba že pes, co žere maso, je agresivní a tak. Taky to někdo chytrý, komu ostatní šli na ruku, musel vynést mezi lidi a ti si to pak předávali jeden po druhém. Stejně jako řada praktik, nejen informace... Prostě lidi jsou v tomhle pořád stejní. Jenom způsoby a možnost prezentace toho svého a následné napodobování toho samého ostatními lidmi, se mění.

14.12.2021 13:03
Terez91

XXX.XXX.79.201

lesnížínka napsal(a):
Ještě doplním k problému, pro zadavatelku. Mám psa taky medvídka ťuťu ňuňu, odjakživa na něj šišlu, opusinkovávám ho, ale to neznamená, že jinak se nebude chovat jako pes, já ho nebudu učit a povelovat jako psa. Když byl mladý, potřeboval taky důsledné vedení, jinak by si taky dělal co chce. Takže tam se muselo přitvrdit: sedni, lehni, ke mě, tady jdeme, zůstaň, stůj-čekáme(u přechodu) prostě provozní povely jasné a čitelné a bez vyjímek. Teď už je starý, sotva a jsem ráda, že vůbec chodí, takže teď už jsme v módu: Mišenko tady jdeme, jo? Ne? Tak dobře, tak půjdem kudy ty chceš Ale nikdy by se pes po mě neohnal, ani kdybych mu nohu řezala. Je to samojed, takže taky špic a velký pes. Takže můžete na něj klidně šišlat a mít ho za mimino, ale když dojde na lámání chleba, je potřeba fungovat, tak se k němu chovejte jako ke psu. A nenoste ho. Jde mě šlak trefit z nošení psů. Naše velké psy nikdy nikdo nenosí a fungujou v pohodě. Sousedku potkám v polovině ulice, pod každou paží jednu čivavu a prý: jdeme z venčení Je mi těch psů neskutečně líto, jak z nich někdo dělá mrzáky. K těm schodům...ne, mladému psu je šumák, že se něco klouže, to vadí jen starým, špatně vidícím, či psům s ortopedickými problémy. Tak z něho toho mrzáka nedělejte už v roce.

Jenze on proste po tech schodech nechce,prijde mi,ze se boji.Sedi u bytu a muzu tahat za voditko jak chci 🤷🏽‍♀️.Zkusime ten koberec a uvidime.Kazdopadne venku mi schody nevadi🤷🏽‍♀️,tak je vybehme rychleji nez ja :D

14.12.2021 13:03
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Jde mě šlak trefit z nošení psů.
Naše velké psy nikdy nikdo nenosí a fungujou

Ono je to trošku rozdíl !
Když má trpaslík vyhopsat několikrát denně
schodiště....
Já mu na schody dávám zábranu.
Kolikrát se tam hnu, letěl by za mnou.
Není to třeba a nemyslím, že by mu
to nějak extra prospělo.
Tráva na louce ? Ne, nemá to rád.
Chodí po okraji.
Na Štěpánce se neuklízí a v mokrém listí
po ramena, chodit nechce a nemusí.
Labině a ovčákovi to "kupodivu" nevadilo.

14.12.2021 13:11

Tak pokud máte zahradu, tak ho za těmi dveřmi pod schody prostě jednou nechte a uvidíte, že to nakonec zvládne.

Pokud tedy není nemocný, ale jen nechutně rozmazlený.

14.12.2021 13:16
Terez91

XXX.XXX.79.201

Tak pokud máte zahradu, tak ho za těmi dveřmi pod schody prostě jednou nechte a uvidíte, že to nakonec zvládne.

Pokud tedy není nemocný, ale jen nechutně rozmazlený.

Mame zahradu,ale mame kolem domu dalsi tocene mramorove schody u kterych neni ani zabradli a mokre dost klouzou,takze to neni vhodne.Mozna bych to mohla zkusit v baraku,ale co kdyz se splasi a jak pobezi,zlomi si packu nebo neco :-/?

14.12.2021 13:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ono je nošení psa a nošení psa... Neodsuzovala bych to šmahem. Vlastně si myslím, že je spíš přínos, když se sebou pes nechá manipulovat. A to tak, že se nechá vzít. Ať je velký jak chce. Když ho unesete...
Já třeba na eskalátory fenu taky zvedám. Ona by to dala. Ale mně se to nelíbí. Pořád vidím, jak by se jí tam někam dostal dráp nebo něco... Prostě z toho mám šílený představy.
Když byla po kastraci, nosila jsem ji do schodů a ze schodů. Přijde mi, že naučit psa se nosit, se může jenom vyplatit, když to pak potřebujete.

Sousedku potkám v polovině ulice, pod každou paží jednu čivavu a prý: jdeme z venčení

Ať si myslí kdo chce, co chce, kdybych měla čivavy, taky si dovedu představit, že při míjení velkých psů na volno bych si je nastrkala do podpaží. A bylo by mi jedno, že si o mě někdo třeba myslí, že jsem trapná a úplně debilní.

14.12.2021 13:57

Ty schody, kam chcete dávat koberec, jsou venkovní? Tj. prší na ně? Tak tam bych naproti pohodlnosti psa volila tedy nějaký nesavý protiskluzový materiál - dělají se různé folie, nalepovací pásy nebo i nástřiky. Koberec bude věčně mokrý, smradlavý a špinavý... a venku se to fakt blbě čistí. Tak si to rozmyslete.

Pokud si pod schodiště dáte dole vrátka (kousek pletiva, připevníte desku, whatever), a pomíka tam necháte tak, aby neměl jinou cestu než na schody, tak prostě chca nechca nakonec ty schody bude muset vyťapat. Dejte mu na každý schod granuli, až bude hladový, a uvidíte :-)

Ale pochopitelně až po ověření, že je fakt zdravý a nebolavý.

14.12.2021 13:57

Terez91 napsal(a):
Mame zahradu,ale mame kolem domu dalsi tocene mramorove schody u kterych neni ani zabradli a mokre dost klouzou,takze to neni vhodne.Mozna bych to mohla zkusit v baraku,ale co kdyz se splasi a jak pobezi,zlomi si packu nebo neco :-/?

Pokud je pes zdravý: Tak ho nechte pod schodami, které nejsou točité. Klidně schody v baráku. Jestli máte patro, jděte s ním seshora dolů a nechte ho na třetím schodu odspoda a prostě odejděte. A obráceně. On bude chtít jít za Vámi a poradí si. Pak můžete schody přidávat. Bojí se chodit ze schodů a do schodů, jelikož do nich evidentně nikdy chodit nemusel. Jinak hodně štěňat malých psů se bojí po schodech. Chce to cvik. Svojí přehnanou péčí a strachem jste pravděpodobně udělala z ročního psa zvíře v kondici patnáctiletého - vidíte to? Já Vám nechci nakládat, ale tohle je.....potěš koště. Roční špic má skákat jak pérák. Nemůžete za něj přece všechno řešit. On si s těmi schody poradí. Proč by se měl plašit? Opravdu, jak budete vychovávat jednou děti? Jako opravdu Vám držím palce, ale s tou přehnanou úzkostí fakt něco dělejte.

14.12.2021 15:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Ono je nošení psa a nošení psa... Neodsuzovala bych to šmahem. Vlastně si myslím, že je spíš přínos, když se sebou pes nechá manipulovat. A to tak, že se nechá vzít. Ať je velký jak chce. Když ho unesete...
Já třeba na eskalátory fenu taky zvedám. Ona by to dala. Ale mně se to nelíbí. Pořád vidím, jak by se jí tam někam dostal dráp nebo něco... Prostě z toho mám šílený představy.
Když byla po kastraci, nosila jsem ji do schodů a ze schodů. Přijde mi, že naučit psa se nosit, se může jenom vyplatit, když to pak potřebujete.

Sousedku potkám v polovině ulice, pod každou paží jednu čivavu a prý: jdeme z venčení

Ať si myslí kdo chce, co chce, kdybych měla čivavy, taky si dovedu představit, že při míjení velkých psů na volno bych si je nastrkala do podpaží. A bylo by mi jedno, že si o mě někdo třeba myslí, že jsem trapná a úplně debilní.

A berňáka by ste na ty eskalátory zvedala jak? Musí pes jet metrem? Ne, nemusí. Z velkým psem prostě musíte volit trasy, které jdou. Ale takhle je to pohodlnější, neřešit a vzít psa na ruce. Pes se bojí po schůdkách do vlaku. Berňucha by šel, Worku bych tam nikdy nedostala, na ten rastr nevleze. Takže on holt vlakem nepojede, vy psa vezmete na ruce, ať chce nebo nechce, jede. Ad sousedka. Samozřejmě ji znám, ona zná nás a čívy kvůli nám určitě nenese. Řekla mi, že oni se už po pár metrech drápou na ruce, že chtějí nést. A to bylo ještě normálně sucho a přimrzlo, žádný sníh, listí po krk ani bláto. Když potkám cizího člověka, který mini psa zvedne, ano, kvůli nám, řeknu mu nanejvíš, že nemusel, že Worka je v pohodě. Ale to naprosto chápu, taky bych se s pidi psem bála. Ale to není případ zadavatelky, tam je nošení o tom, že pes je víc na rukou, než na zemi.

14.12.2021 16:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo, protože můj pes rozhodně nechce a už vůbec nechce nikam jet. S váma je fakt marný se o čemkoli bavit. Přitom jsem jenom řekla, že mít psa naučeného na zvedání se hodí. Což prostě trvám na tom, že se hodí.

Ony jsou způsoby jak psy některé konkrétní věci naučit, takže se pak nemusí řešit, že vyšiluje a nechce. Kdo by to byl řekl, že?

14.12.2021 16:22

Zvedat nemusíte. JÁ svého malého psa naučila povel hop - při nástupu na eskalátor a i jeho opuštění. Když jsem ho všude nosila, bál se psů a všeho možného. Když se s tím musel popasovat v bezpečném prostředí sám, neskutečně mu narostlo sebevědomí - zdravě.

14.12.2021 16:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zvedat nemusíte. JÁ svého malého psa naučila povel hop - při nástupu na eskalátor a i jeho opuštění. Když jsem ho všude nosila, bál se psů a všeho možného. Když se s tím musel popasovat v bezpečném prostředí sám, neskutečně mu narostlo sebevědomí - zdravě.

Ale já nikde nepsala, že moje fena se eskalátoru bojí. Naopak jsem psala, že já z nich mám blbý pocit. Takže mám fenu naučenou tak, že si popojde stranou a zvednu ji. Nenutím tady žínku ani nikoho cizího, aby mi ji nosil.
Do vlaku nastoupit umí, není chromá a rozhodně ji tam nikdo nenutí. Naopak, kdyby měla problém do toho vlaku nastoupit, nebude ji dělat problém požádat si mě o pomoc právě proto, že je zvyklá na manipulaci.

14.12.2021 16:26

No jen že jste to podala tak, jak kdyby neexistovaly jiné způsoby :)) tak jsem jen rozšířila portfolio. Toť vše :)

14.12.2021 16:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

No jen že jste to podala tak, jak kdyby neexistovaly jiné způsoby :)) tak jsem jen rozšířila portfolio. Toť vše :)

Ať si to čtu, jak chci, vidím, že jsem psala, že naučit psa manipulaci se hodí. Ne, že když psa unesete, můžete ho tahat jak hadrovou panenku, ať chce nebo ne, jak to předala žínka.
Ostatně z toho pak vzniká to, co tady zadavatelka řeší. Když se pes bere na ruce, ať má na to názor jakýkoli.

14.12.2021 16:31
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Terez91 napsal(a):

Ale no ták, proč by si měl lámat packu.
Normálně až půjdete dolů tak ho vysaďte na předposledni schod a vemte do ruky nějakou super odměnu. Až půjdete nahoru tak zase až skoro nahoře vysadit a pojď za mnou a dostaneš dobrotu. Běžte to teď zkusit a dejte vědět. Můžete ho natočit, co dělá. 😎 až to zvládnete, tak budete přidávat schody pěkně pomalu po jednom.

14.12.2021 16:36
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Mně by se asi občas hodilo, aby se Barney nechal vzít. Já ho teda neunesu, ale ve dvou by se to dalo. Jako malého jsem ho taky nosila pak už ne a on z toho má teď paniku. Jsme byli jednou na výletě a muselo se projít (přeskákat)po takových velkých kamenech, v jednom místě to bylo takové hodně zkosené a prudké. A najednou zásek, který jsem vůbec nečekala, panika a tam nejdu. Kamarád by ho přenesl, ale vím, že by to v tu chvíli nedal. Nakonec se to zvládlo. :) A jímá mě hrůza, pokud by si někde v horách zlomil nebo jinak poranil packu. Ale pak by prostě musel se nechat zvednout asi bez diskuze.

14.12.2021 17:08
barevnalentilka

XXX.XXX.144.81

Atheira napsal(a):

Já také souhlasím, že pokud je pes zvyklý i na nošení tak je to plus. Prostě je to manipulace jako každá jiná. U veterináře vysadit na stůl, do vany "strčit" a tak. Nikdy nevíte kdy se to bude hodit.

A z eskalátoru mám blbý pocit i když tam jedu jenom já, natožpak se psem

14.12.2021 17:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

barevnalentilka napsal(a):
Já také souhlasím, že pokud je pes zvyklý i na nošení tak je to plus. Prostě je to manipulace jako každá jiná. U veterináře vysadit na stůl, do vany "strčit" a tak. Nikdy nevíte kdy se to bude hodit.

A z eskalátoru mám blbý pocit i když tam jedu jenom já, natožpak se psem

Mně se tam jednou chytlo kolečko kufru a od tý doby tam pořád vidím něčí nohy, prstíky, tlapky, prostě tak...

14.12.2021 18:10
Terez91

XXX.XXX.175.32

Ty schody, kam chcete dávat koberec, jsou venkovní? Tj. prší na ně? Tak tam bych naproti pohodlnosti psa volila tedy nějaký nesavý protiskluzový materiál - dělají se různé folie, nalepovací pásy nebo i nástřiky. Koberec bude věčně mokrý, smradlavý a špinavý... a venku se to fakt blbě čistí. Tak si to rozmyslete.

Pokud si pod schodiště dáte dole vrátka (kousek pletiva, připevníte desku, whatever), a pomíka tam necháte tak, aby neměl jinou cestu než na schody, tak prostě chca nechca nakonec ty schody bude muset vyťapat. Dejte mu na každý schod granuli, až bude hladový, a uvidíte :-)

Ale pochopitelně až po ověření, že je fakt zdravý a nebolavý.

Koberec na schody v chodbe domu samozrejme :).

14.12.2021 18:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Jo, protože můj pes rozhodně nechce a už vůbec nechce nikam jet. S váma je fakt marný se o čemkoli bavit. Přitom jsem jenom řekla, že mít psa naučeného na zvedání se hodí. Což prostě trvám na tom, že se hodí.

Ony jsou způsoby jak psy některé konkrétní věci naučit, takže se pak nemusí řešit, že vyšiluje a nechce. Kdo by to byl řekl, že?

No a já jsem jen napsala, že kdyby jste psa neunesla, uvažovala by ste úplně jinak. U majitelů malých psů to svádí prostě k jednoduchému řešení: psa chňapnu, odnesu kam chci a hotovo. A ne, není to o tom, že není zvyklý na manipulaci, tady ten pomeranč určitě ne, vždyť se nosí, co oka otevřel

14.12.2021 18:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
No a já jsem jen napsala, že kdyby jste psa neunesla, uvažovala by ste úplně jinak. U majitelů malých psů to svádí prostě k jednoduchému řešení: psa chňapnu, odnesu kam chci a hotovo. A ne, není to o tom, že není zvyklý na manipulaci, tady ten pomeranč určitě ne, vždyť se nosí, co oka otevřel

No, ale tak to právě není, že psa chňapnu a odnesu. To se ten pes musí naučit. Mimochodem, můj pes nemá dvě kila, abych si tohle mohla dovolit. Je dost velká na to, aby když by nespolupracovala, budeme z toho minimálně pomlácený obě dvě.

Tenhle na to zvyklý prostě není. Je úplně jedno, jak dlouho ho nosí. Nenaučili ho to správně. On právě má zafixováno to, co říkáte - chňapnou mě a odnesou, kam chtějí. Jenže takhle to nejde a tak to vůbec být nemá, ať už to lidi svádí k čemukoli. Ten pes vám právě musí důvěřovat natolik, že si je jistý, že od vás se mu nedostane toho - čapne si mě kdy chce a bude mě nosit, kam se jí zamane.

14.12.2021 18:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
No, ale tak to právě není, že psa chňapnu a odnesu. To se ten pes musí naučit. Mimochodem, můj pes nemá dvě kila, abych si tohle mohla dovolit. Je dost velká na to, aby když by nespolupracovala, budeme z toho minimálně pomlácený obě dvě.

Tenhle na to zvyklý prostě není. Je úplně jedno, jak dlouho ho nosí. Nenaučili ho to správně. On právě má zafixováno to, co říkáte - chňapnou mě a odnesou, kam chtějí. Jenže takhle to nejde a tak to vůbec být nemá, ať už to lidi svádí k čemukoli. Ten pes vám právě musí důvěřovat natolik, že si je jistý, že od vás se mu nedostane toho - čapne si mě kdy chce a bude mě nosit, kam se jí zamane.

A to jí tu právě říkáme od začátku, ať ho nechá chodit a netahá ho pořád jak kočka koťata

14.12.2021 18:42
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
A to jí tu právě říkáme od začátku, ať ho nechá chodit a netahá ho pořád jak kočka koťata

Ale i tak by bylo fajn, aby se naučil být v klidu i v náručí.

14.12.2021 19:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.4

Terez91 napsal(a):

A proč jste si myslela, že Vás kouše?

14.12.2021 19:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.4

lesnížínka napsal(a):

Musím se přidat k Atheira, taky jsem to psala včera.
Nejde o to chňapnout malého psa, nejlépe v běhu v kšírkách za očko na zádech, ale naučit psa povel, kdy je potřeba zvednout a je jedno, jestli potřebuje zvednout u veterináře na stůl, vysadit do vlaku, vynést po schodech nebo vyvézt po eskalátorech (z těch mám ve spojení se psem stejné pocity jako Atheira).
Jde o to, chovat se k psovi jako psovi, ať je jakékoli váhové kategorie a u těch menších/lehčích je naučit nebránit se manipulaci.

14.12.2021 20:33
Terven

XXX.XXX.110.191

K těm schodům...ne, mladému psu je šumák, že se něco klouže, to vadí jen starým, špatně vidícím, či psům s ortopedickými problémy. Tak z něho toho mrzáka nedělejte už v roce.

Tak to pardon, to jste zas vedle jak ta jedle. Mladýmu psu je možná jedno, že to klouže, ale už to není jedno jeho vyvíjejícím se kloubům. Kluzké povrchy jsou blbě pro psy všeobecně, schody taky.
Pohyb po schodech pro psy není přirozený, malá plemena by ho měla mít úplně zapovězený.
Roční malej pes na schodech je prostě blbě každopádně.

14.12.2021 20:40

lesnížínka napsal(a):

..tak můj pes cca 3 kila, je nauceny na povel "chovej", kdy ví, že se má zastavit a ja nebo kdokoli jiný ho zvedne do náručí a poponese....z jezdících schodů mám hrůzu a vidiny, jak mu to serizne packy nebo namota chlupy, velké psy jsem měla naučené všechny jezdit...motýl také na schodech jede, ale přechody na ně a z nich, to prostě nedám já...to samé poponaseni v davech, velký to dá, malého uslapou a je pár dalších situaci, kdy je prostě normální malého psa poponest....

14.12.2021 22:25
Ebi

XXX.XXX.104.139

Atheira napsal(a):

Souhlas,naučit psy / ty menší/ aby se bez problému nechali vzít do náruče je fakt dobré.
Mám tři trpasličí jezevčíky, bydlíme v 1. patře a i když schody jsou poměrně vysoké, chodí dolů i nahoru sami. Nicméně když byli po operaci, nebo problém se zádama, musela jsem je dolů i nahoru nosit, což se vždy obešlo bez problémů.
Nosím nahoru i naši 16ti letou fenku, která už to občas nedá, je téměř slepá a nožičky jí občas podklouznou.Jinak jsem samozřejmě své psy nikdy nenosila, pokud to nebylo nutné třeba ze zdravotních důvodů, nebo tam, kde by je mohli ušlapat

14.12.2021 22:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
K těm schodům...ne, mladému psu je šumák, že se něco klouže, to vadí jen starým, špatně vidícím, či psům s ortopedickými problémy. Tak z něho toho mrzáka nedělejte už v roce.

Tak to pardon, to jste zas vedle jak ta jedle. Mladýmu psu je možná jedno, že to klouže, ale už to není jedno jeho vyvíjejícím se kloubům. Kluzké povrchy jsou blbě pro psy všeobecně, schody taky.
Pohyb po schodech pro psy není přirozený, malá plemena by ho měla mít úplně zapovězený.

Tak to, že si to myslíte vy ještě neznamená, že je to pravda. Ano vím, budete se divit, ale číst umím, že vědci zjistili, že to tak je. A 100x opakovaná lež stane se pravdou. Jasně, nenechám psa klouzat den co den po podlaze, kterou neustojí a běhat 4 patra po schodech hore dole. Ale na druhou stranu si myslím, že nestabilní povrchy pomáhají držet svalový tonus, zpevňují šlachy a klouby drží tak, jak být mají. U lidí, i u psů.

14.12.2021 22:49
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Tak to, že si to myslíte vy ještě neznamená, že je to pravda. Ano vím, budete se divit, ale číst umím, že vědci zjistili, že to tak je. A 100x opakovaná lež stane se pravdou. Jasně, nenechám psa klouzat den co den po podlaze, kterou neustojí a běhat 4 patra po schodech hore dole. Ale na druhou stranu si myslím, že nestabilní povrchy pomáhají držet svalový tonus, zpevňují šlachy a klouby drží tak, jak být mají. U lidí, i u psů.

No, oni to nebyli jenom vědci, oni to zjistili i mnozí majitelé, bohužel.

že nestabilní povrchy pomáhají držet svalový tonus, zpevňují šlachy a klouby drží tak, jak být mají. U lidí, i u psů.

... to možná, ale má to jeden háček - kluzká podlaha není nestabilní povrch.

14.12.2021 22:57

lesnížínka napsal(a):

Miluji, když si někdo odpoví sám na příspěvek hned první větou.
Tak to, že si to myslíte vy ještě neznamená, že je to pravda.

14.12.2021 23:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Miluji, když si někdo odpoví sám na příspěvek hned první větou.
Tak to, že si to myslíte vy ještě neznamená, že je to pravda.

Ale jistě, to byla odpověď na poznámku Terven, že jsem vedle jak ta jedle. Protože takových 100% pravd jsme už slyšeli a pak bylo,,jé pardon, my jsme posunuli desetinou čárku..."

15.12.2021 00:08
Terez91

XXX.XXX.168.170

Terven napsal(a):

Ja si to myslela :D

15.12.2021 00:10
Terez91

XXX.XXX.168.170

Ebi napsal(a):
Souhlas,naučit psy / ty menší/ aby se bez problému nechali vzít do náruče je fakt dobré.
Mám tři trpasličí jezevčíky, bydlíme v 1. patře a i když schody jsou poměrně vysoké, chodí dolů i nahoru sami. Nicméně když byli po operaci, nebo problém se zádama, musela jsem je dolů i nahoru nosit, což se vždy obešlo bez problémů.
Nosím nahoru i naši 16ti letou fenku, která už to občas nedá, je téměř slepá a nožičky jí občas podklouznou.Jinak jsem samozřejmě své psy nikdy nenosila, pokud to nebylo nutné třeba ze zdravotních důvodů, nebo tam, kde by je mohli ušlapat

A proc meli problem se zadama?Nemohlo to byt prave tema schodama??

15.12.2021 00:14
Terez91

XXX.XXX.168.170

Fiona.Praha napsal(a):
A proč jste si myslela, že Vás kouše?

Protoze byl venku a nechtel domu.

15.12.2021 16:42

Co se týče noení psů :
1/Přenášení psa bylo součástí té nejjednodušší zkoušky podle NZŘ. Kdo ho neunesl, tak s pomocníkem.
2/Předchozí pes ( stř. knír ) taky nesnášel zvedání do náruče. Na veterině, když věděl, že to musí být, se nechal zvednout bez keců.
Na snášení po žebříku došlo v Prosiecké dolině. Dřevěný, zcela strmý žebřík, docela dlouhý, obejít nešel. Snášel ho syn, pes byl sice všelijak jištěný, kdyby začal blbnout, ale držel se jak opičátko, přitisknutý. Pes není blbý, pochopí, kdy to musí být.

15.12.2021 21:32
Terez91

XXX.XXX.189.90

Co se týče noení psů :
1/Přenášení psa bylo součástí té nejjednodušší zkoušky podle NZŘ. Kdo ho neunesl, tak s pomocníkem.
2/Předchozí pes ( stř. knír ) taky nesnášel zvedání do náruče. Na veterině, když věděl, že to musí být, se nechal zvednout bez keců.
Na snášení po žebříku došlo v Prosiecké dolině. Dřevěný, zcela strmý žebřík, docela dlouhý, obejít nešel. Snášel ho syn, pes byl sice všelijak jištěný, kdyby začal blbnout, ale držel se jak opičátko, přitisknutý. Pes není blbý, pochopí, kdy to musí být.

On neprotestuje pri noseni do schodu,ale kdyz ho chci vzit do ruky venku a jit domu,kdyz on nechce.

15.12.2021 21:43

Nechte ho dojít na vodítku pod schody a případně zvedejte až tam. Nepamatuji si už je toho moc ), jestli umí spolehlivě povel "k noze". Naučte ( třeba zpočátku v kuchyni a s odměnami) -
videí na toto téma je plný internet. Pak na zahradě dáte povel, připnete na vodítko a jde se až pod schody, bez vrčení, bez kousání. ( Pes se neloví, pes přibíhá. )

15.12.2021 21:49
Terez91

XXX.XXX.136.124

Nechte ho dojít na vodítku pod schody a případně zvedejte až tam. Nepamatuji si už je toho moc ), jestli umí spolehlivě povel "k noze". Naučte ( třeba zpočátku v kuchyni a s odměnami) -
videí na toto téma je plný internet. Pak na zahradě dáte povel, připnete na vodítko a jde se až pod schody, bez vrčení, bez kousání. ( Pes se neloví, pes přibíhá. )

On povel ,,ke me” poslechne jen kdyz chce.Kdyz je na zahrade na volno,neposlechne,neprijde.Pak zacina loveni :-/

15.12.2021 21:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terez91 napsal(a):
On povel ,,ke me” poslechne jen kdyz chce.Kdyz je na zahrade na volno,neposlechne,neprijde.Pak zacina loveni :-/

3X ...je to marný

slyšela jste někdy slova laskavá důslednost..
a zásadu povel - jen když si mohu vymoci jeho splnění ?
začal bych úplně znova a s úplně jinými povely než jste používala dosud a kterých jste ho akorát svou nedůsledností naučila "si nevšímat"

15.12.2021 23:00

Terez91 napsal(a):

Proto píšu naučit povel ( zvolte povely nové, jak píe lupus ) v kuchyni, na krátkém vodítku, splnění odměnit.....a jen tehdy, když si můžete splnění laskavě vynutit.
A psa nelovit, nikdy ( snad jen v ohrožení života ). Povely nepokřikovat. Když už jste to v té konkrétní situaci zvorala, vymyslet to tak, aby bylo po vašem. Čímkoliv psa zaujmout, aby se přišel podívat, při přibíhání chválit.....

16.12.2021 06:52

Ještě nedotekla ta rada, nechat mu připnuté vodítko, šňůru (desetimetrovou klidně, hladkou, aby se nikde nezachytávala), za kterou ho můžete kdykoli odlovit?

16.12.2021 08:04

Zadavatelko: jaký je tedy posun za ty čtyři dny? Rady tu máte, celkem jednoduše proveditelné, takže jak to vypadá?

16.12.2021 09:48
Terez91

XXX.XXX.79.201

Zadavatelko: jaký je tedy posun za ty čtyři dny? Rady tu máte, celkem jednoduše proveditelné, takže jak to vypadá?

Za ty ctyri dny nas nepokousal 💪🏽.Kdyz s nim jsme na zahrade,je na voditku a reknu ,,jdeme domu” tak jde,ne uplne nadsene,ale kdyz trosku popotahnu,jde.
Z delsich prochazek jde domu ochotneji.Takze budeme spis chodit na delsi prochazky nez pred barak.

16.12.2021 10:14
Fiona.Praha

XXX.XXX.70.173

Terez91 napsal(a):

Dokud nezačnete přemýšlet jinak a přestanete zkoumat, jestli se mu chce nebo nechce poslechnout/jít domů/vyjít schody/nechat se nosit/a kdovíco ještě, nikam se neposunete a budete mít stále tu neposlušnou, kousavou, uštěkanou, uvrčenou, protivnou kouli chlupů. A časem z něj bude asociál, protože takhle protivného nevychovaného psa s sebou nebudete nikam brát, jen ho vypustíte na zahradu a budete čekat, až se mu bude chtít domů.

I malý pes je pes a proto je potřeba se k němu chovat jako psovi.

16.12.2021 10:17
Terez91

XXX.XXX.79.201

Fiona.Praha napsal(a):
Dokud nezačnete přemýšlet jinak a přestanete zkoumat, jestli se mu chce nebo nechce poslechnout/jít domů/vyjít schody/nechat se nosit/a kdovíco ještě, nikam se neposunete a budete mít stále tu neposlušnou, kousavou, uštěkanou, uvrčenou, protivnou kouli chlupů. A časem z něj bude asociál, protože takhle protivného nevychovaného psa s sebou nebudete nikam brát, jen ho vypustíte na zahradu a budete čekat, až se mu bude chtít domů.

I malý pes je pes a proto je potřeba se k němu chovat jako psovi.

Uz cekame na knizku ;)

16.12.2021 11:15

Terez91 napsal(a):
Za ty ctyri dny nas nepokousal 💪🏽.Kdyz s nim jsme na zahrade,je na voditku a reknu ,,jdeme domu” tak jde,ne uplne nadsene,ale kdyz trosku popotahnu,jde.
Z delsich prochazek jde domu ochotneji.Takze budeme spis chodit na delsi prochazky nez pred barak.

A proč mu zase ustupovat? "...budeme spíš chodit na delší procházky, než před barák."
To mi opět zavání tím, že budete dělat, co chce pes, resp. co ho "nerozhodí", hlavně neukazovat svoji autoritu. Takto se nikam neposunete. Viz. Fiona.

16.12.2021 11:41

A proč mu zase ustupovat? "...budeme spíš chodit na delší procházky, než před barák."
To mi opět zavání tím, že budete dělat, co chce pes, resp. co ho "nerozhodí", hlavně neukazovat svoji autoritu. Takto se nikam neposunete. Viz. Fiona.

jak-ustupovat.....?!

já bych být psem přitvrdila, pokud by to byla jediná šance, jak se dobrat normálního pobytu a pohybu někde venku, každý den.........!

16.12.2021 11:43
Terez91

XXX.XXX.79.201

jak-ustupovat.....?!

já bych být psem přitvrdila, pokud by to byla jediná šance, jak se dobrat normálního pobytu a pohybu někde venku, každý den.........!

Pane boze prestante tady delat,ze pejsek nechodi ven😂🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️!!!!Chodi ven KAZDY DEN nekolikrat !!!Twl co to je za lidi dneska…

16.12.2021 11:44
Terez91

XXX.XXX.79.201

Chodime na oboje :).Jde rano hned jak vstaneme,to jdeme na delsi.Pak pred obedem,zase na delsi.A nez jedem do prace(ve 14:00) jde jen pred barak ;)

16.12.2021 11:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jakože to, že psa dostatečně zaměstnám a nechám ho poběhat, počuchat, je ustupování psovi?
V jiných vláknech se tu lidem nadává, když tvrdí, že pes má zahradu a ta stačí. A teď se tady bude dělat, že zahrada má stačit a že pes do toho nemá co kecat?
Ne... Pes, i miniaturní, co vypadá jako plyšová hračka, potřebuje chodit ven se projít, začuchat si, objevovat nový věci... V zajištění tohoto nevidím ústupek rozmazlenýmu psovi.

edit: Někteří psi potřebují víc než jiní a je to hodně individuální. I to se tady dnes a denně řeší. Že co stačí jednomu, nestačí druhému. V čem je tohle jiné?

16.12.2021 11:53

Evidentně můj příspěvek nebyl pochopen. Když potřebuju, aby se pes rychle vyvenčil na zahradě, tak s ním místo toho nepůjdu na procházku jen proto, že jemu se pak nechce domů. Místo toho zapracuji na tom, aby neměl problém s tím, domů jít, když ho o to požádám (povel).

16.12.2021 11:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terez91 napsal(a):
Chodime na oboje :).Jde rano hned jak vstaneme,to jdeme na delsi.Pak pred obedem,zase na delsi.A nez jedem do prace(ve 14:00) jde jen pred barak ;)

V ten čas, kdy nechce domů, to je vždy kolem té druhé, kdy pak jde dom a vy odjíždíte do práce? Je taky možné, že má naučené "teď jdu domů a budu tam sám"
Chtělo by to proto zapracovat i na změně naučeného rituálu, kdy odjíždíte do práce a psa necháváte doma. V podstatě rozbít všechny tyhle zajetý vzorce.

16.12.2021 11:56

Evidentně můj příspěvek nebyl pochopen. Když potřebuju, aby se pes rychle vyvenčil na zahradě, tak s ním místo toho nepůjdu na procházku jen proto, že jemu se pak nechce domů. Místo toho zapracuji na tom, aby neměl problém s tím, domů jít, když ho o to požádám (povel).

Na druhou stranu… je to pro něj vlastně nové chování a není zcela od věci přizpůsobit tomu management, tedy začít to chování trénovat v situaci, kdy jsou pro něj kritéria nejnižší.

16.12.2021 11:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ale to přece můžete požadovat až od psa, který má dostatek vyžití a správné vedení. V tomhle případě pokulhává obojí a je potřeba tu správnou cestu nejprve najít, plno věcí naučit v podstatě odznova a teprve pak můžu od psa, který je správně veden i pochopen, požadovat, aby mi takhle fungoval.

A omlouvám se zadavatelce za ten můj první příspěvek. Fakt jsem myslela - hlavně s popisem těch trestů, kdy kamarádka radí, že ho to musí bolet atd atd - že je to jen nějaký vtipník, který psa nemá a jen tu přišel píchnout do vosího hnízda.

16.12.2021 12:03

efe, samozřejmě
já jen reagovala na to "budeme muset chodit na procházky mimo zahradu"(což není citace, prosím).....

jinak tady asi vše podstatné padlo

16.12.2021 12:28
Terez91

XXX.XXX.79.201

To samozrejme delame :).Ale driv to bylo tak,ze rano sel na zahradu,pred obedem delsi prochazka,pred odjezdem na odpoledni na zahradu…neni to,ze bychom uplne ustupovali ;)

16.12.2021 12:32
Terez91

XXX.XXX.79.201

Atheira napsal(a):
V ten čas, kdy nechce domů, to je vždy kolem té druhé, kdy pak jde dom a vy odjíždíte do práce? Je taky možné, že má naučené "teď jdu domů a budu tam sám"
Chtělo by to proto zapracovat i na změně naučeného rituálu, kdy odjíždíte do práce a psa necháváte doma. V podstatě rozbít všechny tyhle zajetý vzorce.

Nene,casy jsou u toho opravdu nepodstatne.Vzdy kdyz byl na zahrade na volno,nechtel domu.Prave rano kdyz jsem vstala,slo se na zahradu,byl tam na volno a taky nechtel domu.Pak jsem si dala kavu,udelala se potrebne doma a pred obedem delsi prochazka.No a kdyz jsme vzhuru dyl a jdu s nim treba ve 23:00 ma zahradu,zase nechce domu🤷🏽‍♀️

16.12.2021 12:37
Terez91

XXX.XXX.79.201

Atheira napsal(a):
Ale to přece můžete požadovat až od psa, který má dostatek vyžití a správné vedení. V tomhle případě pokulhává obojí a je potřeba tu správnou cestu nejprve najít, plno věcí naučit v podstatě odznova a teprve pak můžu od psa, který je správně veden i pochopen, požadovat, aby mi takhle fungoval.

A omlouvám se zadavatelce za ten můj první příspěvek. Fakt jsem myslela - hlavně s popisem těch trestů, kdy kamarádka radí, že ho to musí bolet atd atd - že je to jen nějaký vtipník, který psa nemá a jen tu přišel píchnout do vosího hnízda.

Nemusite se omlouvat :).Na tohle forum jsem narazila nahodou,tak me napadlo sem napsat.Vubec by me nenapadlo,ze lidi pisou takovehle ,,vtipy”.Situace s nasim pejskem nas opravdu trapi,ac si za to muzeme sami(nenapadlo by me,ze kdyz budem moc hodni,bude rozmazleny a bude nam ,,skakat po hlave”.Spis jsem cekala,neco ve stylu,kolik lasky das,tolik se ti vrati.Tohle je nas prvni pejsek,tak jsme byli naivni no :-/.Jen me zamrzelo par komentaru stylu,,hrube nevychovany pes” protoze kdyz je venku(i kdyz na voditku) a zavolem ke me,sedni,lehni…pejsek to udela.Kazdopadne mame objednanou knizku a na problemu usilovne makame🙏

16.12.2021 12:45

Terez91 napsal(a):
Nene,casy jsou u toho opravdu nepodstatne.Vzdy kdyz byl na zahrade na volno,nechtel domu.Prave rano kdyz jsem vstala,slo se na zahradu,byl tam na volno a taky nechtel domu.Pak jsem si dala kavu,udelala se potrebne doma a pred obedem delsi prochazka.No a kdyz jsme vzhuru dyl a jdu s nim treba ve 23:00 ma zahradu,zase nechce domu🤷🏽‍♀️

A má teda pořád tu couračku?

16.12.2021 12:46
Terez91

XXX.XXX.79.201

A má teda pořád tu couračku?

Myslite ten dlouhy popruh?

16.12.2021 12:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terez91 napsal(a):
Nemusite se omlouvat :).Na tohle forum jsem narazila nahodou,tak me napadlo sem napsat.Vubec by me nenapadlo,ze lidi pisou takovehle ,,vtipy”.Situace s nasim pejskem nas opravdu trapi,ac si za to muzeme sami(nenapadlo by me,ze kdyz budem moc hodni,bude rozmazleny a bude nam ,,skakat po hlave”.Spis jsem cekala,neco ve stylu,kolik lasky das,tolik se ti vrati.Tohle je nas prvni pejsek,tak jsme byli naivni no :-/.Jen me zamrzelo par komentaru stylu,,hrube nevychovany pes” protoze kdyz je venku(i kdyz na voditku) a zavolem ke me,sedni,lehni…pejsek to udela.Kazdopadne mame objednanou knizku a na problemu usilovne makame🙏

Ono to na jednu stranu platí, že kolik lásky dáš, tolik se vrátí, pes jde vychovávat s láskou, bez křiku i bití a je to rozhodně lepší verze než to řvaní. Nicméně je nutné si uvědomit, že pes lidské řeči a lidským pohnutkám nerozumí. On potřebuje vědět, co se od něj požaduje. Co má v které situaci dělat. Úplně zjednodušeně se dá říct to, že třeba na té zahradě váš pes neměl nastavená žádná pravidla, tak dělal, co ho napadlo a vy jste po něm najednou požadovala něco, čemu absolutně nerozuměl - nikdo mu nevysvětlil, co váš požadavek znamená. A když ho nesplnil - jakože v jeho situaci ani nemohl, protože nevěděl, jak se to plní, chyběl tam ten dílek - nejdříve psa naučím, co po něm chci - začali jste ho honit po zahradě, odnášeli ho, občas mu plácli, třeba na něj i křičeli. Tak vám to vrátil. Pes, který je správně veden ke vhodnému chování, se do takhle vyhrocené situace s majitelem nedostane.

Paradoxně ti pejsci, u kterých majitelé často říkají, že je nade vše milují, ťuťají na ně a nad řadou věcí mávnou rukou ve jménu bezbřehé lásky ke svému psímu miminku, prožívají v hodně situacích nejvíc stresu a nepochopení právě proto, že se po nich nepožaduje dodržování pravidel správně a řeší se to až když ten pes lítá jako splašený a majiteli tečou nervy. Taková opičí láska.

16.12.2021 12:52
Terez91

XXX.XXX.79.201

Atheira napsal(a):
Ono to na jednu stranu platí, že kolik lásky dáš, tolik se vrátí, pes jde vychovávat s láskou, bez křiku i bití a je to rozhodně lepší verze než to řvaní. Nicméně je nutné si uvědomit, že pes lidské řeči a lidským pohnutkám nerozumí. On potřebuje vědět, co se od něj požaduje. Co má v které situaci dělat. Úplně zjednodušeně se dá říct to, že třeba na té zahradě váš pes neměl nastavená žádná pravidla, tak dělal, co ho napadlo a vy jste po něm najednou požadovala něco, čemu absolutně nerozuměl - nikdo mu nevysvětlil, co váš požadavek znamená. A když ho nesplnil - jakože v jeho situaci ani nemohl, protože nevěděl, jak se to plní, chyběl tam ten dílek - nejdříve psa naučím, co po něm chci - začali jste ho honit po zahradě, odnášeli ho, občas mu plácli, třeba na něj i křičeli. Tak vám to vrátil. Pes, který je správně veden ke vhodnému chování, se do takhle vyhrocené situace s majitelem nedostane.

Paradoxně ti pejsci, u kterých majitelé často říkají, že je nade vše milují, ťuťají na ně a nad řadou věcí mávnou rukou ve jménu bezbřehé lásky ke svému psímu miminku, prožívají v hodně situacích nejvíc stresu a nepochopení právě proto, že se po nich nepožaduje dodržování pravidel správně a řeší se to až když ten pes lítá jako splašený a majiteli tečou nervy. Taková opičí láska.

My ho opravdu nikdy nebili,me to rvalo srdce.Az posledni dobou jsme uz byli nuceni zakrocit,protoze to prekracovalo vsechny meze.
Ale ja vzdy rekla ,,pojd jdeme” a kdyz zrovna nekde venku uz dlouho stoural cumakem,stejne sel.Kdyz se nad tim zamyslim,povel pojd domu,jsme opravdu neucili,jen pozadovali :(.
No tesim se az prijde ta knizka a budeme moci vse napravit.

16.12.2021 12:55

Atheira napsal(a):

Jo, jo, je to smutný.
Zrovna jsem tuhle venku procházela kolem dvou pejskařů. Jeden měl na flexině něco jako kavalíra a stěžoval si tomu druhýmu přibližně těmito slovy: "Já když vidím ostatní pejskaře, a ti jejich pejsci jdou hezky u nohy a vůbec nezlobí, a tenhle paličák ne a ne poslechnout."
A následovalo hrubý smýkání na flexině a ikskrát "sedni už sakra!" a pes jen koukal co se děje a kdy to přestane, aby si mohl dál dělat, co chce.

A tak se přiznám, že když někdo přijde s podobnou rétorikou a "on krásně poslouchá, ale jen když chce", atd., tak se mi jednoduše ne vždycky chce sladce a mile vysvětlovat naprostý základy komunikace se zvířetem.

16.12.2021 12:56

Terez91 napsal(a):
Myslite ten dlouhy popruh?

Nemusí být dlouhý, stačí i kratší, ale abyste psa mohla v případě potřeby ovládat. Už to tady bylo výš zmíněno. Přivoláte, pes nic, tak si ho přitáhnete za tu šňůru. Nejde ani tak o přísnost, ale o důslednost.

16.12.2021 12:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terez91 napsal(a):
My ho opravdu nikdy nebili,me to rvalo srdce.Az posledni dobou jsme uz byli nuceni zakrocit,protoze to prekracovalo vsechny meze.
Ale ja vzdy rekla ,,pojd jdeme” a kdyz zrovna nekde venku uz dlouho stoural cumakem,stejne sel.Kdyz se nad tim zamyslim,povel pojd domu,jsme opravdu neucili,jen pozadovali :(.
No tesim se az prijde ta knizka a budeme moci vse napravit.

ještě jsem to chtěla zeditovat, tak přidávám dodatečně:

a v závislosti na tom, jaký máte pocit z těch schodů, bych si ustanovila, jak bude probíhat přesun psa domů. Začít můžete už teď bez té knížky. Naplňte kapsu dobrotama, případně připravte hračku. Záleží, co váš pes vnímá jako odměnu velké hodnoty. Psa si zavolejte pod schody. Když bude mít na práci něco důležitějšího než dojít ke schodům, jemně ho tam odveďte na té couračce. Vždy k tomu konkrétnímu úkonu přiřaďte povel, který k tomu plnění patří, aby věděl, co se děje, co se od něj požaduje. Za splnění odměňte. Dojděte třeba do půli schodů (couračku, nenapnutou, vemte s sebou, druhá část samozřejmě připnutá na psa), upoutejte na sebe jeho pozornost, když od něj požadujete plnění čehokoli, musí vás vnímat, zavolejte - jméno, domů. Sekundu počkejte a když se za vámi nevydá, jemně si ho přitáhněte a ještě jednou zopakujte "jméno, domů" (nebo cokoli, co si zvolíte) jakmile ho budete mít, kde potřebujete, odměňte... takhle pokračujte až domů. Opakujte to pravidelně. Až si pes zažije, že povel "domů" znamená, že dojde domů a čeká ho za to odměna. Snažte se předejít situacím, kdy budete psovi říkat zvolený povel a on ho nesplní. Úspěšně ho to naučíte jedině tehdy, když předejdete situacím, kdy to ten pes nesplní nebo udělá blbě.
Případně můžete řešit možnost naučit na zvednutí do náruče za účelem odnesení domů po schodech. Jak uznáte za vhodné.

16.12.2021 13:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo, jo, je to smutný.
Zrovna jsem tuhle venku procházela kolem dvou pejskařů. Jeden měl na flexině něco jako kavalíra a stěžoval si tomu druhýmu přibližně těmito slovy: "Já když vidím ostatní pejskaře, a ti jejich pejsci jdou hezky u nohy a vůbec nezlobí, a tenhle paličák ne a ne poslechnout."
A následovalo hrubý smýkání na flexině a ikskrát "sedni už sakra!" a pes jen koukal co se děje a kdy to přestane, aby si mohl dál dělat, co chce.

A tak se přiznám, že když někdo přijde s podobnou rétorikou a "on krásně poslouchá, ale jen když chce", atd., tak se mi jednoduše ne vždycky chce sladce a mile vysvětlovat naprostý základy komunikace se zvířetem.

Ježiš, to tuhle jak jsem tady našla tu foxlici utečenou. Tak jsem ji vedla na vodítku a sháněli jsme měšťáky, prostě kohokoli, kdo by nám pomohl ji se zase najít. No a známý tak s náma sedí na lavičce, kouká na ní, ona vyvaleně čumí, sama asi neví, kde je a proč tam je a on na ni "sedni, sedni, sedni, sedni" a ona stojí a čumí.
"Vždyť ona nic neumí!"

No, a to je to pejskař. Jenže taková ta stará škola, co se mým způsobům akorát tak pochechtává. Oni předpokládají, že sedni, zůstaň a ke mně, už jsou v základním nastavení na harddisku (a když nejsou, tak je proutek probudí) nebo tak něco. Že tomu pes rozumí, vždyť je to přece pes.
Ona ta fena teda nic neuměla, (jenom hezky chodit na vodítku, to jí šlo) byl to útulkový fox a jeho majitelka po něm taky nic nechtěla, takže jo, ale i tak... Takhle se tomu divit, že foxteriér a je takhle dutej, to mě prostě rozesmálo.

16.12.2021 13:24

Atheira napsal(a):
Ježiš, to tuhle jak jsem tady našla tu foxlici utečenou. Tak jsem ji vedla na vodítku a sháněli jsme měšťáky, prostě kohokoli, kdo by nám pomohl ji se zase najít. No a známý tak s náma sedí na lavičce, kouká na ní, ona vyvaleně čumí, sama asi neví, kde je a proč tam je a on na ni "sedni, sedni, sedni, sedni" a ona stojí a čumí.
"Vždyť ona nic neumí!"

No, a to je to pejskař. Jenže taková ta stará škola, co se mým způsobům akorát tak pochechtává. Oni předpokládají, že sedni, zůstaň a ke mně, už jsou v základním nastavení na harddisku (a když nejsou, tak je proutek probudí) nebo tak něco. Že tomu pes rozumí, vždyť je to přece pes.
Ona ta fena teda nic neuměla, (jenom hezky chodit na vodítku, to jí šlo) byl to útulkový fox a jeho majitelka po něm taky nic nechtěla, takže jo, ale i tak... Takhle se tomu divit, že foxteriér a je takhle dutej, to mě prostě rozesmálo.

Jejda, to jste mi zas připomněla proutek...
"No, už se bojíš, co?" - slyším včera na ulici, zaujalo mě to, tak koukám, co to. A paní kráčí s jezevčíkem na flexi a vyrábí si proutek, co zrovna urvala z nějakýho keříku... takhle zpětně mě zaujímá hlavně to, že ten proutek byl dost krátkej, takže jestli ho tím chtěla mlátit, stejně se musela sehnout... takže stejně asi nechápu...

Jako přijde mi, že lidí (i mezi pejskaři), kteří chápou, že pes nerozumí češtině a že pokud ten povel nefungoval napoprvý, asi fakt nemá smysl opakovat ho 15x .... je prostě hrozně málo.

16.12.2021 13:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jejda, to jste mi zas připomněla proutek...
"No, už se bojíš, co?" - slyším včera na ulici, zaujalo mě to, tak koukám, co to. A paní kráčí s jezevčíkem na flexi a vyrábí si proutek, co zrovna urvala z nějakýho keříku... takhle zpětně mě zaujímá hlavně to, že ten proutek byl dost krátkej, takže jestli ho tím chtěla mlátit, stejně se musela sehnout... takže stejně asi nechápu...

Jako přijde mi, že lidí (i mezi pejskaři), kteří chápou, že pes nerozumí češtině a že pokud ten povel nefungoval napoprvý, asi fakt nemá smysl opakovat ho 15x .... je prostě hrozně málo.

Pak je tu taky ten problém, že hodně lidí by chtělo něco dělat tak, jak to spíš cítí. Dokonce i jet třeba se psem pozitivně, jenže nechtějí být za trapáky a mají smůlu na okolí, které je usvědčuje v tom, že když je pes nebude poslouchat prostě proto, že jsou alfa mačo mega šéf, ale prostě proto, že si v hlavě spojí, že plnit, co od něj požadujete, je pro něj vlastně fajn, tak jsou trapáci. (jako jasně, pak tu jsou situace, kdy neuposlechnutí je samo o sobě větší odměnou než ta majitelem nabízená odměna, ale to teď nechci rozvádět, to je na dlouho a já teď nemám úplně čas a takovou tu psavou, na takovýhle extra rozvádění :D)

Jako rozhodně se mám hoodně co učit. A ze začátku jsem nasekala taky dost chyb, který mi věci jen zkomplikovaly a tak... Ale vím určitě, že nějaká samozvaná autorita by mě nerozhodila v tom, v jakém duchu by se mělo chovat nejen ke psům.

16.12.2021 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.225.200

Vy jste nečetla žádnou psí literaturu?
Jména
Eberhard Trumler
James Herriot.
Ivo Eichler
Vám nic neříkají?
Nemusíte číst zrovna návody.
I příběhy, člověka poučí a obohatí.
Tady na Fauně jsou články. Už jste tam
někdy mrkla? Dala jsem Vám minule odkazy....
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8610/pes-ma-pravo-byt-psem/

Opravdové tajemství vychovaného psa je však stále v důslednosti a spoustě pochval.
Čím víc toho vaše štěně zažije, tím flexibilnějšího parťáka v něm časem získáte.

16.12.2021 16:31
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Co by se stalo, kdyby jste prostě z té zahrady odešla a nechala ho tam? Když nechce domů, tak bych ho tam klidně nechala, za půl hoďky si pro tebe přijdu. A stejně si myslím, že jakmile vkročíte sama ke dveřím, tak už se bude cpát dovnitř.

16.12.2021 16:38

Terez91 napsal(a):

Nemůže mít v hlavě spojeno, že delší procházka znamená, že s ním budete ještě doma a krátké vyvenčení = odejdete pryč a bude x hodin sám?

Edit: dočítám se zpožděním a až teď vidím, že už si toho všimla Atheira 😉

16.12.2021 18:03
Terez91

XXX.XXX.136.25

rapotacka11 napsal(a):
Vy jste nečetla žádnou psí literaturu?
Jména
Eberhard Trumler
James Herriot.
Ivo Eichler
Vám nic neříkají?
Nemusíte číst zrovna návody.
I příběhy, člověka poučí a obohatí.
Tady na Fauně jsou články. Už jste tam
někdy mrkla? Dala jsem Vám minule odkazy....
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/8610/pes-ma-pravo-byt-psem/

Opravdové tajemství vychovaného psa je však stále v důslednosti a spoustě pochval.
Čím víc toho vaše štěně zažije, tím flexibilnějšího parťáka v něm časem získáte.

Samozrejme jsem cetla ;)

16.12.2021 18:05
Terez91

XXX.XXX.136.25

Andrýsek3 napsal(a):
Co by se stalo, kdyby jste prostě z té zahrady odešla a nechala ho tam? Když nechce domů, tak bych ho tam klidně nechala, za půl hoďky si pro tebe přijdu. A stejně si myslím, že jakmile vkročíte sama ke dveřím, tak už se bude cpát dovnitř.

Zkousela jsem,vleze dovnitr a jak me vidi,vybehne ven.Kdyz odejdu do domu a zavru,pribehne,ale jak otevru tak zase bezi pryc🤷🏽‍♀️

16.12.2021 18:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terez91 napsal(a):
Zkousela jsem,vleze dovnitr a jak me vidi,vybehne ven.Kdyz odejdu do domu a zavru,pribehne,ale jak otevru tak zase bezi pryc🤷🏽‍♀️

A co vlastně na té zahradě běžně dělá? Jak dlouho tam bývá?
Začínám si myslet, že se mu tam prostě líbí a ví, že když poslechne a půjde domů, že nebude mít tolik možností tam trávit čas.
S tím tréninkem poslušnosti ohledně toho, kdy se bez diskuze jde domů, bych možná vyzkoušela mu z pobytu na zahradě udělat běžnou a všední věc, za kterou není nutné takhle nesmyslně bojovat. Aby věděl, že zas tak o tolik nejde, že když teď půjde domů, neznamená to, že už na té zahradě nebude.

16.12.2021 18:21
Terez91

XXX.XXX.136.25

Atheira napsal(a):
Začínám si myslet, že se mu tam prostě líbí a ví, že když poslechne a půjde domů, že nebude mít tolik možností tam trávit čas.
S tím tréninkem poslušnosti ohledně toho, kdy se bez diskuze jde domů, bych možná vyzkoušela mu z pobytu na zahradě udělat běžnou a všední věc, za kterou není nutné takhle nesmyslně bojovat. Aby věděl, že zas tak o tolik nejde, že když teď půjde domů, neznamená to, že už na té zahradě nebude.

Beha a steka na auta a lidi🤷🏽‍♀️.Ale Vas napad se mi libi :)

16.12.2021 18:24
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terez91 napsal(a):
Beha a steka na auta a lidi🤷🏽‍♀️.Ale Vas napad se mi libi :)

Takže tam má nějaké podněty - auta a lidi.
Nevím, jestli to tu padlo, ale, co ten pejsek běžně přes den dělá?
Kromě procházek a toho ňafání na zahradě, má možnost si i nějak pohrát? Nad něčím přemýšlet?

16.12.2021 20:11

Atheira napsal(a):

Ono i v rámci tréninku přivolání by bylo toto vhodné využít analogicky jako se to používá např. u nácviku odvolání ze hry - tzn. na jedno přivolání, po kterém bude následovat odchod domů, to chce udělat třeba deset a více přivolání, po kterých bude propuštěn zpět do zahrady.

16.12.2021 20:23
Terven

XXX.XXX.110.191

To přece nemůžete srovnávat. V agility jsou skoky uzpůsobené velikosti psa a mimo skoků tam nejsou žádné překážky, které by byly srovnatelné s pohybem po schodech.
I přesto agility je pro jistá plemena nevhodný sport, právě kvůli těm skokům.

16.12.2021 21:33
Terez91

XXX.XXX.142.25

Atheira napsal(a):
Takže tam má nějaké podněty - auta a lidi.
Nevím, jestli to tu padlo, ale, co ten pejsek běžně přes den dělá?
Kromě procházek a toho ňafání na zahradě, má možnost si i nějak pohrát? Nad něčím přemýšlet?

Hraju si s nim myslim az moc.Jen co otevru oci,uz mi nosi micek,hazu mu ho u kafe,kopu mu ho u vareni..nosi mi ho i na zachod🤦🏽‍♀️🙈.Hracek ma strasne,strasne moc.Ale jestli ma nad cim premyslet 🤷🏽‍♀️?
A mame dve britky,s kocourem si hraje taky :).

16.12.2021 21:35
Terez91

XXX.XXX.142.25

Ono i v rámci tréninku přivolání by bylo toto vhodné využít analogicky jako se to používá např. u nácviku odvolání ze hry - tzn. na jedno přivolání, po kterém bude následovat odchod domů, to chce udělat třeba deset a více přivolání, po kterých bude propuštěn zpět do zahrady.

Muzu to zkusit 👍👍

16.12.2021 22:08

Terez91 napsal(a):
Hraju si s nim myslim az moc.Jen co otevru oci,uz mi nosi micek,hazu mu ho u kafe,kopu mu ho u vareni..nosi mi ho i na zachod🤦🏽‍♀️🙈.Hracek ma strasne,strasne moc.Ale jestli ma nad cim premyslet 🤷🏽‍♀️?
A mame dve britky,s kocourem si hraje taky :).

..zkuste mu ten míček schovávat jak doma tak po zahradě, ať hledá...

16.12.2021 22:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kolik lásky dáš... kdyby to bylo tak jednoduché. Ono lásku dávat můžete, to zvíře to cítí, ale stejně důležité jsou i mantinely, důslednost a společné cvičení, alespoň základní povely. Potom dostanete spoustu lásky zpět, protože psík ví, že vy víte, co děláte a může se o vás opřít. Mimochodem, tohle platí i u dětí. Znám rodiny, co zahrnovaly děti jen láskou, no byli to syčáci, kteří si dovolovali tolik, že udělat třetinu dcera, tak ji asi zabiju ( expresívní výraz).

17.12.2021 11:14

Víme jak to dopadá u jiných tvorů, pokud je láska nekonečná (zdroj nekonečný) - chtějí víc a víc a neváží si toho. Pokud se nastaví mantinely, tvor se naučí, že si musí zdroj (lásku) zasloužit, resp. musí se o něj posnažit. Najednou má v životě cíl a směr (posilujete cílevědomost, vůli). Pokud dáte tvorovi ještě k tomu možnost zvolit si, jak toho cíle dosáhnout, tak rozvíjíte jeho sebevědomí a kreativitu.

17.12.2021 12:19

Víme jak to dopadá u jiných tvorů, pokud je láska nekonečná (zdroj nekonečný) - chtějí víc a víc a neváží si toho. Pokud se nastaví mantinely, tvor se naučí, že si musí zdroj (lásku) zasloužit, resp. musí se o něj posnažit. Najednou má v životě cíl a směr (posilujete cílevědomost, vůli). Pokud dáte tvorovi ještě k tomu možnost zvolit si, jak toho cíle dosáhnout, tak rozvíjíte jeho sebevědomí a kreativitu.

to je mi nějaké čudné.........

17.12.2021 12:44

A copak je vám na tom čudné? Klidně rozvedu :-) A nebo klidně přiznám, že moje teorie má díry (jakože určitě má )

Jo, je tam trochu toho polidšťování (ehm, "nevážit si něčeho", "zasloužit"...), ale jaksi mi chybí slova pro pojmenování psích pohnutek :-) No a taky jsem chtěla zobecnit. A tu "lásku" tady chápu spíš v té formě materiální - opičí lásky, tj. dostaneš cokoli a dovolím ti cokoli, bez podmínek (protože tě mám rád/a). Protože spousta lidí si představuje, že lásku prokáže psovi (tvorovi) nekonečným množstvím hraček a prémiového papáníčka a volností v mravech.

Pokud má tvor něco neomezeně, a potom dojde k nějakému náhlému omezení, způsobí to u toho tvora významné zvýšení stresu (a odpovídající stresovou reakci). Zatímco pokud je tvor dlouhodobě drobně omezován (na omezení navykán), nezpůsobí následné omezení veliký stres, ale pouze ten provozní stres (s odpovídající nižší stresovou reakcí).

Aneb jak je žába v hrnci aplikovatelná na nevýchovu mládeže (nevýchovu čehokoli jiného, co je možné a žádoucí vychovávat).

17.12.2021 22:25

A copak je vám na tom čudné? Klidně rozvedu :-) A nebo klidně přiznám, že moje teorie má díry (jakože určitě má )

Jo, je tam trochu toho polidšťování (ehm, "nevážit si něčeho", "zasloužit"...), ale jaksi mi chybí slova pro pojmenování psích pohnutek :-) No a taky jsem chtěla zobecnit. A tu "lásku" tady chápu spíš v té formě materiální - opičí lásky, tj. dostaneš cokoli a dovolím ti cokoli, bez podmínek (protože tě mám rád/a). Protože spousta lidí si představuje, že lásku prokáže psovi (tvorovi) nekonečným množstvím hraček a prémiového papáníčka a volností v mravech.

Pokud má tvor něco neomezeně, a potom dojde k nějakému náhlému omezení, způsobí to u toho tvora významné zvýšení stresu (a odpovídající stresovou reakci). Zatímco pokud je tvor dlouhodobě drobně omezován (na omezení navykán), nezpůsobí následné omezení veliký stres, ale pouze ten provozní stres (s odpovídající nižší stresovou reakcí).

Aneb jak je žába v hrnci aplikovatelná na nevýchovu mládeže (nevýchovu čehokoli jiného, co je možné a žádoucí vychovávat).

Laska s podminkou....to uz jsem nekde cetla.....Herman a Halda?

janako

18.12.2021 09:29
janako

XXX.XXX.201.48

Náš bišonek měl a někdy ještě má snahu na nás vrčet i trochu kousat když se po něm chce něco co on nerad. Zavinili jsme to sami rozmazlováním. Ted už je to lepší,nanejvýš dá najevo nesouhlas.
Dosáhli jsme toho jednoduše,prostě na něj důrazně zařvat!!! Nesmíš,ke mně,ne!!! A zafungovalo to.

18.12.2021 09:36
Mí

XXX.XXX.236.28

juhaj napsal(a):
Kolik lásky dáš... kdyby to bylo tak jednoduché. Ono lásku dávat můžete, to zvíře to cítí, ale stejně důležité jsou i mantinely, důslednost a společné cvičení, alespoň základní povely. Potom dostanete spoustu lásky zpět, protože psík ví, že vy víte, co děláte a může se o vás opřít. Mimochodem, tohle platí i u dětí. Znám rodiny, co zahrnovaly děti jen láskou, no byli to syčáci, kteří si dovolovali tolik, že udělat třetinu dcera, tak ji asi zabiju ( expresívní výraz).

Svatá pravda... Navíc uvažovat u psů a zvířat obecně o lásce jako takové, je trochu o něčem jiném. U psů hraje roli postavení ve smečce, jistota, bezpečnost, dostupnost potravy, loajalita smečky. Nám to lichotí, je nám to příjemné a tak to nazýváme láskou, neboť jsme taky smečkoví...Ale nic proti ničemu, proto ty psiska máme tak rádi, ale očekávat od psa něco jako lidský vděk a lásku není správné.Proto možná tolik chyb a zklamání při výchově.

18.12.2021 09:54
fikovnice

XXX.XXX.132.152

Mí napsal(a):
Svatá pravda... Navíc uvažovat u psů a zvířat obecně o lásce jako takové, je trochu o něčem jiném. U psů hraje roli postavení ve smečce, jistota, bezpečnost, dostupnost potravy, loajalita smečky. Nám to lichotí, je nám to příjemné a tak to nazýváme láskou, neboť jsme taky smečkoví...Ale nic proti ničemu, proto ty psiska máme tak rádi, ale očekávat od psa něco jako lidský vděk a lásku není správné.Proto možná tolik chyb a zklamání při výchově.

Tak já určitě nemám znalosti jako mnozí jiní zde, jen jsme měli za život asi 8 kříženců. Jednoho z nich někdo vyhodil z auta, teta jej chodila asi týden krmit...on ji vždy šel doprovodit až k brance, tam se smutně otočil a šel zpět kamsi pod dřevěné klády. Pak padlo rozhodnutí a přišel den, kdy teta u té branky řekla:"Tak pojď dál!" Ihned tomu porozuměl a vběhl na zahradu a pak domů, a byl to jeden z nejvděčnějších psíků, co jsme kdy měli. Jak píšu, nejsem odbornice, ale myslím, že specielně tento pes vděk pak až do své smrti vyjadřoval.

18.12.2021 09:57

Potom tedy pes umí i nevděk. A to by mě nikdy nenapadlo vyslovit v souvislosti s nikým jiným než člověkem.

18.12.2021 09:58

čudné mi je na tom spojení/podmínění lásky a výchovy/nevýchovy
láska není rozmazlování
láska není nevýchova (to je spíš neznalost/neochota/neschopnost/lenost se zvířeti pořádně věnovat....ne láska!)

naopak
psi již ze své podstaty potřebují životní jistoty (režim, rituály, pravidla, vedení)
takže láska znamená, že tyto potřeby chápu, respektuji a že jim je dám

a já teda s láskou nekupčím, ale třeba při výcviku používám odměny
ale ani odměny nerovnají se láska, to je nástroj

18.12.2021 09:59

Tak někteří lidé si ten pojem pletou se sobeckostí, majetnictvím, sebeobětováním,... takže se ke psu vlastně chovají "správně" ... pokud to člověk nechápe, jak se bude chovat k psu?
Stejně si myslím, že ten pojem sem úplně nepatří. Je to obchod. On sice pes pro svého páníčka do ohně skočí, ale je to proto, že by mu neměl kdo otevírat konzervy.
A kdo ví, jestli to tak nefunguje i u lidí :-)

18.12.2021 10:34
Mí

XXX.XXX.236.28

Tak někteří lidé si ten pojem pletou se sobeckostí, majetnictvím, sebeobětováním,... takže se ke psu vlastně chovají "správně" ... pokud to člověk nechápe, jak se bude chovat k psu?
Stejně si myslím, že ten pojem sem úplně nepatří. Je to obchod. On sice pes pro svého páníčka do ohně skočí, ale je to proto, že by mu neměl kdo otevírat konzervy.
A kdo ví, jestli to tak nefunguje i u lidí :-)

Tohle je velké dilema a hodně o polidšťování. Chápu, že to tak máme a myslíme po " lidsku". Ale možná se někdy dovíme o psím myšlení a emocích více. Taková žárlivost a smutek nad ztrátou blízkého je u psů známá, ale co jinak víme ? Nedávno bylo v TV o myšlení šimpazů. Dovedou předvídat, plánovat, uvažovat v souvislostech atd.

18.12.2021 11:22

Mí napsal(a):
Tohle je velké dilema a hodně o polidšťování. Chápu, že to tak máme a myslíme po " lidsku". Ale možná se někdy dovíme o psím myšlení a emocích více. Taková žárlivost a smutek nad ztrátou blízkého je u psů známá, ale co jinak víme ? Nedávno bylo v TV o myšlení šimpazů. Dovedou předvídat, plánovat, uvažovat v souvislostech atd.

Ale to umí i psi. Záleží, jak moc složitě. Že oheň pálí, ví asi všichni :-)
Já si tak jen říkám, pokud pes vyjadřuje vděk, vyjadřuje i nevděk?
Můžu nad tím takhle přemýšlet? Podle mě jde jen o zdroje. Akorát lidé si to umí naplánovat líp/plánovat pomstu, vraždu... jinak žádný rozdíl. A testovali opravdu chytré psy? Chytrý pes s lidmi rozhodně nežije.
Ale by mě zajímalo, jestli taková vlčice plánuje, co bude vařit. Asi ne. Ona bere, co je, jako já.
Ale pes u nás doma? Ten si umí přisunout židli k lince, aby si otevřel horní skříňku a narval se skořicovými placičkami. Umí použít "nástroje", zná následky, protože tu židli zas přisune zpět ke stolu.
Potud ok.
Až si je nasype do misky a přilije mléko, budu zděšena :-)

18.12.2021 11:50
juhaj

XXX.XXX.164.121

Mí napsal(a):

O těch šimpanzích jsem viděla, tedy, jestli to bylo ono. Tohle bylo z Tokia, kde měli simpanze, který v 10 letech při měření inteligence jí měl vyšší, než většina tamních vědců ☺.

18.12.2021 17:19

Dneska jsem potkala další vtípek.
Paní s NO na flexi stojí u silnice.
Tónem zlé tchýně, která je připravená zavraždit: "Sedni!"
Pes nehnul brvou ani ničím jiným.
"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Pak už jsem naštěstí byla dost daleko, takže nevím, jak to bylo dál. Jestli má ta paní v sobě špetku důslednosti, čeká tam doteď

18.12.2021 17:39
Dája6

XXX.XXX.41.254

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Pak už jsem naštěstí byla dost daleko, takže nevím, jak to bylo dál. Jestli má ta paní v sobě špetku důslednosti, čeká tam doteď

Tak teď mám záchvat smíchu, fakt, že jo🤣

Někdy si človíček neuvědomí co vlastně s něho vychází. Fakt vidím paní a NO🤣.
Dája

20.12.2021 09:00

čudné mi je na tom spojení/podmínění lásky a výchovy/nevýchovy
láska není rozmazlování
láska není nevýchova (to je spíš neznalost/neochota/neschopnost/lenost se zvířeti pořádně věnovat....ne láska!)

naopak
psi již ze své podstaty potřebují životní jistoty (režim, rituály, pravidla, vedení)
takže láska znamená, že tyto potřeby chápu, respektuji a že jim je dám

a já teda s láskou nekupčím, ale třeba při výcviku používám odměny
ale ani odměny nerovnají se láska, to je nástroj

jojo, proto jsem to dovysvětlila:
A tu "lásku" tady chápu spíš v té formě materiální - opičí lásky, tj. dostaneš cokoli a dovolím ti cokoli, bez podmínek (protože tě mám rád/a). Protože spousta lidí si představuje, že lásku prokáže psovi (tvorovi) nekonečným množstvím hraček a prémiového papáníčka a volností v mravech.

Prostě lásku každý nechápe stejně.
Když vám páník pomíka prozradí "ale my ho milujeme, on má všechno, aby byl šťastný", tak je to prostě to posunuté vnímání lásky. To materiální vnímání.

Ale dosaďte si do toho mého textu za tu "lásku" klidně jiné slovo, třeba "štědrost" nebo "materiální zajištění", to je pro to zevšeobecnění zcela lhostejno, co je tam za komoditu.

20.12.2021 09:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Pobavila jste! Ale víte, co je na tom ještě takové trochu vtipnější?
Že, ruku na srdce, kolik z nás takhle zoufale, vytrženi z kontextu, mohlo taky vypadat?
Já jsem přesvědčená, že jsem se občas dostala do takových situací, kdy jsem sama musela působit úplně divně. Buď jako že mi šibe nebo naopak, že jsem strašně zlá panička. Někdy je ten den tak blbej, že už člověku tiká v oku, z koutku mu kape slina a ten pes je hrozně hroznej a veškerá kapacita příčetnosti vám postupně vyprchává.

Jednou se mi stalo, že si ze mě Lara dělala dobrej den a já už fakt zoufalá, začala jsem jí vykládat: "hele, tak víš co? Já tě tady přivážu takhle tady k tomu stromu. A budeš tady. A budeš tady dlouho, až do rána, protože TUDY NIKDO NECHODÍ A NIKDO TĚ NEBUDE CHTÍT!"
a zrovna tam prošla nějaká ženská a čuměla na mě jako na tyrana.

20.12.2021 20:56

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Když jde přítel s psicí a vrací se : "No, co máš udělat, když dojdeme na kraj chodníku?" A psice si kupodivu sedne. "Teď můžeme přejít".

21.12.2021 15:02
fikovnice

XXX.XXX.132.201

Atheira napsal(a):
Že, ruku na srdce, kolik z nás takhle zoufale, vytrženi z kontextu, mohlo taky vypadat?
Já jsem přesvědčená, že jsem se občas dostala do takových situací, kdy jsem sama musela působit úplně divně. Buď jako že mi šibe nebo naopak, že jsem strašně zlá panička. Někdy je ten den tak blbej, že už člověku tiká v oku, z koutku mu kape slina a ten pes je hrozně hroznej a veškerá kapacita příčetnosti vám postupně vyprchává.

Jednou se mi stalo, že si ze mě Lara dělala dobrej den a já už fakt zoufalá, začala jsem jí vykládat: "hele, tak víš co? Já tě tady přivážu takhle tady k tomu stromu. A budeš tady. A budeš tady dlouho, až do rána, protože TUDY NIKDO NECHODÍ A NIKDO TĚ NEBUDE CHTÍT!"

Teda toto je poněkud z jiného ranku, ale teď v mých fakt hodně smutných dnech jsem se přistihla, že jsem mluvila (především s prostředním kocourem - to je největší závislák) stylem:"Prosím Tě, dej mi chvílu klidu, pochop, že mi není dobře, opravdu Tě o to prosím. Radši mi poraď, co mám dělat... Jakmile se mi udělá líp, budu se Ti zase věnovat..."

A podobné kydy...myslím, že jsem fakt mlela ze zoufalství.

21.12.2021 22:43

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Co mi to jen připomíná??...Aha mě na všerejší prochajdě, psice měli den, pojaly to ve stylu "a budem tahat jako lokomotivy", takže jsme asi většinu prochajdy nebo teda minimálně půlku cesty spíš prostály než šly a defakto to samý "holky povolte ty vodítka, já se s váma fakty nebudu přetahovat....já počkám, já mám času dost"...no a čekala jsem defakto každých pár metrů.....

21.12.2021 23:55

Atheira napsal(a):

Ale jo, já taky na psa používala nejrůznější "povely", zrovna z tohohle ranku to bylo "sedni .... hej, něco jsem řekla ..... už sedíš?"
A někdy to byly hlášky, který pes vesele ignoroval a jen jsme se spokojili s tím, že jsem to řekla, a jindy to byly věci, u kterých jsme zase věděli, že na ono upozornění ve stylu "já čekám" se vskutku očekává bezodkladná reakce. A některý věci se stejně mnoho let řešily stopovačkou a náhubkem.
Ale vytrženo z kontextu je to opravdu někdy vtipně a naprosto nevýchovně znějící :)

22.12.2021 15:56
fikovnice

XXX.XXX.135.229

Ale jo, já taky na psa používala nejrůznější "povely", zrovna z tohohle ranku to bylo "sedni .... hej, něco jsem řekla ..... už sedíš?"
A někdy to byly hlášky, který pes vesele ignoroval a jen jsme se spokojili s tím, že jsem to řekla, a jindy to byly věci, u kterých jsme zase věděli, že na ono upozornění ve stylu "já čekám" se vskutku očekává bezodkladná reakce. A některý věci se stejně mnoho let řešily stopovačkou a náhubkem.
Ale vytrženo z kontextu je to opravdu někdy vtipně a naprosto nevýchovně znějící :)

Já jak na psy, tak na kočky někdy k nějakému "povelu" přidávám ještě:"Vždyť to přece moc dobře víš!"

A onehdá sousedka dostala záchvat smíchu, když mě viděla odcházet z bytu a slyšela moje důrazné:"A hlídat!!!" Jen podotýkám, že mám tři kočky...

22.12.2021 19:27

fikovnice napsal(a):
Já jak na psy, tak na kočky někdy k nějakému "povelu" přidávám ještě:"Vždyť to přece moc dobře víš!"

A onehdá sousedka dostala záchvat smíchu, když mě viděla odcházet z bytu a slyšela moje důrazné:"A hlídat!!!" Jen podotýkám, že mám tři kočky...

A to já zase říkám - tak dneska umyjete nádobí! No, nějak to nefunguje.

22.12.2021 19:29
aluska

XXX.XXX.168.15

A to já zase říkám - tak dneska umyjete nádobí! No, nějak to nefunguje.

24.12.2021 06:15
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

To mi připomíná, jak měla ovčouna moje mamina. Ale ta teda na splnění nečekala😃 Jednou jsme se bavily, jak ji Chuck poslouchá a jak všemu rozumí. Tak ji říkám, ať si Chuck sedne. Mamina milým hlasem "Sedni!" a pes nic. Tak ji říkám, že si nesedl. A maminy odpověď "No on asi nechtěl." 😃

24.12.2021 07:08

Huskyjanina napsal(a):
To mi připomíná, jak měla ovčouna moje mamina. Ale ta teda na splnění nečekala😃 Jednou jsme se bavily, jak ji Chuck poslouchá a jak všemu rozumí. Tak ji říkám, ať si Chuck sedne. Mamina milým hlasem "Sedni!" a pes nic. Tak ji říkám, že si nesedl. A maminy odpověď "No on asi nechtěl." 😃

To je známé povelování stylem : "Tak sedneš si a nebo ne?" - a pes si vybere - a poslechne vždycky ! :-))

26.12.2021 19:45

"Já čekám!"
Stále nic.
"No pořád na to čekám!"

Já jsem minule také byla svědkem kouzelné situace.Na kraji pole seděl drsnosrstý jezevčík v kabátku,panička asi 50m od něj volá: "jdeme,Hugo jdeme!"Jezevec sedí a čumí.Panička:"tak já teda jdu!"Odchází dalších 50m."Jezevec sleduje cvrkot kolem. "Teď už ale opravdu jdu!" Jezevec nehne brvou.Po chvíli váhání se panička vrací k psovi,ten se zvedá a jde na opačnou stranu očuchávat trs zmrzlé trávy.Paní jásá: "no to je hodný pejsek"....

26.12.2021 23:10
X dog

XXX.XXX.4.244

...tak..
Pročítám tuto diskusi.. směju se...
A znovu se ptám fenečky co leží vedle mne - "Fakt nechceme z útulku "zachránit" ještě jednoho psa? Dáme to?"

Přidejte reakci

Přidat smajlík