Zvířata

Zvířata na krytíChovatelské stanice

Články a atlasy

Kontakt

Podpora a bezpečnost - kontakt
Zvířata na prodejVšechna zvířata na prodej
iFaunaiFauna
Whippeti z Čech se na Evropské výstavě 2000 neztratili
Sdílet:

Whippeti z Čech se na Evropské výstavě 2000 neztratili

Do Poznaně jsme odjížděli s velkým očekáváním. Ač jsme všichni zkušení vystavovatelé, na evropskou výstavu se přece jen nejezdí každý týden. Cesta r...

Do Poznaně jsme odjížděli s velkým očekáváním. Ač jsme všichni zkušení vystavovatelé, na evropskou výstavu se přece jen nejezdí každý týden. Cesta rychle ubíhala, výstaviště jsme našli bez problémů a výstavní kruh pro Whippety jsme díky plánku v katalogu našli též celkem snadno. Celá X. skupina - chrti měla své kruhy vedle sebe v jedné hale. V té byl zároveň umístěn i hlavní kruh pro závěrečné soutěže, v němž celý den probíhaly různé akce, včetně závodu agility.

Výstavní kruhy byly prostorné, na podlaze dlažba a po obvodu výstavního kruhu byly do čtverce položeny zelené koberce, uvnitř stůl pro rozhodčí a personál. Dost neobvykle působilo jen ohraničení kruhu. Namísto klasických pásek, stály po obvodu černé koženkové židle, které sloužily pro diváky i vystavovatele, a když si mezi ně sedli i právě vystavující, byl rázem kruh prázdný a bylo vidět jen právě posuzovaného psa před stolkem rozhodčí.


• V1, CWC, CACIB, EV, BOB

Akustika v hale byla výborná, tedy pokud zrovna v hlavním kruhu nehráli mažoretkám do kroku rázný, zvučný marš.

Ale teď již blíže k whippetům. Whippety společně s fenami Greyhounda posuzovala holandská rozhodčí -paní A. t. Stuifbergen-Hoetjes. Měla vynikající vystupování, pro nikoho nešetřila úsměvem a měla pochopení i pro „hladové“ fotografy a kameramany. Co se týká posuzování, neupřednostňovala určitý typ psa, takže každý měl šanci na co nejlepší umístění.


• Ch. Frontrunners FLAGS ARE OUT
• V1, CWC, CACIB, EV

Našimi želízky v ohni byli dva psi a dvě feny, patřící členům našeho klubu chovatelů chrtů anglických dostihových plemen a ve velmi silné konkurenci a dosti obsazených třídách se předvedli skutečně v tom nejlepším světle. Nejprve nastoupil do třídy otevřené pes importovaný k nám z USA Hasue Smoke Sign To You paní Veroniky Vostárkové a v konkurenci devíti psů získal ocenění V1 CWC a titul r. CACIB. Další nastoupil ve tř. šampionů pes manželů Schmitzerových Edward the Prince z Hedvábí, předvedený svou chovatelkou p. ing. Kalouskovou a z devíti psů obsadil krásné 2. místo se známkou výborný. Za feny hájila naše barvy z Anglie importovaná fenka majitelky s. ing. Šarochové - Moonlake Mud in Your Eye a v konkurenci deseti fen tř. otevřené vybojovala V2, CWC a titul r. CACIB. Další fenka Honey Bee z Hedvábí majitelky Lízy Švejdové obsadila v mezitřídě krásné 3. místo se známkou výborná. Tímto chci všem našim zástupcům co nejsrdečněji blahopřát ke skvělým výkonům a umístěním.

Ve fenách třídy dorostu byly předvedeny fenky z chovatelské stanice Szlachetna Sara, z nichž Athena získala ocenění VN1. Sestra této fenky - Ariadna, byla importována do ČR (maj. V. Frolíková) a vypadá též slibně.

Výsledky nebyly bohužel na tabuli značeny, takže se obíhalo okolo kruhu a výsledky se dávaly dohromady vzájemnou pomocí.

Všechny vystavovatele v našem kruhu jistě potěšila pozornost věnovaná polským chovatelem panem Lazarem, který věnoval hrnečky s krásným motivem, čeho jiného než chrtů.

Myslím, že jsme z této Evropské výstavy 2000 odjížděli, ač unaveni, určitě spokojeni a naplněni zážitky z tohoto dne.

Autor textu: Veronika Frolíková
Autor fotografií zdroj: Veronika Frolíková
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru
Přihlaste se k odběru