Články - Krmení

Poklady z přírody 67 – hřebíček

Poklady z přírody 67 – hřebíček

Hřebíček je koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni, vyniká svou chutí a vůní. Znáte také jeho léčivé schopnosti? Využít se dá jak pro lidi, tak pr...

Pokračujte ve čtení
Králíci a krmení „zeleným“ – věčné téma s rozdílnými názory?

Králíci a krmení „zeleným“ – věčné téma s rozdílnými názory?

Není překvapením, že většina témat mezi chovateli (nejen) králíků je věnována otázkám výživy a krmení. Je to přirozeným důsledkem, neboť zejména v dro...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 63 – koriandr setý

Poklady z přírody 63 – koriandr setý

Koriandr setý je bylina, kterou si díky jeho výrazné chuti buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět… Kromě toho, že jej lze použít v kuchyni, mimo jin...

Pokračujte ve čtení
Nutriční požadavky drobných exotů

Nutriční požadavky drobných exotů

Výzkum v oblasti nutričních požadavků pro druhy ptáků chované v zajetí stále chybí. Většina studií o výživě, které existují, se provádí na drůbeži. Bo...

Pokračujte ve čtení
Krmné doplňky, díl 19: Než začneme „doplňovat“, měli bychom správně krmit

Krmné doplňky, díl 19: Než začneme „doplňovat“, měli bychom správně krmit

Přisypávat koním do žlabu z pestrých a moudře popsaných kyblíčků je jistě velmi lákavé. Ale doplňky - a to i ty krmné - jsou od toho, aby doplňovaly....

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 62 – Skořápky

Poklady z přírody 62 – Skořápky

Mladá drůbež i nosnice spotřebují velké množství vápníku, a to zejména na růst kostí a tvorbu skořápky. Náznakem nedostatku vápníku mohou být tenčí sk...

Pokračujte ve čtení
Krmné doplňky, díl 17:  Hříbata a rostoucí koně

Krmné doplňky, díl 17: Hříbata a rostoucí koně

Hříbata rostou. Dokonce ještě dřív, než se narodí! A aby rostla dobře, potřebují kvalitně nakrmit. Mnozí mávnou rukou, že hříbě přece krmí jeho matka...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 61 – Laskavec

Poklady z přírody 61 – Laskavec

„Superpotravina“ nabitá bílkovinami, vlákninou, vápníkem a železem, která nesmí chybět v žádné kuchyni, takto je prezentovaný laskavec nebo také amara...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 60 – pepř

Poklady z přírody 60 – pepř

Pepř je naším nejpoužívanějším kořením. A nejen naším – na dochucení pokrmů jej používají kuchaři a kuchařky po celém světě, říká se mu také „král koř...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 58 – chmel

Poklady z přírody 58 – chmel

Kdo by neznal chmel, naše zelené zlato… Vytrvalé pravotočivé liány chmele jsou známé především díky pivu. Víte ale, že mají i léčivé účinky, výhonky s...

Pokračujte ve čtení