Články - Krmení

Ořechy ve výživě papoušků

Ořechy ve výživě papoušků

Jednotlivé druhy papoušků mají výrazně odlišné požadavky na stravu. Roli hraje mnoho faktorů, například velikost druhu, jeho přirozené prostředí, ener...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 67 – hřebíček

Poklady z přírody 67 – hřebíček

Hřebíček je koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni, vyniká svou chutí a vůní. Znáte také jeho léčivé schopnosti? Využít se dá jak pro lidi, tak pr...

Pokračujte ve čtení
Králíci a krmení „zeleným“ – věčné téma s rozdílnými názory?

Králíci a krmení „zeleným“ – věčné téma s rozdílnými názory?

Není překvapením, že většina témat mezi chovateli (nejen) králíků je věnována otázkám výživy a krmení. Je to přirozeným důsledkem, neboť zejména v dro...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 63 – koriandr setý

Poklady z přírody 63 – koriandr setý

Koriandr setý je bylina, kterou si díky jeho výrazné chuti buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět… Kromě toho, že jej lze použít v kuchyni, mimo jin...

Pokračujte ve čtení
Nutriční požadavky drobných exotů

Nutriční požadavky drobných exotů

Výzkum v oblasti nutričních požadavků pro druhy ptáků chované v zajetí stále chybí. Většina studií o výživě, které existují, se provádí na drůbeži. Bo...

Pokračujte ve čtení
Krmné doplňky, díl 19: Než začneme „doplňovat“, měli bychom správně krmit

Krmné doplňky, díl 19: Než začneme „doplňovat“, měli bychom správně krmit

Přisypávat koním do žlabu z pestrých a moudře popsaných kyblíčků je jistě velmi lákavé. Ale doplňky - a to i ty krmné - jsou od toho, aby doplňovaly....

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 62 – Skořápky

Poklady z přírody 62 – Skořápky

Mladá drůbež i nosnice spotřebují velké množství vápníku, a to zejména na růst kostí a tvorbu skořápky. Náznakem nedostatku vápníku mohou být tenčí sk...

Pokračujte ve čtení
Krmné doplňky, díl 17:  Hříbata a rostoucí koně

Krmné doplňky, díl 17: Hříbata a rostoucí koně

Hříbata rostou. Dokonce ještě dřív, než se narodí! A aby rostla dobře, potřebují kvalitně nakrmit. Mnozí mávnou rukou, že hříbě přece krmí jeho matka...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 61 – Laskavec

Poklady z přírody 61 – Laskavec

„Superpotravina“ nabitá bílkovinami, vlákninou, vápníkem a železem, která nesmí chybět v žádné kuchyni, takto je prezentovaný laskavec nebo také amara...

Pokračujte ve čtení
Poklady z přírody 60 – pepř

Poklady z přírody 60 – pepř

Pepř je naším nejpoužívanějším kořením. A nejen naším – na dochucení pokrmů jej používají kuchaři a kuchařky po celém světě, říká se mu také „král koř...

Pokračujte ve čtení