
Poklady z přírody 63 – koriandr setý
Krmení
Koriandr setý je bylina, kterou si díky jeho výrazné chuti buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět… Kromě toho, že jej lze použít v kuchyni, mimo jin...
Koriandr setý je bylina, kterou si díky jeho výrazné chuti buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět… Kromě toho, že jej lze použít v kuchyni, mimo jin...
V dnešním díle našeho seriálu se zaměříme na onemocnění drůbeže, která jsou způsobena patogenními druhy bakterií. Co vlastně bakterie jsou? Můžeme říc...
Mladá drůbež i nosnice spotřebují velké množství vápníku, a to zejména na růst kostí a tvorbu skořápky. Náznakem nedostatku vápníku mohou být tenčí sk...
Tématem dnešního článku navážeme na předchozí část seriálu, ve které jsme se zaměřili na parazity vnější, tzv. ektoparazity. V tomto díle se detailněj...
„Superpotravina“ nabitá bílkovinami, vlákninou, vápníkem a železem, která nesmí chybět v žádné kuchyni, takto je prezentovaný laskavec nebo také amara...
V dnešní části našeho seriálu se zaměříme na parazitózy drůbeže. Parazity si všeobecně rozdělíme na dvě skupiny. Těmito skupinami jsou paraziti vnější...
Pepř je naším nejpoužívanějším kořením. A nejen naším – na dochucení pokrmů jej používají kuchaři a kuchařky po celém světě, říká se mu také „král koř...
Kdo by neznal chmel, naše zelené zlato… Vytrvalé pravotočivé liány chmele jsou známé především díky pivu. Víte ale, že mají i léčivé účinky, výhonky se dají použít jako zelenina a přízni...
V minulém článku jsme mluvili všeobecně o některých tématech seriálu článků zabývajících se zdravotní problematikou v chovu drůbeže. V kostce jsem se...