
Poklady z přírody 67 – Hřebíček
Krmení
Hřebíček je koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni, vyniká svou chutí a vůní. Znáte také jeho léčivé schopnosti? Využít se dá jak pro lidi, tak pr...
Hřebíček je koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni, vyniká svou chutí a vůní. Znáte také jeho léčivé schopnosti? Využít se dá jak pro lidi, tak pr...
Jak sám název článku napovídá, perličky se ve volné přírodě vyskytují na africkém kontinentu, kde se můžeme setkat v rámci různých biotopů s celkem se...
Řepík lékařský (Agrimonia eupatoria) je další léčivou bylinou z řádu růžotvaré (Rosales), čeledi růžovité (Rosaceae), rodu řepík (Agrimonia). Rod zahr...
Brutnák pochází ze Středozemí, uvádí se také severozápadní Afrika. Rozšířil se i do dalších částí Evropy, Severní Ameriky a Austrálie. I u nás občas z...
Pro příklad si můžeme uvést husy, které dokážou ve svém trávicím traktu díky výrazně větší délce slepých střev výborně využít zelené krmivo. Naproti t...
Další zajímavou rostlinou z čeledi miříkovité (Apiaceae) je kerblík. Rod Kerblík (Anthriscus) zahrnuje patnáct druhů, v naší přírodě rostou čtyři z ni...
Stejně tak jako může být organismus drůbeže napaden parazity, viry nebo bakteriemi, setkáváme se u drůbeže také s onemocněními vyvolanými plísněmi. Co...
V dnešním díle seriálu se podrobněji podíváme na některá vybraná onemocnění drůbeže, která vznikají po napadení hostitelského organismu viry. Co jsou...
Koriandr setý je bylina, kterou si díky jeho výrazné chuti buď zamilujete, nebo ji budete nenávidět… Kromě toho, že jej lze použít v kuchyni, mimo jin...
V dnešním díle našeho seriálu se zaměříme na onemocnění drůbeže, která jsou způsobena patogenními druhy bakterií. Co vlastně bakterie jsou? Můžeme říc...