Články o Alexandrovi šedém

Alexandr šedý Psittacula columboides (Vigors 1830)

Alexandr šedý Psittacula columboides (Vigors 1830)

Alexandr šedý obývá jihozápadní Indii od Bombaje až po Travancore. Přednostně vyhledává stále zelené listnaté lesy, tropické vlhké horské lesy ve výšk...

Pokračujte ve čtení
Alexandr šedý
Alexandr šedý

Jsou to středně velcí ptáci asi velikosti naší straky. Samec je na spodní části těla světlešedý. Tomuto odstínu se říká holubí šeď. Jsou to takoví

Latinský název Psittacula columboides
Čeleď Psittacidae (Papouškovití)
Velikost 38 cm
Délka života 25 let
Více o alexandrovi šedém

Nový článek v rubrice okrasné ptactvo

Ptáci a jejich krmení
Ptáci a jejich krmení