Články o Kakadu přilbovém

Kakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum)

Kakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum)

Kakadu přilbový je nejmenším druhem černých kakaduů. Dorůstá délky 33–35 cm, hmotnosti kolem 300–330 g a dožívá se 30–35 let. Jde o endemický druh nac...

Pokračujte ve čtení
Kakadu přilbový

Kakadu přilbový

Tento druh kakadu se vzácně dováží a u chovatelů je vysoko ceněn. Údaje v odborné literatuře jsou celkem sporé a proto si myslím, že bych mohl uvé......

Pokračujte ve čtení
Výzva adresovaná všem chovatelům kakaduů!!

Výzva adresovaná všem chovatelům kakaduů!!

...

Pokračujte ve čtení
Kakadu přilbový
Kakadu přilbový

Tento menší kakadu pocházející z jihovýchodní Austrálie a severní části Tasmánie je v evropských chovech raritou. I zprávy o jeho početnosti v Austrálii se různí....

Latinský název Callocephalon fimbriatum
Čeleď Cacatuidae (Kakaduovití)
Velikost 35 cm
Délka života 30 let
Více o kakadu přilbovém

Nový článek v rubrice okrasné ptactvo

Bylo nebylo 3
Bylo nebylo 3