Články o Papoušíčkovi šedokřídlém

Papoušíček šedokřídlý - Forpus coelestis

Papoušíček šedokřídlý - Forpus coelestis

Rod Forpus zahrnuje malé zavalité papoušíčky - délka 12-13 cm - se silným, po stranách zploštělým, zobákem. Do poloviny dvacátého století byl velmi......

Pokračujte ve čtení
Papoušíček šedokřídlý
Papoušíček šedokřídlý

Obyvatel pobřežních krajin Peru a Ekvádoru řazený do rodu nejmenších papoušků Latinské Ameriky. Správné určení druhu činí u těchto ptáků asi nejmenší potíže pro jejich typické v...

Latinský název Forpus coelestis
Čeleď Psittacidae (Papouškovití)
Velikost 13 cm
Délka života 20 let (podle Aldertona)
Více o papoušíčkovi šedokřídlém

Nový článek v rubrice okrasné ptactvo

Ptáci a jejich krmení
Ptáci a jejich krmení