Gekon zázračný

Gekon zázračný, foto: Pixabay
Gekon zázračný, foto: Pixabay
Latinský název Teratoscincus scincus

Gekon zázračný je drobný ještěr obývající pouště a polopouště střední Asie. Při jeho chovu se co možná vyhýbejte přímé manipulaci, gekon zázračný má jemnou kůži náchylnou na potrhání, do kterého se může dostat infekce. V případě i domnělého ohrožení může také ztratit ocas. 

Má noční aktivitu, dny tráví v úkrytech a norách, které sám hrabe. Hlavní složkou potravy gekona zázračného je hmyz včetně larev, rostlinnou složku přijímá jen zřídka.